Bäst i test Alkomätatare. Vilken är bästa valet?

alkomätare test
4.2
(6)

Med auktoriserad alkomätare behöver du aldrig mer vara osäker om du är körduglig eller inte. Det är lika enkelt som att blåsa.

Vi tagit fram en detaljerad lista med de bästa alkomätarna på marknaden, vilken vi tycker är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Våran förhoppning är att du ska göra ett medvetet, informerat val och bli nöjd med ditt köp.

Vi rekommenderar:

vilken alkomätare är bäst

DRÄGER 6820

bästa alkomätaren

DRÄGER 3820

bäst i test alkomätare

Dignita smarttest

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. DRÄGER 6820 – Bäst i test

alkomätare test
alkomätare test

Den pålitliga och beprövade sensorn gör Dräger 6820 till en självklar partner när det gäller alkoholtest av utandningsluft.

Dräger 6820 är en alkomätare för den yrkesmässiga provtagaren där utskriftsmöjlighet av mätresultat är ett krav. Alkomätaren ansluter trådlöst till en portabel eller digitalt till en smartphone för snabb och smidig dokumentation av mätresultat. Alkomätaren är enkel att hantera och resultatet av ett utandningsprov presenteras snabbt. Den startas med ett tryck på den stora knappen på fronten. Efter några sekunder visas ”Redo” i displayen och sedan är det bara att blåsa. En signal ljuder som visar att man blåser med korrekt tryck och resultatet visas direkt i displayen. Mer än 1500 utandningsprov kan göras innan de två AA-batterierna behöver bytas. Vad gäller mätresultatet krävs det att du lämnar in för kalibrering minst 2 gång per år för att säkerställa korrekta mätvärden. Instrumentet är på svenska och resultatet visas i promille.

Det här är många gånger det självklara valet, den mest sålda alkomätaren för proffesionell användning. Exakta mätvärden tillsammans med gedigen hållbarhet gör denna mätare till överlägsen testvinnare.


2. DRÄGER 3820 – Toppbetyg

alkomätare test
alkomätare test

Dräger 3820 är en alkomätare som är godkänd enligt den stränga professionella standarden (EN15964) och den privata standarden (EN16280).

Med Dräger Alcotest 3820 kan du på ett snabbt och enkelt sätt testa din alkoholhalt. Alkomätaren ger dig ett tryggt och pålitligt besked om när det är lagligt att köra. Godkänd enligt den professionella standarden. Att en alkotestare håller europastandard låter bra, men hur fungerar den i praktiken mot svenska lagar?

I europastandarden för privatpersoner tillåts instrumentet att visa så mycket som 40% fel vid 0,2 promille. I praktiken innebär det att alkotestaren kan visa värden som är godkända – men användaren kan ha nästan 0,3 promille i blodet! Svenska lagar tar ingen hänsyn till detta – och en olycka vill ingen vara med om.

Dräger Alcotest 3820 är framtagen för privatpersoner som alltid vill känna sig helt säkra och trygga med att de är körklara. Alkomätaren är därför testad och godkänd enligt den betydligt tuffare professionella europastandarden (EN15964), detta gör mätaren såklart även godkänd för den privata standarden (EN16280).

Istället för att sikta in sig på yrkesmässiga anpassningar har Dräger med den här modellen riktat in sig mot privatpersoner och privat bruk. Fördelarna inkluderar exakta och godkända resultat samt lägre pris och lika god hållbarhet.


3. Dignita smarttest – Bästa budgetval

alkomätare test
alkomätare test

Dignita Smarttest är en alkomätare i litet och behändigt format som ansluts tillsammans med smartphone för ett snabbt och exakt mätresultat.

Det här något nytt på marknaden. Istället för att ha en separat display så kopplas enheten ihop med smartphone och visar upp mätvärden. Mjukvvara finns att ladda ned kostnadsfritt och alla tester sparas i mobilappen. En smart lösning och en otroligt prisvärd liten sak. Att ha i åtanke är att den här modellen inte upfyller de strikta kriterier som ovanstående modeller gör. Mätresultatet är dock fotfarande fullt tillförltligt och snarare än att lita blint på resultatet använder vi verktyget för att få en uppskattning om var vi eller personen i fråga befinner sig.

MätteknikElektrokemisk bränslecell
Tid för test5 sekunder
Felmarginal±0.05% vid 0.50%
KalibreringEn gång per år
MinneAlla tester sparas i mobilappen
Mått (LxBxH)59x21x58 mm
Vikt40 g

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en alkomätare kan liknas vid en djungel, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver den är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Kontrollera även om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Alkomätare test

Ju dyrare verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Alkomätare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om alkomätare test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *