Diskmaskinen diskar inte rent

En diskmaskin som inte diskar rent är ett frustrerande problem. Efter att ha läst det här inlägget kommer du kunna du ta bort diskmaskinens sprutarmar rengöra dem förstå hur du rengör insidan av din diskmaskin och upptäcka att din diskmaskin plötsligt blivit som ny igen.

Alla tips är enkla och kan göras på mindre än en timme.

Lita på mig. Det är inte så svårt och om din diskmaskin inte rengör ordentligt kommer du att tacka dig själv för att du har genomfört det här projektet.

Tips 1: Ta bort och rengör sprejarmarna


Igentäppta sprayarmar måste vara det vanligaste problemet vi har med våran maskin. Det är en förmodligen på grund av det hårda vattnet som vi har och det nya diskmedel som inte är fosfat.

Vi har en GE Cafe diskmaskin i rostfritt stål. Om din diskmaskin är som vårt GE-märke kan du ta bort den nedre sprutarmen genom att vrida den moturs och dra upp samtidigt.

Ta även bort de övriga sprutarmarna genom att använda en spärrhylsa och lämpligt uttag, som var 1/4 tum för mig.

Kontrollera att alla hål i dina sprutarmar inte är igentäppta. Du kan använda tre olika metoder för att ta bort skräp från hålen.

Ståltråd eller stålkabel kan användas likt tandtråd för att rensa hålen i armarna noggrant. Om du är osäker på vilken storlek stålkabel du ska använda kan du ta armen till järnaffären och testa.

Du kan också använda en trådhängare, den billiga typen du får på kemtvätten.

Nästa steg kommer att hjälpa till att neutralisera all smuts du hittar.

Tips 2: Blötlägg sprutarmarna i vinäger

Att mekaniskt ta bort all smuts du hittar kommer förvandla din diskmaskin från att inte rengöra till en som fungerar mycket bättre.

Men eftersom armarna redan är borttagna kan du passa på blöta ner dem i ett bad med vinäger för att rengöra dem ännu mer. Vinäger kommer lösa upp gammalt diskmedel och uppbyggnad.

Tips 3: Rengör insidan av din smutsiga diskmaskin

Gör det till en vana att titta inuti och se om du har en smutsig diskmaskin. En gång i månaden det är väl inte för mycket begärt, eller hur?

Det första steget är att kontrollera botten av diskmaskinen för skräp. Den filterliknande saken du ser kallas det grova filtret och är avsett att fånga stora partiklar som annars kan förhindra att din diskmaskin pumpar ut vattnet.

Känn runt med handen i områden och ta bort locket till behållaren där vattnet dränerar. Ta ut all mat och annat skräp. Ja, det här är inte fräscht, men du måste göra det för mänsklighetens skull.

Diskmaskiner varar vanligtvis mellan 7 och 12 år med en genomsnittlig livslängd på 9,5 år. Flera faktorer inklusive märke, modell, underhåll och användningsfrekvens påverkar hur länge en diskmaskin överlever.

Vart ska man köpa en ny diskmaskin?

Vi rekommenderar:

diskmaskinen diskar inte rent

Bäst i test 2019

Med SMU46CB01S från Bosch behöver du inte ha dåligt samvete, A++ är den näst bästa energimärkningen en diskmaskin kan få. Det betyder att det både är bra för miljön, din disk och din plånbok.


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! / 5. Röster:

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *