Rengör kolfilter – Så enkelt är det!

byta kolfilter
4.5
(2)

Kolfilter, ibland kända som aktivt kolfilter, absorberar och fångar upp partiklar, kemikalier och annat skräp från smutsig luft eller vatten.

Att rengöra kolfilter – vare sig de är torra eller våta – är inte en långvarig lösning. När alla porer i kolet helt absorberar föroreningar måste du byta ut filtret. Som ett resultat kräver rengöring av ett kolfilter bara att du mellan byten tar bort ackumulerat skräp från filtrets yta som kan blockera luft eller vatten från att strömma genom filtret. Med det sagt kan du rengöra kolfilte och förbättra uppsamlingsförmågan men det kommer en tid då kolfiltret är uttjänat.

Kan man rengöra kolfilter?

Ja man kan rengöra kolfilter, kolfilter kan tvättas och återställas. Under normala omständigheter måste dock filtren bytas 1-2 gånger per år eller till och med oftare vid intensiv användning. Observera att du endast bör tvätta ett kolfiltret högst 5 gånger innan det är dags att byta ut dem. Eftersom filtren är gjorda av aktivt kol som inte längre kommer ta upp lukten från exempelvis matlagning.

Rengör kolfilter

  • Börja med att dammsuga filtret för att ta bort damm och smuts med en horisontell rörelse från sida till sida. Börja på toppen av filtret och arbeta dig till botten. Upprepa på andra sidan.
  • Om filterhuset har ett insugs- eller utgående luftgaller, galler och/eller ventil, torka av alla ytor med en fuktig, luddfri mikrofiberduk och torka sedan ordentligt med en annan trasa.
  • Lägg kolfiltret i diskmaskinen och använd en intensiv tvättcykel på max. 70 ° C utan diskmedel.
  • Filtret kan också sköljas under varmt kranvatten och skrubba med en svamp.
  • Sist men inte minst kan du tappa upp ett bad med vinäger och vatten för att lösa upp alla gamla fettrester.

OBS Låt filtret torka ordentligt innan användning.

Här kan du köpa nytt kolfilter

kolfilter

Effektivt kolfilter som avlägsnar fett- och doftpartiklar ur luften. Perfekt för återcirkulerande köksfläktar. Tillverkat av högkvalitativt filtermaterial. Klipps till önskad storlek och passar de flesta köksfläktar. Filtret är flamskyddat och därför helt säkert att använda. För optimal funktion bör filtret bytas ca var fjärde månad. Filtervikt: 250 g/m². Tjocklek: 14 mm. Mått: 57×47 cm.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om att rengöra kolfilter . Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *