Att bygga ett skrivbord till din spelhörna: 5 tips

4.5
(2)

Funderar du på att bygga ett skrivbord till din spelhörna? Bra idé! På så sätt får du exakt vad du vill ha, vilket är en grundförutsättning för en bra spelsession. Du bör tänka på ergonomi, men även på att göra upplägget så smidigt och roligt som möjligt, tillsammans med en hel del andra viktiga parametrar.

Vilken typ av spel du föredrar har även ett stort finger med i spelet. Om du föredrar att spela på casino kommer du förmodligen att vilja fokusera lite extra på ergonomi, medan skjutspel eller bilspel kräver ett helt annat upplägg.

Om du inte har gjort detta tidigare finns det dock ett flertal saker som du bör tänka på för att skrivbordet ska bli så bra som möjligt, och det vill vi hjälpa dig med idag. 

5 saker som du bör tänka på när du bygger ett skrivbord till din spelhörna

Nedan är några viktiga exempel:

Höj- och sänkbart?

Ska skrivbordet vara höj- och sänkbart? I sådana fall krävs det en hel del extra planering. Ska det vara mekaniskt höj- och sänkbart, eller vill du ha en knapp som sköter det med hjälp av hydraulik?

Oavsett vad är ett höj- och sänkbart skrivbord ett utmärkt alternativ om du gillar att variera mellan en sittande och stående position.

Passar det för din spelutrustning?

Du bör även klura lite extra på huruvida skrivbordet passar med din spelutrustning eller inte. Om de inte passar tillsammans kommer du att behöva köpa ny spelutrustning, vilket kan bli väldigt dyrt.

Därmed bör du se till att skärmen kan stå på ett bra sätt, att skrivbordet och musen får plats, tillsammans med resterande utrustning som du har i din ägo. 

Tänk på ergonomin

Du bör självklart utforma ditt skrivbord för att det ska vara snyggt och prydligt, samt passa med din spelutrustning, men du bör även lägga ner lite extra krut på ergonomin. Se till att dina armar kan ligga bra på skrivbordet och att dina axlar inte behöver kämpa särskilt mycket. Se även till att skärmen är på en bra höjd och lutning.

Det finns massvis med olika saker att beakta när de gäller ergonomin, därmed rekommenderar vi att du lägger ner lite extra fokus på just detta.

Bygg in kablar och andra fula detaljer

När du bygger ditt eget skrivbord vill du väl att designen ska bli så bra som möjligt, eller hur? Medan kommersiella skrivbord sällan har inbyggda system för att dölja fula kablar, kan du med några enkla steg dölja dem och få en betydligt snyggare look.

Visst, det kommer att kosta några kronor extra, men det är det värt!

Använd ytorna på ett smart sätt

Det är inte säkert att du har plats för världens största skrivbord, men de gör inget. När du själv planerar och bygger ditt skrivbord får du grymma möjligheter att använda ytorna på ett optimalt sätt. Varför inte bygga en gaminghörna i flera plan? På så sätt kan du ha skärm, skrivbord och mus på en planet, medan datorn, spelen och allt annat står på det andra planet.

Du kan platsbygga ett skrivbord mellan två väggar, ha ett skrivbord som är enkelt att flytta, eller egentligen vad som helst. Möjligheterna är oändliga när du är både designer och byggherre!


Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *