Test av poolrobotar. Bäst i test 2020 + Köpguide

poolrobot test
4.7
(3)

Att bestämma att du vill ha en poolrobot är en sak, att välja vilken som är rätt för dig är helt en annan!

I det här inlägget diskuterar vi de populäraste modellerna, vilken som är bäst och vart du hittar bästa priset. Allt för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är att du ska göra ett medvetet och informerat val.

Häng med så gör vi ett bättre val tilsammans.

Bästa poolroboten 2020:

poolrobot test

Poolrobot Pooli Climber

poolrobot test

Poolrobot Pooli Easyclean

poolrobot test

Poolrobot Pooli Falcon

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Vi erhåller provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Pooli Climber – Bäst i test

poolrobot test
poolrobot test

Snabb effektiv och mycket lättanvänd poolrobot.

Den nya poolroboten Climber från varumärket Pooli rengör alla poolens områden och är helt självgående. Den är kompatibel med alla typer av pooler och töms med hjälp av en filterbehållare enkelt från robotens ovansida.

Poolroboten Climber tillverkades för att göra poolägandet till en bris. Med ett intelligent program integrerat i styrenheten behöver du bara lägga ner den i poolvattnet och trycka på motsvarande knapp. Sen kan du se på medans den rengör din pool på ett effektivt och snabbt sätt. Den omfattande tekniken och lätta vikten gör poolroboten både lätt att underhålla och använda.

Vi tycker att det här är ett utmärkt val för såval stora som små pooler. En poolrengöringsrobot som rengör poolbotten, väggar och vatten. Roboten har en reningsräckvidd på upp till 120m². Filterdensiteten är 180 mikron. Roboten har en säkring som gör att den inte kör över poolkanten utan håller sig innanför poolen. Ett väldigt enkelt poolägande – Med andra ord.

Fördelar:

 • Lättanvänd
 • Bra storlek
 • Prisvärd
 • Bra resultat

Nackdelar:

 • Få rengöringsprogram

2. Pooli EasyClean – Mest prisvärd

poolrobot test
poolrobot test

Prisvärd poolrobot för pooler upp till 100kvm2.

EasyClean är en liten behändig robot som klarar pooler upp till 100kvm2 med en rengöringskapacitet på 10m³/tim trots dess lätta vikt. Denna poolrobot kommer också att spara dig pengar eftersom den är åtta gånger mer energieffektiv än sug- eller tryckrengöring. nvänder en ny teknik med uppladdningsbart batteri som drivmedel. Utan någon risk för kabeltvist. Teknologin gör att poolroboten automatiskt kommer att ta sig till poolkanten när batteriet håller på att ta slut.

Pooli easyclean är en av de bästa både när det gäller pris och prestanda. Denna poolroboten är värd vartenda öre, eftersom den kommer att skrubba varenda millimeter av din pool, inklusive golv och väggar!

Fördelar:

 • Prisvärd
 • Enkel att använda
 • Bra kapacitet

Nackdelar:

 • Klarar ej stora lutningar

3. Pooli Falcon – Toppbetyg

poolrobot test
poolrobot test

Effektiv och populär poolrobot som rengör upp till 70 m² poolbotten

Denna moderna och effektiva poolrobot är designad för att rengöra poolbotten med en väldigt hög sugkraft på 20 kubikmeter per timme för optimal rengöring. 

Dess rengöringsfilter har en hög kapacitet och öppnas enkelt från ovansidan. Roboten har tre olika rengöringsprogram beroende på hur stort ditt rengöringsbehov är; ju mindre smuts desto kortare regöringstid. 
Roboten är utrustad med små hjul och borsta som tillsammans gör att den färdas framåt och rengör samtidigt för en effektiv rengöring. 

Poolroboten fungerar precis lika bra på pooler ovan mark som nedgrävbara pooler, samt rengör poolen oavsett om den är fyrkantig, oval eller rund. Poolroboten fungerar även på pool-liner.

Fördelar:

 • Smidig
 • Enkel att använda
 • Går att koppla ihop med telefon

Nackdelar:

 • Klarar ej stora lutningar
 • Få rengöringsprogram


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en poolrobot är svårt, med så många modeller, funtioner och aspekter att ta i beaktning. Men för att processen ska bli enklare och underlättas kan du följa 5 steg:

1.Identifiera dina behov.

Det låter uppenbart men att identifiera varför du behöver den är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större tillämpningar? Eller till en mindre pool hemma? Vilka funktioner behöver du? Vilka funktioner behöver du inte osv..

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Pooli är ett exempel på ett stort varumärke med bra kundservice.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra recensioner och utforska våra tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt modellerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra blad eller batterier kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Poolrobot test

Ju dyrare en maskin, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Marknaden har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

 

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om poolrobot test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *