BÀst i test: Multiverktyg. Vilket Àr det bÀsta valet?

4.5
(4)

Med tillgÄng till ett kraftfullt och mÄngfacetterat multiverktyg behöver man aldrig riskera att stÄ handfallen. Men vilken modell ska man egentligen vÀlja? bÀst i test multiverktyg

Vi har tittat nÀrmare pÄ de aktuella multiverktygen och undersökt marknaden för bÄde batteridrivna och traditionella alternativ. Det som kÀnnetecknar samtliga Àr att de klarar av att slipa, skÀra och bearbeta ett stort antal material. Med hjÀlp av utbytbara verktyg Àr de en oumbÀrlig hjÀlpreda bÄde vid hemmafix och pÄ arbetsplatsen. Ta rygg pÄ oss sÄ reder vi ut vilket val som Àr bÀst för dig.

Vi listar de 3 bÀsta multiverktygen:

DeWALT DCS355D2

Dremel 8220-1/5

AFSC 18 QSL SuperCut

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. DeWALT DCS355D2 – BĂ€st i test.

bÀst i test multiverktyg
bÀst i test multiverktyg

Med DCS355D2 förenas prisvÀrdhet med hög precision, kraft och pÄlitlighet. Snabba verktygsbyten gör Àven att arbetet blir slutfört snabbare utan kvalitetskompromiss.

Amerikanska DeWALT har sedan 1924 varit ett förstahandsval nÀr det kommer till pÄlitliga och kraftfulla verktyg. Med DCS355D2 har de lanserat ett batteridrivet sladdlöst multiverktyg som tack vare sin starka borstmotor lever upp till krav pÄ bÄde precision och ren och skÀr styrka.

Vad som gör detta till ett sÄ pass bra val Àr att det klarar av sÄvÀl smÄ som stora jobb. Och kommer dÀrför att leva upp till förvÀntningarna oavsett hur höga de Àr. Med dubbla medföljande batterier behöver man inte heller vara orolig för drifttiden, som annars ofta Àr en begrÀnsande faktor.

Fördelar:

 • Kraftfullt batteri förening med effektiv kolborstfri motor ger lĂ„ng drifttid utan att det pĂ„verkar effekten.
 • Med hela 37 olika medföljande verktyg gĂ„r den att anvĂ€nda till det mesta.
 • Oerhört snabba verktygsbyten.

Nackdelar:

 • Den inbyggda LED-lampan Ă€r inte utbytbar.
 • FörhĂ„llandevis hög vikt.

2. Dremel 8220 – Mest prisvĂ€rd.

bÀst i test multiverktyg
bÀst i test multiverktyg

Dremel har pÄ mÄnga sÀtt varit ledande nÀr det kommer till multiverktyg. DÀrför Àr de Àven i stor utstrÀckning för evigt förknippade med prisvÀrda modeller. Nya 8220-1/5 Àr inget undantag.

För den som vill ha största möjliga effekt och mest antal valmöjligheter i förhĂ„llande till pris, sĂ„ Ă€r 8220-1/5 ett av de bĂ€sta alternativen. Även om den Ă€r mest lĂ€mpad för slipning och polering Ă„s Ă€r den tillrĂ€ckligt kraftfullt för att Ă€ven skĂ€ra och kapa.

Det som gör detta till ett prisvÀrt val Àr att modellen verkligen Àr mÄngfacetterad utan att det leder till en onödig hög prissÀttning. Oavsett om man behöver ett verktyg för bygget, bilprojektet eller nÄgot helt annat sÄ kommer den att leda till ett bra resultat.

Fördelar:

 • Snabba byten med EZ Twist-systemet.
 • Medföljer slipband, slipstift och kapskiva.

Nackdelar:

 • Inte lika mĂ„nga tillbehör som vissa andra modeller pĂ„ marknaden.

3. Bosch Multicutter 18v – Bra val

bÀst i test multiverktyg
bÀst i test multiverktyg

Bosch behöver knappast nÄgon introduktion. Med Multicutter har de tillverkat ett av de mest prisvÀrda och samtidigt mest kraftfulla multiverktygen.

Bosch Àr ett av vÀrldens Àldsta företag inom verktygsbranschen. Och har sedan 1886 representerat tysk ingenjörskonst. Multicutter Àr spÀnnande nog ett av marknadens mest kraftfulla multiverktyg, som för den delens skull inte tömmer plÄnboken.

Tack vare unik konstruktion sÀkerstÀlls hög kraftöverföring och enkla verktygsbyten. De har Àven spenderat extra mycket tid pÄ att göra verktyget ergonomiskt med hjÀlp av ett sÀrskilt gummerat grepphandtag.

Fördelar:

 • Unikt kraftfull motor.
 • VĂ€ldigt ergonomisk.
 • LĂ„ng garantitid.

Nackdelar:

 • Medföljer inte sĂ€rskilt mĂ„nga verktyg.

4. METABO MT 18 LTX – Utmanare.

bÀst i test multiverktyg
bÀst i test multiverktyg

I Sverige Àr Metabo i viss utstrÀckning en okÀnd tillverkare. Trots detta Àr MT 18 LTX ett otrolig verktyg som passar för Àven de mest svÄrÄtkomliga utrymmena.

Tyska Metabo har en lÄng historik av att tillverka kraftfulla borrverktyg. PÄ senare tid har de storsatsat pÄ sin serie av multiverktyg. I detta hÀnseende Àr MT 18 LTX pÄ mÄnga sÀtt deras flaggskepp.

Den som vill ha ett multiverktyg som inte bara gör vad de ska, utan Àven ser till att jobbet blir enklare att utföra, sÄ Àr detta det givna valet. Med en speciell oscilleringsvinkel sÄ kommer problem med Ätkomst att vara ett minne blott.

Fördelar:

 • Enkelt att anvĂ€nda i Ă€ven de svĂ„raste vinklarna.
 • Snabba byten tack vare Metabo Quick-systemet.
 • Medföljer ett stort antal olika verktyg.

Nackdelar:

 • Batteri finns bara som tillval.

5. FEIN AFSC 18 SuperCut – För proffset

bÀst i test multiverktyg
bÀst i test multiverktyg

Tyska Fein har alltid haft kvalitet som kÀnnetecken. AFSC 18 QSL SuperCut Àr ett multiverktyg som hanterar Àven de mest krÀvande arbetena.

Om du Ă€r pĂ„ jakt efter ett multiverktyg som Ă€r vĂ€rt att jĂ€mföras med specialiserade verktyg sĂ„ Ă€r det AFSC 18 QSL SuperCut som du letar efter. Även om det Ă€r sĂ€rskilt lĂ€mpad för byggnation och renovering sĂ„ Ă€r det tillrĂ€ckligt mĂ„ngfacetterad för de flesta projekt.

Det som kÀnnetecknar detta multiverktyg Àr att det tack vare kraftfullt batteri och sÀrskilt konstruktion kan mÀta sig med traditionella trÄdbundna verktyg. Och dÄ det Àr tillverkat för riktigt hög belastning sÄ kommer det alltid att leva upp till förvÀntningarna.

Fördelar:

 • Unikt kraftfull motor.
 • VĂ€ldigt lĂ„ng batteritid.
 • TĂ„l att jĂ€mföras med specialiserade verktyg.

Nackdelar:

 • Ett av marknadens dyraste multiverktyg.

Att tÀnka pÄ inför ditt köp

Nu nÀr vi har tittat nÀrmare pÄ nÄgra av de bÀsta valen sÄ kan det Àven vara vÀrt att nÀmna vad man bör tÀnka pÄ inför sitt köp. Med lite eftertanke sÄ kan man ofta se till att inköpet inte bara blir mer prisvÀrt, utan Àven mer lÀmpligt utifrÄn de aktuella önskemÄlen.

1.Identifiera dina behov.

NÀr det kommer till multiverktyg sÄ Àr det viktigt att fundera pÄ hur man planerar att anvÀnda det. Det Àr nÀmligen ofta skillnad mellan vilka modeller som erbjuder bÀst precision, störst kraft och sÄ vidare. SÄ Àven om de flesta alternativen Àr tillrÀckligt mÄngfacetterade för att tÀcka mÄnga olika behov, sÄ Àr det en bra idé att vÀlja modell utifrÄn anvÀndningsomrÄde.

2.Hur mycket fÄr det kosta?

Det Àr inte sÄ att högre pris Àr det samma som bÀttre produkt. Men i mÄnga fall sÄ Àr priset ett tecken pÄ hur stark motorn Àr. DÀrför fÄr man generellt sett förvÀnta sig högra prissÀttning för de riktigt kraftfulla maskinerna. Men nÀr det gÀller precisionsarbeten sÄ finns det ofta stora möjligheter till besparing.

3.Är tillverkaren bra?

Intressant nog sÄ Àr de flesta tillverkare oerhört anrika. Och det Àr verkligen ovanligt att en tillverkare av multiverktyg har mindre Àn dryga hundra Ärs erfarenhet av kraftverktyg. DÀrför Àr det inte nödvÀndigtvis sÀrskilt viktigt att stirra sig blind pÄ tillverkaren. Man kan istÀllet titta mer pÄ funktioner, tillbehör, batteri och motorstyrka.

4.LÀr kÀnna marknaden.

Eftersom mÄnga av verktygen Àr specialiserade trots att de faktiskt Àr multifunktionella, sÄ Àr det oerhört viktigt att bli bekant med marknaden. Ofta lönar det sig att jÀmföra likvÀrdiga modeller frÄn olika tillverkare, för att pÄ sÄ sÀtt sÀkerstÀlla den bÀsta prisbilden.

5.Är du redo att köpa?

Nu nÀr vi har tittat nÀrmare pÄ nÄgra av de bÀsta och mest prisvÀrda modellerna sÄ borde du ha tillrÀckligt med information gör att göra ett medvetet val. Men dÄ det finns mÄnga olika produkter att vÀlja mellan sÄ föreslÄr vi att du vid minsta osÀkerhet fortsÀtter att lÀsa för att bilda dig en egen uppfattning.

BĂ€st i test multiverktyg

Ofta Àr det oerhört svÄrt att sÀga vilket multiverktyg som Àr bÀst för just dig. I de flesta fall sÄ kommer du mÀrka att det Àven dessa verktyg har ett visst mÄtt av specialisering. Se dÀrför till att vÀlja en modell som har de verktyg och ger den kraft som krÀvs för att ditt projekt ska bli sÄ bra som möjligt.

Är du vĂ€ldig osĂ€ker pĂ„ vad du bör vĂ€lja sĂ„ Ă€r det ofta en bra idĂ© att vĂ€lja en modell med mĂ„nga tillbehör, och som kommer frĂ„n en vĂ€lkĂ€nd tillverkare. DĂ„ kommer man sĂ€llan bli besviken och kan Ă€ven vara sĂ€ker pĂ„ att man fĂ„r ett pĂ„litligt multiverktyg.

 

Lycka till!

Slutligen vill vi tacka för att du har tagit dig tid att lÀsa vÄr genomgÄng av bÀst i test multiverktyg. Förhoppningsvis har det resulterat i att du fÄtt en bÀttre insikt i nÄgra av de bÀttre modeller som finns att köpa. Men vi utger oss inte för att ha tÀckt hela branschen. TvÀrt om finns det alltid mer att lÀra sig. SÀrskilt i tider dÄ det stÀndigt kommer nya modeller! GÄ till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *