Rensa avloppet med bakpulver

rensa avlopp bakpulver
2.3
(3)

Visste du att bakpulver är bra för att baka bullar? Det är klart du visste, men har du även hört att det kan hjälpa till med tröga avlopp?

Du kanske har sett vulkan experimentet, vad som händer när du häller vinäger på bakpulver. Utöver att underhålla dig vetenskapligt kan bakpulver verkligen förbättra effektiviteten i dina avlopp?

Hundratals naturliga rengöringstips, blogginlägg, böcker och tidnings-kolumner rekommenderar att hälla en kopp bakpulver i avloppet följt av en kopp vinäger.

Vi hittade ett bakpulver-recept för avloppen

Vad du behöver:

  1. Bakpulver
  2. Vinäger
  3. Varmt vatten

Instruktioner:

  • Koka upp en kastrull med vatten.
  • Blanda i cirka 1/2 matsked bakpulver. Och häll sedan ner detta i avloppet som behöver rensas.
  • Häll sedan en blandning av 1cl vinäger och 1cl varmt vatten ovanpå bakpulver-lösningen.
  • Låt verka..

Är bakpulver verkligen bra för avloppen?

Det korta svaret är nej. Kombinationen är ineffektiv när det kommer till att bekämpa fettstoppade avlopp.

Varför? Bakpulver är en bas medan vinäger är en syra, deras kemiska reaktion producerar vatten med en liten mängd salt i det, inte en fettlösare som rensar avloppsstopp. Varken bakpulver eller vinäger är ytaktiva medel, så de hjälper inte vatten att bära med sig olja och fett på samma sätt som tvättmedel kan.

Låt mig berätta en liten hemlighet: att ifrågasätta reningskraften med bakpulver och vinäger är kontroversiell. Det gör folk arga, väldigt arga. Jag har fått e-postmeddelanden och kommentarer som inte är lämpliga.

När jag började undersöka gröna rengöringsingredienser och dåliga kombinationer insåg jag att tricket inte gjorde mig mycket bra … och jag slösade bort bakpulver och vinäger som jag kunde använda för att rengöra andra saker.

Men självklart, det finns tillfällen då bakpulver är bra. Kan du tänka på några andra tillfällen när rengöring med bakpulver och vinäger tillsammans kan vara användbart?

Kommentera gärna.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om rensa avloppet med bakpulver. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 2.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *