Så valde vi kakelplattor till vårat badrum

inreda badrum
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med omdomestalle.se

Om du någonsin varit i en kakelaffär vet du hur lätt det är att bli överväldigad. Det verkar finnas ett oändligt urval av färger, material och mönster. Så hur bestämmer du vilka badrumsplattor som passar dig? Lita på mig, det är inte alltid ett lätt val. I den här artikeln kommer jag att dela med mig av de viktigaste punkterna när vi valde våra badrumsplattor.

Välja designstil

Innan vi ens tänkte på kakel eller klinker, behövde vi besluta om den övergripande stilen. Ville vi ha ett trendigt utseende eller ville vi ha det enkelt och klassiskt? Vi bestämde oss för att gå med ett ljust och luftigt badrum som jag skulle säga är ganska klassiskt, men med några moderna detaljer. Det skulle ge oss ett mer tidlöst utseende.

Varje gång vi bygger eller renoverar försöker vi alltid välja ytbehandlingar som är tidlösa. Men enligt vår erfarenhet är det svårare att försöka hålla saker tidlösa på insidan än utsidan. På interiören har du ett större utbud av finish och trender och designstilar ändras så snabbt. Det som verkar gå ur stilen snabbast är belysning och kakel. Belysning är ganska lätt att byta ut med tiden, men kakel … inte så mycket. Det är ett stort jobb att byta kakel. Det är därför vi alltid försöker välja brickor som inte är för galna. Men det sagt kan du självklart ha kul med dina kakelval. I slutändan handlar det om vad du gillar och vad som passar den stil du försöker eftersträva.

Välja färg

Som jag nämnde ovan ville vi att vårt badrum skulle vara ljust och luftigt. Så vi gick med en mycket ljus färgpalett. Vi använde två olika badrumsplattor: Winter’s Peak för duschväggarna och Crystal Canyon för golvet. Båda är från Hill ceramic som jag måste säga har ett otroligt utbud av kakel! Denna ljusa bakgrund av badrumsplattan skapade en fantastisk mängd kontrast med de svarta poppar vi lade till i rummet: belysning, badkar och kranar. Om du vill använda en mörk badrumsplatta, skulle jag rekommendera att gå med en ljus färg på väggar och tak. Om du planerar att göra mörka väggar, skulle jag hålla mig till en ljusare kakel.

Välja material

Utan tvekan är naturmaterial som marmor vanligtvis vackrare än konstgjorda material. Men du måste vara smart både när och var du använder dem. Marmor och andra naturstenar är porösa och kan lätt fläckas. Så en dusch, med allt schampo och tvål, är kanske inte det smartaste stället att använda dem. Det är därför vi bestämde oss för att använda Winters Peak för badrumsplattorna på duschväggarna. Det är en vit keramikplatta som har vacker vening som gör att den ser ut som marmor. Även om vi använde natursten på golvet kände vi att keramik på väggarna skulle minska underhållet. Men det betyder inte att du inte kan använda naturmaterial i duschen. Om du gör det måste du se till att du använder en bra sealer och gör ett bra jobb med att applicera den. Detta skyddar brickan från fläckar.

Välja mönster

Om du väljer en platta kan du ha den i stort sett alla mönster du vill ha, till exempel tegel, fiskbens eller korgväv. Möjligheterna är oändliga. Men om du planerar att använda en mosaikplatta, bestäms mönstret för dig utifrån vilken mosaik du väljer. Vissa mosaikmönster kan vara mycket invecklade. Vi ville att samma mönster skulle fortsätta sömlöst in i duschen och ett duschgolv måste läggas med mosaikplattor så att vattnet kan rinna ut ordentligt. Vi gjorde ett coolt kantmönster. Några av badrumsplattorna har en polerad yta och resten finslipas. Detta skapar en vacker effekt när ljuset träffar golvet! För duschväggarna valde vi ett tegelmönster. Eftersom golvplattornas mönster var ganska upptagen ville vi hålla saker enkla på väggarna.


Lycka till..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du fick lite inspiration. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *