torktumlare luktar bränt

Om din torktumlare luktar bränt – Läs detta

Om din torktumlare luktar bränt kan det innebära ett enkelt, lätt fixat problem eller något mycket mer allvarligt. Faktum är att problem med torktumlare ofta startar husbränder. Av den anledningen är det extra viktigt att snabbt identifiera och lösa alla problem som orsakar en bränd lukt.

Vad ska man göra om torktumlaren luktar bränt?

1. Ta bort ludd ur maskinen och luddfiltret.
2. Kontrollera botten på maskinen. Om du har en uppbyggnad av ludd, damm, fluff, etc.. detta kan skapa en bränd lukt och kläder kommer att lukta bränt också. …
3. Kontrollera ventilationen. …
4. Kontrollera bältrullarna. …
5. Be ett proffs kolla på maskinen.

Här är de vanligaste anledningarna till att din torktumlare luktar bränt

1. Ludden

Ludden kan fastna i trumman, filtret och till och med i trumhöljet. Om det blir för varmt kan det ryka eller till och med ta eld, vilket kan orsaka en bränd lukt. Töm filtret efter varje maskin och se till att ludden inte fastnar eller byggs upp i eller runt maskinen.

Rengör maskinen grundligt ifrån ludd och se om problemet kvartstår.

2. Motorn

Torktumlare har motorer och när de åldras kan de bränna ut precis som alla andra motorer. Detta orsakar en mycket stark bränd lukt, och din torktumlare kör antingen inte alls, eller så kommer den att föra med mycket oljud.

3. Motorremmen

I de flesta torktumlare vänder ett bälte trumman. Detta bälte kan glida av, vilket kan få det att börja smälta. Eftersom det vanligtvis är tillverkat av gummi kommer det att ge en mycket stark, obehaglig bränd lukt. Om din trumma inte cirkulerar smidigt eller ordentligt , är ditt bälte troligtvis skadat.

4. Kläder

Ibland kan en liten bit kläder fastna mellan utsidan av trumman och torktumlarens vägg, där den kan bli svidd. Detta är sällan och orsakar dock vanligtvis inte en stark lukt.

Vill du få jobbet gjort av ett proffs?

Gynna dina lokala småföretag. De är oftast billigare och jobbet blir gjort snabbare.


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *