10 verktyg som bara måste finnas hemma!

10 verktyg som borde finnas i varje hem
5
(1)

10 verktyg som borde finnas i varje hem..

I varje hem finns det antingen en verktygsväska, verktygsskåp eller verktygslåda där ni förvarar era verktyg. Och jag skulle säga att kvaliten på denna behöver förbättras. Håller du inte med? För faktum är att om något går sönder, då vill vi helst inte behöva ringa någon bara för att vi inte har verktygen till det. Om ett rör läcker för att vi inte kan dra åt kopplingen? Eller för skruva upp en tavla? Inte bara är det dyrt, det är nästa lite brist på engagemang. Det här är våran topplista över de viktigaste verktygen, och nu pratar jag om det absolut mest grundläggande verktygen vi behöver, en topp 10 lista som bara måste finnas. Varsågod!

1. Skruvmejslar

En skruvmejselsats ska finnas i varje hushåll och så är det bara, punk slut. Oavsett om det är en tavla som ska upp eller om dammsugaren har gått sönder, så kommer du behöva dessa.

Pris 199kr

2. Skiftnyckel

Den klassiska skiftnyckeln kommer alltid finnas i toppen på listan. Syftet med en skiftnyckel är att vrida ett bulthuvud eller en mutter för att antingen lossa eller dra åt. Just denna modellen kallas för en ”Haj” pga. utseendet på nederdelen som kan användas för att bland annat dra åt kopplingar.

Här är ett tips: När du använder en skiftnyckel, dra den mot dig snarare än att skjuta den bort från dig. Detta ger dig mer kontroll och minskar risken för skador om skiftnyckeln glider.

Pris 39kr

3. Polygrip

Polygripen även kallas ”karlsson-tången” är ett handverktyg som används för att hålla fast föremål, böja, skruva och dra. Detta verktygen är så allsidigt att den placerar sig som nummer 3 på listan över de mest användbara verktygen i hemmet. Polygripen kommer förevigt att finnas i mina snickarbyxor, frågan är om den finns hos er?

Pris 69kr

4. Skruvdragare

Skruva upp en tavla eller borra ett hål. Detta är ett multifunktionellt verktyg som kommer till hands vid i princip alla projekt.

Pris 1 990kr

5. Bitssats

Har du någon gång stått med skruvmejseln i högsta hugg och insett att huvudet på skruven ser annorlunda ut? Japp, det är då du behöver bits. En bits-låda innehåller allt du kan tänka dig från spår till kryss till torks och fyrkantiga bits. Så att du har det som krävs när du behöver det som mest.

Pris 199kr

6. Kniv

Kniven används för så mycket att det är svårt att börja i någon ände. Du har antagligen en mängd knivar liggandes som duger precis lika väl. Men det stoppar inte kniven från att ta sin plats på listan över de mest användbara verktygen.

Pris 39kr

7. Hammare

Kanske behöver du spika ihop staketet? Slå in en plugg eller för att dra ut en gammal spik? Hammaren har många användningsområden och precis därför bör den också finnas till hands. Så om du inte redan har en så tycker vi att 49kr är en liten summa till nästa gång du behöver den!

Pris 49kr

8. Insexnycklar

Du känner säkert igen dessa från ikeamöblerna du har skruvat ihop. Insexnyckeln är ett enkelt verktyg som används för att driva bultar och skruvar med sexkantiga uttag i huvudet. Verktyget består vanligtvis av en enda sexkantig stav av hårt stål, med trubbiga ändar som är avsedda att passa tätt i skruvens uttag, böjda i en ”L” -form med ojämna armar.

Pris 49kr

9. Vattenpass

Hur många gånger har du hängt upp en tavla och för att senare inse att den blivit sned? När det gäller att hänga upp något och få det rakt, då är vattenpasset rätt verktyg. Ett vattenpass används för att bestämma horisontella och vertikala nivåer och är viktigt i många projekt i och runt hemmet.

Pris 149kr

10. Tumstock

Jag hoppas att du redan har en tumstock. Men det förjtänar sin plats på listan. Tumstocken är en serie av två eller flera mindre trärregler förenade med gångjärn. Dessa regler kan vikas ihop så att de lätt kan bäras eller användas i trånga utrymmen. De kan också vikas ut och användas för att mäta längre sträckor eller göra mätningar som är längre bort och svåra att nå.

Pris 99kr

Det vara alla! Med dessa verktyg hemma är du förberedd för det mesta. Jag skulle säga att du klarar det mesta. Har jag glömt något? Är det något verktyg som förtjänar en plats på listan? Kommentera gärna och dela. Tack för att du läste!

Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *