Hur man bygger ett stall på en budget

bygga stall
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Tectum.

Pålitlighet, funktionalitet och stil – det är vad du behöver från ditt nya stall. Om du vet hur man bygger ett stall kan du få alla tre till ett rimligt pris..

1. Bygg i moduler

De två huvudsakliga konstruktionsstilarna för hästlador är modulära och traditionella. Traditionell konstruktion kräver att hela ladan byggs på plats. Den modulära byggprocessen innebär att bygga alla huvuddelar i en verkstad och sedan montera ladan på plats. Moduler är inte bara högre kvalitet än deras traditionella motsvarigheter, de är mycket effektivare att bygga och därför mycket billigare. Om du vill bygga på en budget kan därför modulärt absolut vara ditt bästa val. Å andra sidan ger tradionella mer valmöjligheter när det kommer till design och utsmyckningar.

2. Bygg på bredden

Ett annat sätt att sänka prislappen på ditt stall är att välja endast ett våningsplan under designen. Att lägga till en andra våning i ditt stall lägger till både extra materialkostnader och extra arbetstid – som båda höjer det totala priset på projektet. Även om det finns många fördelar med att ha en tvåvånings ladugård.

3. Begränsa antalet bås

För att hålla kostnaden i check, se till att du bara bygger det antal bås som du absolut behöver. Om storleken på ditt stall är bestämt kan du bygga för att matcha det. Men om du räknar med att utöka i framtiden kanske du vill bygga extra utrymme nu istället för om några år.

4. Arbeta med en erfaren byggare

En annan viktig ingrediens är att hitta ett erfaret team för att bygga. Att arbete med en skicklig byggare kan vara skillnaden mellan ett lyckat och misslyckat projekt. Se till att du läser på om recensioner och ställer relevanta frågor för att försäkra dig om att ni är på samma sida när det gäller projektet och dess tidsplanering. Tectum är en av sveriges mest erfarna företag när det gäller att bygga stall och ridhus som anpassas efter kundens önskemål. Du kan välja mellan olika utföranden och dem tar självklart hänsyn till dina önskemål gällande bredd, längd som höjd, ljusinsläpp, lufttillförsel, entréer, fasadval. Om du klickar på länken här så transporterar vi dig till dem.


Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om att starta elfirma. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *