Rengör tvättmaskinen med ättika

rengör tvättmaskinen med ättika
4
(1)

Det kan verka kontroproduktivt att behöva rengöra en maskin som sköter rengöringen. Hela poängen med en tvättmaskin är att rengöra dina kläder och tvättmaterial, så det kan väl inte vara så smutsigt, eller hur? Fel. Sanningen är att din älskade tvättmaskin kan vara ett perfekt gömställe för smuts och mögel.

Ja, din tvättmaskin behöver rengöras. Precis som ditt handfat och dusch behöver rengöras, så gör även den hårt arbetande tvättmaskinen.

Och det visar sig att du inte behöver någon snygg, speciell ”tvättmaskinsrengörare”. Allt du behöver är vanlig ättika.

Letar du efter prisvärda tvättmaskiner med gratis installation och frakt? KLICKA HÄR för 10-50% rabatt

Varför behöver tvättmaskiner rengöras?

Tvättmaskiner är relativt nya på hushållsapparater och har snabbt vunnit popularitet för sin effektivitet och rengöringsförmåga. Trots alla fördelar de har att erbjuda finns det ett vanligt klagomål som verkar plåga människor: illaluktande tvätt.

Att torka av tvättmaskinens inre med rengöringsmedel, använda extra tvättmedel eller köra allt på den hetaste cykeln gör inget för att förbättra lukten. Däremot kommer en enkel rengöring med ättika emellertid inte bara att eliminera problemet, utan kommer också att hålla din tvättmaskin i topp-skick.

Vissa tvättmaskiner har en separat rengöringscykel som tillval, så använd det om du faller in i den kategorin. Om inte är allt du behöver lite ättika.

rengör tvättmaskin med ättika
Rengör tvättmaskinen med ättika

Rengör tvättmaskinen med ättika – Steg för steg

Tid som behövs: 1 timme och 30 minuter.

Rengör tvättmaskinen med ättika

 1. Välj program på tvättmaskinen

  Välj inställningen för varmt vatten. Om din maskin inte har en varmvatteninställning, välj en inställning för ”vit tvätt” och alternativet ”extra skölj”.

 2. Tillsätt Ättika

  Tillsätt ¾ kopp ättika i sköljmedelsfacket eller fyll den till dess högsta nivå.

 3. Pausa och låt verka

  Öppna locket och pausa maskinen i en timme. Att låta det varma vattnet och ättika sitta i din tvättmaskin i en timme hjälper till att dra bort rester av smuts och uppbyggnad från maskinen.

 4. Låt cykeln köras tills den är klar

  När du har kört en fullständig cykel med ättika-lösningen kan du upprepa processen om din tvättmaskin är extra smutsig. Ättika gör ett bra jobb och tar bort all uppbyggnad.

 5. Gummitätningen runt dörren

  Gummitätningen runt dörren är ett perfekt gömställe för mögel och smuts. Dra försiktigt tillbaka tätningen och kontrollera och torka försiktigt området med vit vinäger och en mjuk, rengöringsduk.

 6. Glöm inte utsidan av maskinen

  Sist men inte minst, utsidan. Torka av utsidan och kontrollpanelen med en mild rengöringsspray för alla ändamål och att ta bort eventuell damm- och smutsuppbyggnad.

Vårat bästa tips?

Se till att låta dörren vara öppen för att förhindra uppbyggnad av fukt mellan programmen och rengör den inifrån och ut varje månad.

Lycka till!


Tack för att du läste. Vi hoppas din tvättmaskin blir precis som ny! Om du vill läsa mer och få ännu mer tips. Läs gärna en av dessa:

Och glöm inte att dela artikeln, det hjälper oss att syner för fler. Tack så mycket. Gå till starsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *