Bäst i test: Regelsökare: Vilken är det bästa valet?

4.3
(6)

Regelsökare är ett enkelt sätt att ta reda på var det finns reglar, balkar, ledningar, rör och annat som kan påverkas i samarbete med borrning och renovering. Vi tar en titt på årets bästa modeller.

En bra regelsökare är inte bara behändig att ha, den kan även bespara dig väldigt många merkostnader då den säkerställer att ingen skada uppstår på dolda ledningar och reglar. Då det finns ett väldigt stort antal modeller så är det inte alltid uppenbart vilken som är bäst lämpad för specifika önskemål och behov. Därför ska vi ta en titt på de bästa regelsökarna.

Vi listar de 3 bästa regelsökarna:

Zircon HD900C

Stanley STH77588-0

Zircon MT7

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. ZIRCON HD900C – Bäst i test.

regelsökare test
regelsökare test

HD900C från Zircon lever upp till de högsta kraven på precision utan att bli onödigt kostsam. Tydlig ljudsignal och display med bakgrundsbelysning gör arbetet enkelt.

Zircon representerar i stor utsträckning den nya generationens verktyg. De förenar modern teknik med traditionella pålitliga lösningar. Regeldetektorn HD900C är inte bara en av deras främst modeller, utan även en av de bästa valen på marknaden i stort.

Med många inställningar och justeringsmöjligheter så upptäcker den såväl trä- och metallreglar som diverse olika ledningar. Jämfört med många övriga modeller så har den unikt hög precision och upptäcker därför även svårupptäckta strömledningar.

Fördelar:

 • Tydlig display och praktisk ljudsignal.
 • Många inställningar.
 • Upptäcker kopparledningar, ström och annat på väldigt djup nivå.

Nackdelar:

 • Inte jättebra djup gällande träbalkar.

2. Stanley STHT77588 – Mest prisvärd.

regelsökare test
regelsökare test

Som en del av Black & Decker står varumärket Stanley för prisvärdhet, enkelhet och pålitlighet. Deras regelsökare STHT77588 tål tuffa tag och gör vad den ska.

När det kommer till verktyg som helt enkelt fungerar så är Stanley ett givet val. Regelsökaren STHT77588 är förmodligen en av marknadens enklaste regelsökare. Trots detta så lever den helt klart upp till alla förväntningar som kan man ha på denna sorts verktyg.

Om trä- och metallregler är vad du letar efter så kan det helt enkelt inte gå fel med Stanley STHT77588. Vad som får den att sticka ut ur mängden är att den helt och hållet saknar inställningar, är liten, gör vad den ska och är oerhört prisvärd.

Fördelar:

 • Otroligt enkel att använda.
 • Väldigt smidig och får lätt plats i fickan.

Nackdelar:

 • Ej lämplig för att upptäcka rör och ledningar.
 • Inte lika många tillbehör som vissa andra modeller på marknaden.

3. ZIRCON HD55 – Bästa budgetvalet

regelsökare test
regelsökare test

Trots att Zircon gjort sig kända för avancerade tekniska verktyg så är deras regelsökare HD55 ett väldigt enkelt alternativ. För dig med begränsad budget är det en chans att få en modern regelsökare till lågpris.

Zircon har lanserat ett flertal regelsökare. Och även om HD55 är deras billigaste modell så håller den väldigt hög nivå. Med två olika lägen beroende på regeldjup kan den upptäcka trä- och metallreglar samt strömförande ledningar.

Till skillnad från deras övriga modeller saknar HD55 många av de mer avancerade justeringsmöjligheterna. Tack vare en tydlig diod som markör är det enkelt att upptäcka de flesta balkar och ledningar.

Fördelar:

 • Upptäcker trä- och metallreglar samt strömledningar.
 • Två söklägen för djup motsvarande 19 mm och 38 mm..

Nackdelar:

 • Ej lämpad för djupa reglar.

4. Bosch Wallscanner D-tect 120 – Utmanare.

regelsökare test
regelsökare test

Produkter från Bosch lever ofta upp till även den högsta förväntningarna. Med Wallscanner D-tect 120 erbjuder de en regelsökare med många funktioner och otroligt sökdjup.

För den som vill ha saker som bara fungerar så har Bosch alltid varit ett givet val. När det kommer till regelsökare så är Wallscanner D-tect 120 en produkt som är både lättanvänd och väldigt högteknologisk.

Tack vare ny sökteknik så kan den identifiera reglar och ledningar på avsevärt mycket mindre yta än övriga regelsökare. Denna unika precision gör att man aldrig behöver oroa sig för att göra ödesdigra misstag. Den låga vikten och smidiga dimensionerna gör att den även går att förvara utan problem.

Fördelar:

 • Unikt hög precision tack vare optisk sökteknik.
 • Drivs med AA- eller 12V-batterier.
 • Upptäcker reglar och ledningar av de flesta material.

Nackdelar:

 • Något otymplig att använda.

5. ZIRCON MT7 – För proffset.

regelsökare test
regelsökare test

Med MT7 från Zircon får man tillgång till en professionell regelsökare som samtidigt är väldigt lättanvänd och inte kostar mer än många övriga alternativ.

Precis som övriga lite mer kostsamma regelsökare från Zircon så är MT7 en kombination av senaste teknologin i förening med enkelt utförande. Den erbjuder ett sökdjup som motsvarar professionella krav och upptäcker utan problem metall, betong, kalk, marmor och mycket mer.

Utan att bli onödigt dyr så får du med MT7 en regeldetektor som gör sig lika väl lämpad i byggindustrin som i hemmet. Med unikt sökdjup och tydlig indikator går det inte ta mista på var reglar och ledningar befinner sig. Därför har den blivit en favorit i situationer där snabb och pålitlig mätning är ett måste.

Fördelar:

 • DeepScan-läge för extra djup sökning.
 • Hög precision.
 • Klarar de flesta material.

Nackdelar:

 • Ej lämpad för utomhusbruk under vinterhalvåret.

Att tänka på inför ditt köp

Att välja regelsökare är på många sätt enklare än när det kommer till övriga verktyg. Detta beror på att i stort sett alla modeller lever upp till de förväntningar som man generellt sett har. Men när det kommer till funktioner och sökdjup så kan de skiljer sig åt en hel del. Därför finns det en del saker som man bör tänka på.

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en Att veta vilken sorts material man kommer att söka efter är väldigt viktigt då de olika regelsökarnas egenskaper skiljer sig åt. Som tumregel kan man förvänta sig att de lite dyrare modellerna klarar av flera olika sorts material Har man bara grundläggande behov så spelar det däremot inte sådan stor roll vilken regelsökare man väljer.

2.Bestäm din budget.

Pris är en väldigt avgörande faktor och när det kommer till regelsökare så stor prissättningen ofta i direkt relation till precision och hur väl de hanterar olika sorts material. Ofta kan man spara pengar genom att välja en modell som är särskilt anpassad för de material som man kommer att arbeta med.

3.Är tillverkaren pålitlig?

Ett enkelt sätt att vara säker på att man får en bra regelsökare är att välja ett pålitligt märke. Detta beror på att de kända tillverkarna i de flesta fall använder mer pålitliga komponenter. Självklart så finns det många mindre kända varumärken som trots detta håller väldigt hög nivå.

4.Jämför marknaden.

I tider då det finns en enorm mängd olika tillverkare och modeller så är det ofta en bra idé att göra sig så bekant som möjligt med utbudet. Detta är på många sätt en garanti för att man ska göra ett bra val. Är du inte intresserad av att djupdyka på egen hand så kan du så klart med fördel förhålla dig till vår genomgång. Men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Vid det här laget så borde du ha tillräckligt med kött på benen för att göra ett val som kommer resultera i ett riktigt bra inköp. Du kan känna dig trygg i vetskapen att de flesta regelsökare som säljs håller hög nivå och gör sitt jobb. Men genom att göra ett eftertänksamt val kan du spara pengar och få mer valuta för beloppet du spenderar.

Regelsökare test

Regelsökare är i många fall enkla att använda och kräver sällan särskilt stor eftertanke. Åtminstone när det gäller de mer grundläggande modeller. I det mer avancerade segmentet av regelsökare hittar man avancerade modeller med hög precision och ett stort antal funktioner.

Huruvida man behöver alla funktioner är något man måste ta ställning till på egen hand. Är det en produkt du bara kommer att använda i begränsad utsträckning så räcker det ofta med budgetvalet. Vill man ha något som man kan förlita sig på under lång tid och i krävande situationer så bör man däremot titta på de mer avancerade modellerna.

Lycka till!

Som vanligt uppskattar vi att du har följt med oss på en resa i regelsökarnas värld. Vi har valt ut de modeller som vi finner är mest lämpliga för såväl vardagsbehov som för professionellt bruk. Med lite tur så kommer ditt val av regelsökare leda till ett både prisvärt och användbart inköp. Tack för att du läste här kan du gå till starsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 6

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Regelsökare
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Regelsökare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *