Problem med myggor? Här är 6 metoder för att slippa dem.

Problem med myggor? Här är 6 metoder för att slippa dem.
0
(0)

Myggor – En del av oss besväras inte alls medans andra fungerar som en magnet. I detta inlägget kommer vi visa dig flera sätt på hur du kan bli av med mygg. Problemet med dessa typer av djur är att de utan ordentlig behandling kommer att fortsätta lägga ägg och reproducera. Snart kommer hela tomten vara fullt av dem! Men oroa dig inte, vi kommer visa dig hur du kan bli av med dem!

Det finns ett par knep och det viktigaste är att hitta vad som lockar dem. Det kan vara en matkälla, en lockande lukt eller fukt. Vad det än är, måste det omedelbart tas om hand för att förhindra att de växer i antal.

Vad är myggor?

Först, låt oss identifiera vad myggor är. Dessa små otroligt irreterande varelserna lockas till söta dofter och fukt. De lägger sina ägg i fuktig jord och ruttnande. Myggor kan lägga 100-tals ägg så ditt angreppsproblem blir bara värre om det inte hanteras snabbt.

värre om det inte hanteras snabbt.

ditt angreppsproblem blir värre om det inte hanteras snabbt.

Hur man kan bli av med myggor?

Det är dags att lära sig att bli av med dem. Och det finns många olika metoder. Ibland fungerar en fälla och andra gånger behöver du använda kemiska sprayer. Här kommer vi visa dig flera sätt.

Fällor är ett av de vanligaste sätten och dessa kan du köpa eller göra själv. Fällorna består vanligtvis av en söt doftande klibbig remsa som fångar knott som inte tillåter dem att flyga bort. Placera bara några runt problemområdena och vänta.

Vinägerfälla

Om du inte vill köpa något kan du själv skapa en fälla med saker från hela huset. Börja med en burk och fyll den med äppelcidervinäger, socker, tvål och vatten. Blanda den väl och placera lösningen nära problemområdena.

Myggor dras till lukten av äppelcider och socker. Och så fort myggorna landar på ytan sjunker de! Det händer eftersom ytspänningen försvinner.

Rödvinsfällan

Rödvinstricket är något liknande vinägerfällan. Skaffa en behållare och fyll den med rött vin. Täck sedan behållaren med plastfolie och sticka några hål i den. Myggen kommer att dras mot sötman och till slut finna sig själva fångade inuti behållaren.

Kemisk spray

Om du hade en ringt till en profesionell firma hade de antagligen användt kemisk spray. Och det som är bra för en professionell utrotare är bra för oss. Produkter som Radar och Zep är speciellt gjorda för att döda myggor, flugor och knott.

Men om du inte vill använda kemiska produkter och vara lite snällare mot miljön. Så kan du skapa din egen organiska spray. Den kan du göra av citrondoftande tvål, vinäger och vatten. Det kanske inte är lika effektivt som radar, men det är mycket säkrare i hem med husdjur och barn.

Här är ett par andra alternativ på produkter för dig som inte vill använda kemiska produkter.

Myggarmband en bra produkt mot myggor

Myggarmband

Mozi-X är ett smidigt armband som håller myggen borta. 

Bandet innehåller rena växtoljor som är utformade för att avskräcka mygg och flygande insekter. Den avvisande oljan består helt av naturliga ingredienser. Bandet bärs enklast på handleden eller vristen men kan också fästas på både kläder och ryggsäckar. 

Pris 99kr

portabelt myggskydd thermacell

Portabelt Myggskydd Thermacell

Thermacell® Myggskydd är en portabel och lättanvänd refillprodukt för utomhusbruk som ger ett mycket effektivt skydd mot mygg. Ljudlöst och luktfritt utsöndrar apparaten ett myggmedel som skapar en skyddszon på 20m² med upp till 98% skydd. Passar perfekt på terrassen där hemma, såväl som vid camping, jakt, fiske, båtliv etc.

Pris 279kr

ett myggnät fungerar som en ett bra hinder för myggor

Myggnät

Smidigt myggnät med klisterremsa och kardborreband för enkel montering och eventuell förflyttning.

Pris 59kr

Tack för att du läste. Hoppas du fick lite inspiration att tag i ditt myggproblem därhemma. Eller att någon av dessa produkter kan hjälpa dig på vägen. Lycka till!

Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 0 / 5. Röster: 0

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

1 reaktion på ”Problem med myggor? Här är 6 metoder för att slippa dem.”

  1. Jag har knott vilken medel är bäst. Jag har många i köket.Var kan jag käpa medel kemisk i vilken afärr biltema har intetack

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *