Bästa Radonmätaren. Vilken är bästa valet?

radonmätare test
4.3
(3)

Jag har svårt att tänka mig att en radonmätare är ett vidare roligt köp, snarare något som kommer att ha stor betydelse. radonmätare test

Våran förhoppning är att s du ska bli expert på radonmätare och göra ett medvetet och informerat val. Här kommer vi att sammanställa, det vi tycker är marknades bästa radonmätare. Varje modell har olika användningsområden, så häng med oss så förklarar vi mer och gör ett bättre val tilsammans.

Vi rekommenderar:

vilken radonmätare

Airthings Home

bäst i test radonmätare

Airthings Plus

radonmätare test

Airthings Pro

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Airthings Home – Bäst i test

radonmätare test
radonmätare test

Airthings home är en prisvärd batteridriven radonmätare som ger en snabb och exakt bild av radon-situationen i en viss byggnad.

Det var inte lätt att välja den bästa radonmätaren, men vi är övertygade om att majoriteten av er inte är intresserade av spendera X antal tusen på ett proffsverktyg bara för att göra en enstaka mätning. Airthings Home är annorlunda. Detta är en mycket populär aktiv radondetektor och den har många positiva recensioner från kunder som köpt den. Fördelen med den här apparaten är dels att den passar allas plånböcker, den är inte särskilt dyr och framförallt får du snabbt fram om du har problem med radon i en fastighet.

Instrumentet anses inte fullständigt, om du ska begära radonbidrag från kommunen. Däremot så kan du använda instrumentet till att identifiera om ytterliggare långtidsmätning är nödvändigt. Så istället för att investera stora pengar, kan det vara smart att i första hand kolla läget. Då får du en indikering om fastigheten har problem med radon eller inte.

En utmärkt radonmätare som är perfekt för att snabbt identifiera om det finns problem med radon i en fastighet, t.ex vid husköp.

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Snabba mätresultat
 • Möjlighet till långtidsmätning
 • Ger en indikation av läget – snarare än ”Exakta mätvärden”

Nackdelar:

 • Ej för proffesionellt bruk

2. Airthings Plus – Toppbetyg

radonmätare test
radonmätare test

Det här är en utmärkt loggare för alla som vill få exakta mätresultat och mäta radonnivåer över tid.

Ett radoninstrument som visar radonnivåer som en funktion av tiden och som kan placeras var som helst i en byggnad, skola eller arbetsplats. Denna logger, som ger gratis analys- och rapporteringsverktyg, är det perfekta valet när du behöver kontrollera radonnivåer och till exempel för att genomföra åtgärder. Airthings Plus har inbyggda sensorer för loggningstemperatur, lufttryck, luftfuktighet och rörelse.

Instrumentet visar både kort- och långtidsmedelvärden. Korttidsmedelvärdet visas för det senaste dygnet alternativt för den senaste veckan. All data som lagras i mätaren presenteras på displayen som medelvärden. Du kan enkelt exportera mätvärden till en PC för att skriva ut grafer. Med programvaran kan du analysera och dokumentera dagliga, veckovisa och månadsvisa variationer och själv välja vilka perioder som ska mätas. Det kan exempelvis vara under arbetstid eller skoltid när det finns människor i byggnaden. Med den här funktionen elimineras fel som kan förekomma vid genomsnittliga mätningar och som exempelvis kan bero på att radonhalten är högre på nätter och helger när ventilationen ofta är avstängd eller minskad.

I första hand avsett för offentliga byggnader och arbetsplatser samt inom företagshälsovården och för konsulter. Den är också utmärkt för alla som vill mäta radonnivåer efter implementering av radonreducerande åtgärder.

Fördelar:

 • Proffesionell mätare
 • Exakta mätresultat
 • Gratis analysverktyg
 • Bra extra funktioner

Nackdelar:

 • Dyr

3. Airthings Pro – För proffset

radonmätare test
radonmätare test

Det här anses som det bästa. Det bästa marknaden har att erbjuda när det kommer till radonmätning. Läs vidare så ska jag berätta mer

En batteridriven radonmätare med möjlighet att överföra mätvärden till en smartphone eller PC för analysering och grafer. Instrumentet lagrar både kort- och långtidsmedelvärden. Med hjälp av radonmätaren får du snabbt och fram om du har problem med radon i en fastighet. Instrumentet kräver inga inställningar eller knapptryckningar, det är bara att stoppa i batterierna så startar mätningen.

Denna radonmätare är perfekt för att snabbt identifiera om det finns problem med radon i en fastighet, t.ex vid husköp. Radonmätaren Airthings Pro är även ett mycket smart val för den som vill ha kontroll på radonhalten både före, efter och under radonsanering. Om åtgärden, t.ex ventilationen, skulle haverera så kan man snabbt se det på radonhalten och åtgärda problemet.

Det här ett proffsverktyg som inte sällan lyckas imponera på både kunder och kollegor. För dig som jobbar proffesionellt med radon och eller ofta stöter på det inom jobbet är detta det bästa som hänt.

Fördelar:

 • Snygg, stilren design
 • Exakta mätvärden, både korttid och långtidsmätning
 • Bra analysverktyg
 • Fäste för stativgänga

Nackdelar:

 • Det kostar att ligga på topp. Den är väldigt dyr.

Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en radonmätare är svårt, med så många modeller, funktioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en radonmätare är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför komplexa arbeten? Eller till mindre enkla jobb. Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Hur mycket är du bekväm med att spendera? Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Airthings är ett exempel på ett stort varumärke med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt de i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Radonmätare test

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Radonmätare har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilket pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om radonmätare test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *