Test av slagborrar. Bäst i test 2021

bäst i test slagborr
4.7
(3)

Med en uppsjö modeller att välja bland och med alla sina egna egenskaper samt för och nackdelar kan valet av slagborr lätt bli överväldigande. Därför är det många gånger bättre att utgå utifrån dina behov, oavsett om du är en erfaren hantverkare eller enkel hemmafixare.

Slagborren har på något vis blivit en stämpelmaskin, en maskin som bara måste vara med eller finnas hemma. Eftersom tillfällena då vi faktiskt är i behov av den onekligen kommer att dyka upp. Som tur är har vi tagit fram en lista med de populäraste slagborrarna, våra egna åsikter, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Vår förhoppning är att göra ditt beslut enklare, och i slutändan att du ska göra ett bra val. Häng med oss så gör vi ett bättre val tilsammans.

Våra rekommendationer:

Bosch GSB 16 RE

Milwaukee M18

Black & Decker Bdch188n

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bosch GSB 16 RE – Bäst i test

bäst i test slagborr
bäst i test slagborr

En rejäl slagborr som kommer att ta sig igenom det mesta i form av utmaningar. Effekt på 850 W ger en effektiv borravverkning som är svår att hitta någon annanstans.

Du som är van vid att arbeta med slagborrar vet att en riktigt bra slagborr kräver ett par saker – effektivitet, kraft och hanterbarhet. Bosch GSB 16 RE ger dig alla dessa saker och lite till. Bosch har uppenbarligen riktigt bra funktioner där den kompakta konstruktionen och låga vikten uppskattas mycket. Dessutom finns det en enhylsig snabbchuck med auto-lock för smidiga verktygsbyten med en hand, något som gör detta till ett riktigt toppverktyg.

En kraftfull slagborr med högt vridmoment och kapacitet (Upp till 18mm i betong). Framförallt är den enkel att hantera. Vi tycker Bosch GSB 16 RE är ett klockrent val för såväl hantverkare som hemmafixare. Det är en trotjänare som lämpar sig för de flesta projekt, inte onödigt dyr och kommer att hålla i många år framöver.

Effekt850 W
Varvtal obelastad0 – 1.000 / 3.000 varv/min
Slagfrekvens obelastad0 – 17.000 / 51.000 varv/min
Vikt 2,6kg
Mått (LxBxH)390 x 330 x 115 mm

2. Milwaukee M18 – Bästa batteridrivna

bäst i test slagborr
bäst i test slagborr

Milwaukee M18 FPD2-502X är en otroligt kraftfull batteridriven slagborr som håller hög kvalitet.

Vanligtvis brukar jag råda att köpa nätanslutna slagborrar eftersom de generellt sett är både billigare och kraftfullare. Men som en del av Milwaukees nya M18 serie drivs verktyget av ett 18V 5,0Ah batteri. Och lyckligtvis kan jag efter att att jag själv provat utan tvekan rekommendera denna batteridrivna slagborren. Den kostar lite mer, men det kan det också vara värt för att slippa förlängningskablar. Det du kommer att uppleva är en extremt kompakt och smidig maskin med kolborstfri motor och ett oöverträffat vridmoment på 135Nm. Utrustad med LED-arbetsljus, bälteskrok och en avancerad chuck som ger bättre bitsgrepp.

Ett krafthus som kommer att göra kort arbete av dom flesta projekt. Lämpar sig både proffesionellt i arbetet och hemma. För nybörjare och proffs. Batteridriften gör den till ett oerhört smidigt verktyg. Det enda negativa är priset, men det finns inte många batteridrivna modeller med liknande prestande.

Max. vridmoment135 Nm
Obelastat varvtal0-550/0-2000 varv/min
Slagtal0-32.000 slag/min
Max. borrkapacitetTrä: 89 mm
Stål: 16 mm
Betong: 16 mm
Vikt med batteri2,2kg
Längd197 mm

3. Makita HP2051FJ – Mest prisvärd

bäst i test slaggborr
bäst i test slagborr

En oerhört prisvärd slagborr från välkända Makita. Perfekt för dig som vill ha en kvalitesmaskin till ett rimligt pris.

Det är en smidig slagborr på hela 720 W vilket gör att den med lätthet kan ta sig igenom även grova material, vare sig det är väggar, tak eller golv. En kompakt och lätthanterlig modell som kommer utrustad med en smart snabbchuck samt en progressiv kickback-kontroll. Tack vare denna slår maskinen automatiskt av sig vid blockeringar vilket ökar säkerheten för alla som använder den.

En riktgt effektiv och kvalitativ slagborr som klarar av tuffa tag. Det finns starkare modeller, det finns mycket svagare modeller. Det här är en modell som placerar sig i mitten och kräver inte en speciellt stor investering. Och ärligt talat, om du inte är den som borrar varje dag, vad spelar det för roll om det tar 2-3 sekunder extra för att åstadkomma samma resultat?

Ineffekt720 W
KapacitetBetong: 20 mm Stål : 13 mm Trä: 25 mm
Antal slagSnabb: 0-58000 min -1
VarvtalSnabb: 0-2,900 min -1
Längd360 mm
Vikt2,3 kg

4. Black & Decker Bdch188n – Bästa budgetval

bäst i test slagborrmaskin
bäst i test slagborr

Bra val för alla hemmafixare med små och stora projekt i trä och metall.

Black and Decker är ett bra varumärke på det sättet, för alla som inte vill investera stora pengar på ett verktyg. Den här slagborren gör det både lätt och smidigt att arbeta smidigt samtidigt som du får projekten färdiga. Borrar väl i både trä och metall och fungerar utmärkt som skruvdragare. Är tack vare sin låga vikt och sladdlösa konstruktion mycket enkel att använda.

Den här slagborren går på batteri vilket betyder att du kan arbeta med hög komfort, utan sladdar. Det gör den till ett utmärkt val för såväl små projekt inomhus som utomhus. Du har möjlighet att variera hastigheten vilket ger bättre kontroll och kan välja mellan 11 inställningar för skruvdragning och slagborrning i en mängd material.

Vill du ha en borr att lita på vid alla tillfällen, som dessutom känns enkel och trygg att använda. Kan det här vara en bra modell. Men ska du exempelvis borra grövre hål, eller jobba i hårdare material såsom betong bör du välja en annan modell.


5. DEWALT DCD796NT – Utmanare

bäst i test slagborr
bäst i test slagborr

En effektiv och ergonomisk borrmaskin. Femton olika vridmomentet ger smart skruvdragning och borrning nästan oavsett material.

Dewalt har en gedigen tradition av att tillverka kraftfulla elverktyg. Det här är en sladdlös borrmaskin med låg vikt vilket gör den till ett smidigt alternativ för alla som vill kunna arbeta utan förlängningssladdar. Kolborstfri motor som klarar träborrning upp till 40mm och betong upp till 13mm. Vridmoment på 70Nm och varvtal upp till 2000 varv/min. Maskinen har en snabbchuck med automatiskt spindellås för ett enklare bitsbyte. Dessutom finns en elektronisk motorbroms för mer kontroll och en kraftig fläktkyld motor för maximal hållbarhet.

Denna produkt fungerar för såväl den erfarna hantverkaren som nybörjare som söker en kvalitativ slagborr till ett rimligt pris. Det enda negativa är att kapaciteten är något limiterad mycket tack vare batteridriften.

Max vridmoment70 Nm
Hastighet0-550/2000 varv/min
Slaghastighet0-9350/34000 slag/min
Max kapacitetTrä: 40 mmMetall: 13 mmMurverk: 13 mm
Vikt1,8 kg
Mått (LxBxH)190 x 67 x 203 mm

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en slagborr kan vara svårt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg.

1.Identifiera dina behov.

Att identifiera varför du behöver en slagborr är den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre komersiella arbeten? Eller till mindre små, enkla jobb hemma. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test slagborr

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Slagborrmaskiner har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test slagborr. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *