Test av röjsågar. Vilken är det bästa valet?

röjsåg test 2020 bild
4.3
(6)

En röjsåg är ett mångfacetterat verktyg med oändliga användningområden. Efterfrågan har dock gjort att marknaden tillverkat en uppsjö modeller som kan vara svår att navigera utan rätt kunskap.

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste röjsågarna, våra egna åsikter, vilken som passar viket ändamål och vart du hittar bästa priset. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är att du ska få en bild av vad det är du letar efter och lättare bestämma vilken modell som passar dig.

Vi rekommenderar:

Husqvarna 545FR

Stihl KM 131

AL-KO BC 330 L

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta arbeta på sidan.


1. Husqvarna 545FR – Bäst i test

röjsåg test
röjsåg test

En premium-modell från Husqvarna som ofta placeras i toppen på tester och undersökningar.

Husqvarna är kända för sin fina byggkvalitet och hållbarheten som efterföljer. Det har på något vis blivit det signum som många konsumenter vilar sitt förtoende på. Husqvarna 545FR levereras komplett med trimmerhuvud, gräsklinga och sågklinga. Denna flexibilitet gör den till en perfekt lösning för alla som behöver båda produkternas fördelar i ett enda kraftfullt paket. X-Torq®-motorn ger råstyrka och utmärkt bränsleekonomi. LowVib®-avvibreringssystem ger användaren komfort och kontroll som upplevs som bäst i klassen.

Ärligt talat är det svårt att hitta något negativt med 545FR. Husqvarna är ett stort företag, det här är deras storsäljande röjsåg. Men med dess stora motor och kvaliten kommer också ett högre pris och lämpar sig därför inte till dig med mindre behov eftersom det finns mindre kraftfulla och därmed billigare modeller. Till dig proffesionellt i yrket, med stora ytor eller tuffa uppgifter säger vi köp.

Fördelar:

 • Kraftfull
 • Komfortabel
 • Lowvib – Bäst i sin klass
 • Inte särskilt högljudd

Nackdelar:

 • Högt pris

2. Stihl KM 131 – Toppbetyg

röjsåg test
röjsåg test

Ytterliggare en mycket stark röjsåg för proffesionell användning med höga krav på prestanda

KM 131 kommer med många fördelar: dels en förenklad startprocess, så att den alltid är startklar, stor bränsletank för längre arbetspass och den prisbelönta 4-MIX® motorn, ett motorsystem som lyckats minska utsläppen av skadliga ämnen med ända upp till 80% samt ett angenämt och lägre motorljud. Stihl KM 131 kan utrustas med KombiVerktygen FS-KM trimmer, BF-KM jordfräs samt HL-KM häcksax. Inkluderat kommer också en mjukt vadderad bärsele från STIHL som underlättar arbetet, speciellt vid längre arbetspass. Selen fördelar vikten jämt över axlar, rygg och höfter och ger en ökad rörelsefrihet och höjer säkerheten. En passande modell på bärsele, ingår som standard.

Allt som allt tycker vi det här är en klockren maskin från Stihl. Urstark motor som kommer att ta sig igenom det mesta, bara något svagare än Husqvarna men också lite billigare, kvaliten är densamma och majoriteten av recensionerna positiva. Det här är en proffsmaskin som lämpar sig bäst i händerna för dig med stora behov eller tuffa uppgifter.

Fördelar:

 • Kraftfull
 • Miljövänlig motor
 • Komfortabel
 • Många tillbehör

Nackdelar:

 • Recensioner vi läst påpekar att den är svår att använda

3. AL-KO BC 330 L – Bästa budgetval

röjsåg test
röjsåg test

Bensinröjsågen från AL-KO arbetar sig igenom allt med betryggande kontroll och extra säkerhet. En flexibel och kraftfull allround-maskin med hög komfort och enkel att använda.

AL-KO BC 330 L övertygar med effektiva klippresultat i beprövad AL-KO-kvalitet. Utan sladd och utan batteri utför bensinröjsågen en klippbredd på antingen 41 cm (trådspole) eller 25 cm (kniv) i större trädgårdar, på ängar, i sluttningar och överallt där du inte kan använda din gräsklippare och där extra kraft behövs för att komma fram. Kommer utrustad med ett runt loophandtag så att du kan arbeta säkert och utan att bli trött. Den startvänliga 0,9 kW 2-taktsmotorn i den senaste generationen gör denna röjsåg lätt att använda, även för nybörjare och hobbyträdgårdsmästare. Den arbetar sig igenom alla typer av terräng – stora gräsmattor, högt gräs, häckar, sluttningar eller täta buskar.

Det perfekta valet för små-medelstora trädgårdar utan att behöva investera stora pengar. AL-KO har gjort sig kända för att tillverka kvalitativa och otroligt prisvärda maskiner. Framförallt är den enkel att använda och precis lagom stark för de flesta användningsområden i och runt trädgården.

Fördelar:

 • Enkel att använda
 • Låg vikt
 • Prisvärd

Nackdelar:

 • Inte för proffs

4. Jonsered BC 2128 – Utmanare

röjsåg test
röjsåg test

Utmärkt röjsåg med lättstart för villaägare. Levereras med dubbelsele, gräsklinga och trimmerhuvud.

Jonsered är ett välkommet ansikte för många. Mycket tack vare dess goda rykte och kvalitet. Den här modellen erbjuder ett utmärkt alternativ för små till medelstora trädgårdar och områden. Med 28cc motor och 0,8 kW uteffekt. Det låter inte som mycket, men för en trimmer är det ganska mycket. Tillbehör inkluderar trimmerhuvud, gräsklinga samt en vadderad dubbelsele. Det vi verkligen tycker om med just den här modellen är dess låga vikt. Den väger bara 4,8 kg, och lägg då till Jonsereds kanske största fördel: Den är väldigt väl balanserad och komfortabel att använda. Handtagen är vinklade med 7 graders förskjuten styrvinkel, något som inte bara uppskattats utav oss utan också av de många recensioner vi läst online.

Vi tycker om den här modellen men det råder dubbel mening om den lämpar sig proffesionellt. Jonsered tycks ha siktat någonstans mitt emellan, stora och mindre behov. Därför är det kanske ett bättre val för just små till medelstora områden. Fördelarna med Jonsered är dock dels hur bekväm den är att använda men också kvaliten och livslängden.

Fördelar:

 • Kvalitet
 • Låg vikt
 • Bekväm att använda under långa perioder

Nackdelar:


5. Husqvarna 129R – Bra val

röjsåg test
röjsåg test

Med den mångsidiga röjsågen Husqvarna 129R finns kraften som proffsen efterfrågar också tillgänglig för vanliga konsumenter.

129R har en kraftfull 27 cc-motor och professionell kvalitet – i kombination med fokus på enkel användning. Den är enkel att starta tack vare Smart Start®, intuitiva reglage och stoppknapp som återställs automatiskt – en funktion som gör att ON-läget återställs automatiskt för problemfria starter. 129R levereras med kombinationsskydd, trimmerhuvud, gräsklinga och röjstyre för bekväm trimning.

Det här är proffskvalitet – något mindre kraft – superenkel och bekväm att använda. En prisvärd röjsåg som definitvt bör övervägas för små till medelstora ytor. Det är ”lillebrorsan” till testvinnaren och kommer till ett lägre pris mycket tack vare en mindre dimensionerad motor.

Fördelar:

 • Kvalitet
 • Prisvärd
 • Bekväm
 • Enkel att använda

Nackdelar:

 • Ej för tuff användning eller stora ytor.

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en röjsåg kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en röjsåg är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Husqvarna och Stihl och Al Ko är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Röjsåg test

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Röjsågar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om röjsåg test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *