PVC fönster eller träfönster?

PVC eller träfönster
4.5
(2)

Med de många tillgängliga fönsteralternativen kan det vara svårt att sålla igenom all information och ta reda på vilka fönster som är rätt för dig. En av de största utmaningarna, och det största beslutet att ta, när man köper fönster är att bestämma vilket fönstermaterial som är rätt för ditt hem.

PVC vs träfönster?

För att hjälpa dig komma igång jämför vi för- och nackdelarna med de vanligaste materialen för fönsterbågar, PVC och trä. Är träfönster bättre än PVC? Vad är skillnaderna mellan PVC- och träfönster? Och vad är egentligen PVC fönster? Vi kommer att diskutera de olika aspekterna av dessa fönstermaterial så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

Om du var tvungen att fatta ett beslut om vilket fönstermaterial du ska använda enbart baserat på energieffektivitet, skulle det vara ett svårt beslut att fatta. PVC- och träfönster presterar faktiskt liknande när det kommer till energieffektivitet. Lyckligtvis, även om energieffektivitet är en viktig faktor att tänka på när du köper fönster, är det inte den enda faktorn, så det här beslutet blir mindre svårt.

Det finns tre andra viktiga faktorer som skiljer PVC- och träfönster åt: fönsterunderhåll, fönsteranpassningsalternativ och priset på utbytesfönster.

Underhåll för vinyl vs träfönster.

Träfönster kräver mer underhåll än PVC. Trä bör målas om eller färgas om vart 3-4 år för att skydda dem från väder och vind.

Till skillnad från träfönster kräver PVC väldigt lite underhåll och underhåll efter att de har installerats eftersom de aldrig behöver målas om. Tvätta helt enkelt dina fönster en gång om året och ge dina fönster en snabb kontroll för att se till att de fungerar som de ska.

Anpassade alternativ för vinyl- och träfönster.

Det är sant. Träfönster är lättare att anpassa än PVC. Det beror på att de kan målas om till andra färger.

Till skillnad från träfönster kan PVC fönster aldrig målas. Men det betyder inte att de inte kan anpassas. De flesta husägare tror att när du köper PVC har du fastnat för vanliga vita fönster. Så är inte fallet. Vinylfönster kan komma i en mängd olika färger och ytbehandlingar för att matcha ditt hems inredning.

Gillar du utseendet på träfönster?

PVC fönster kan också utrustas i ett träfiberlaminat som kan färgmatchas för att matcha dina trägolv och -skåp. Realistiskt utseende trälaminat finns i en mängd olika träfibrer som ek, körsbär och lönn.

Vad är kostnaden för träfönster kontra vinylfönster?

PVC fönster är definitivt det billigare alternativet. Vinylfönster kostar inte bara mindre än träfönster kostar, utan de får också tillbaka mer av din investering i det långa loppet. Träfönster får tillbaka cirka 72,1 % av kostnaden, medan PVC får tillbaka 73,3 % av kostnaden

Vad är kostnaden för trä kontra PVC fönster?

Tänk på att varje bytesfönsterprojekt varierar i kostnad baserat på några viktiga faktorer:

  • Fönster stil
  • Anpassade alternativ, som färg, rutnät och fönsterhårdvara
  • Antal fönster
  • Entreprenör eller installatör du väljer

Vad är PVC klädda träfönster?

Ett PVC klätt träfönster består av både PVC och trä. Fönsterramens bas är gjord av trä och PVC lindas runt fönstrets utsida. Detta gör PVC klädda träfönster till ett mer attraktivt alternativ än träfönster eftersom det är mindre underhåll på utsidan av fönstret. Men de kräver fortfarande en betydande mängd underhåll jämfört med vanliga PVC fönster.

Sammanfattningsvis, är PVC- eller träfönster bättre?

Svaret beror på dina behov. Om du letar efter ett lågt underhåll och kostnadseffektivt alternativ är PVC fönster bäst. Om du vill ändra färgen på dina fönster från år till år är träfönster det bättre alternativet. Oavsett vilket kommer både vinyl- och träfönster att ge dig den energieffektivitet du och ditt hem behöver.

Är du redo att välja fönster till ditt hem?

Hitta fönstren ditt hem behöver med pvc fönster från Calida. De erbjuder fönster i alla tänkbara storlekar och utföranden. De kan fås i komposit, trä, aluminium eller trä/aluminium. En rad olika spröjsar, kulörer, handtag m.m. gör att du enkelt kan få önskat utseende på fönstren. Dessutom måttanpassas fönstren enligt era önskemål.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *