Renovera stugan? 3 superviktiga saker att tänka på!

3 viktiga saker att tänka på innan du börjar renovera stugan
0
(0)

Går du i tankarna att renovera stugan? Kanske en ombyggnad av köket eller bygga ut och lägga till ett sovrum för den växande kullen barnbarn? Kom ihåg bara, varje ombyggnad kräver noggrann planering och förberedelse. Här nedan ger vi våra 3 absolut bästa tips inför stugrenoveringen.

1. Var nogrann med planeringen

Det är viktigt innan vi börjar riva ner väggar och slänga ut möbler att få en känsla av kostnad, omfattning av arbetet, avkastning på investeringar och nya alternativ för produkter och material. Ställ dig följande frågor; Hur mycket kommer hela kalaset att kosta? (Har vi råd med det?) Hur lång tid kommer arbetet att ta? Hur ska resultatet se ut?

Här är våran checklista:

  1. Takpannorna – kolla hur de ser ut, om någon är trasig och behövs bytas ut, passa också på att rätta till skeva pannor. Glöm heller inte att kontrollera även under pannorna, kanske är underlaget i behov av en upprustning också.
  2. Husgrunden – något som tar stryk på alla hus i vintertid är grunden, se därför till att det inte uppstått sprickor och se till att laga dessa på rätt sätt.
  3. Husfasaden – kanske är det dags att måla om nu? Kolla också så det inte finns fukt- eller mögelskador som behöver åtgärdas.
  4. Fönstren – sommarstugor har ofta äldre fönster som varit med i några år och det är viktigt att dessa är hela då man annars riskerar att vatten läcker in och förstör dem. Tur är att det ofta är billigare att lämna in dem på renovering än att köpa helt nya och byta ut dem.
  5. Hängrännor – kolla så att snö och is inte har gjort dina rännor böjda eller sneda för då kan de behövas att bytas ut. Kontrollera också så att stuprören faktiskt leder bort vattnet från byggnaden, ibland är dessa nämligen orsak till skador på fasad och grund när de inte leder bort vattnet på rätt sätt.
  6. Skorstenen – när hade du sotaren över senast? Boka ett besök och passa på att kolla så fogarna är hela och bra, annars är det risk att skorstenen vittrar sönder.
välj produkter till renoveringen
Vilka produkter ska använda er utav?

2. Välja produkter och material

Med så många alternativ att välja mellan är förseningar i produkt- och materialval en av de främsta orsakerna till att renovera stugan ofta tar längre tid än förväntat. Tänk på kvalitet, funktion, pris, stil och tillgänglighet. Ett tips är att inkludera dessa valen i kontraktet med entreprenören för att låsa ner prissättningen och hålla din budget intakt.

renovera sommarstugor
Soliga sommarstugor

Att prioritera vilka saker du vill spendera pengar på går hand i hand med att göra en realistisk budget och bestämma ett förnuftigt arbetssätt. Ju tidigare du kan bestämma dig, desto mer sannolikt kommer du att hålla dig på rätt väg med kostnaderna. Tänk på vilka saker du ska använda oftast, eftersom det här är produkter som kan vara värda den högre prisklassen. Om du har en tight budget, kanske du vill spara på kosmetiska ytbehandlingar, eftersom de här artiklarna enkelt kan ändras med tiden.

Tänk även på att köpa in eventuella material och produkter på egen hand. Överlåter du detta till hantverkaren är det inte ovanligt att han lägger på en mellanskillnad som du i slutändan behöver betala. Här nedan hittar du det absolut vanligaste;

Valet av hantverkare är skillnaden mellan en lyckad eller misslyckad renovering
Valet av hantverkare är skillnaden mellan en lyckad eller misslyckad renovering

3. Välja hantverkare

Valet av hantverkare är det som skiljer ett lyckat projekt från ett mindre lyckat. Fråga vänner, familj och grannar för hänvisningar, och kolla recensioner och sociala medier för att se hur de professionella interagerar med sina kunder (förflutna och nuvarande). Och glöm inte att fråga om de har alla nödvändiga certifikat!

När arbetet är slutfört är det också viktigt att fråga efter ett kvitto. Skulle något gå fel är detta ditt bevis på vad som gjorts och vem som har gjort vad.

Klicka här för att se våra hantverkstjänster

Tack för läsningen.

Vi på byggvaror24 har som mål att, granska, jämföra och sammanställa de mest prisvärda alternativen när det kommer till byggvaror och heminreding. Så att du i lugn och ro kan hitta vad det är du söker efter och veta att det är till lägsta pris

Klicka här för att komma till våran sida för stugor.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *