Test av polermaskiner. Vilken är bäst i test?

4.5
(4)

Att bestämma att du vill ha en polermaskin är en sak, att välja vilken polermaskin som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära polermaskinerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på polermaskiner och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa polermaskinerna 2020:

Dewalt DWP849X

Bosch GPO 14 CE

Ryobi R18B-0

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Dewalt DWP849X – Bäst i test!

bäst i test polermaskin
bäst i test polermaskin

Dewalt är ett välkänt varumärke när det kommer till gedigna elverktyg och det här är inget undantag.

Exklusivt utvecklad för både proffs och båt och bil-eantusiaster. Byggkvaliten är ordentlig och kommer med en kraftfull 12 amp-motor som leverarar hela 1250W med en stor skivdiameter på 180mm. Dewalt är egonomiskt utformad, känns skön i handen och är lätt att hantera tack vare dess relativt låga vikt. Recensioner vi läst låter mer som säljargument och påpekar dess långa livslängd. Varumärkeslojaliteten är onekligen hög men efter att ha använt Dewalt DWP849X kan jag intyga och försäkra er om att den lever upp till sitt namn.

Vi placerar den som nummer 1 på våran lista eftersom det här inte är ännu ett verktyg. Det är ett verktyg som klarar av det mesta, med god prestanda och som kommer att hålla i många år framöver till ett schysst pris.

Pris: 2 618,25 kr (Just nu kan du spara 13% när du klickar på knappen nedanför. Rek. pris: 2 997,50 kr)


2. Bosch GPO 14 CE – Toppbetyg

bäst i test polermaskin
Bäst i test polermaskin

En kraftfull polermaskin på 1400 W med ergonomiskt D-handtag med Softgrip för smidig greppväxling i olika arbetsställningar.

Bosch GPO 14 är lätt att hantera. Den mjuka starten, avtryckarknappen och låset fungerar sömlöst, vilket betyder att du snabbt kommer igång och det är lätt att justera hastigheten med 1 finger medans du arbetar. Maskinen känns genomgående bra, jag kände inte något mekaniskt skräp, mer en konsekvent arbetsupplevelse ur en användares perspektiv.

Polermaskinen är kompakt och väger bara 2,5 kg, vilket gör jobbet smidigare. Den är utrustad med 6-läges varvtalsinställning för bearbetning av olika material. Jag gillar de initiala hastighetsinställningarna 1 = 700, 2 = 1200, 3 = 1600 och sedan upp till cirka 3 000, vilket ger några arbetsalternativ.

Bosch GPO 14 CE är en mycket välbyggd maskin och känns väl balanserad i handen. Den enda strömbrytaren är trevlig och låses till / från så långt enklare än att ha en separat låsknapp. Jag blev besviken över att sidhandtaget inte var en mjuk gummiliknande typ men bortsett från det var upplevelsen positiv och stundtals till och med imponerande bra.

Pris: 3 105 kr (Just nu kan du spara 22% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 3 962 kr)


3. Ryobi R18B-0 – Bästa budgetval

polermaskin köpguide vilken polermaskin
Bäst i test polermaskin

Polera bilen, båten och andra stora ytor snabbt och enkelt utan att bli trött i armarn. Ryobi R18B-0 är en batteridriven polermaskin med stor polertrissa, idealisk för att polera stora ytor men även mindre ytor som t.ex. trämöbler.

Batteridriften är en stor fördel, då du kan jobba både inom- och utomhus även där du inte har tillgång till eluttag. Och du slipper hålla reda på sladden för att den inte ska smutsa ner eller göra repor på den nypolerade ytan. Putsmaskinen har en jämförelsevis liten motor som ändå ger 2500 varv/min. Den 254 mm stora polertrissan har ett oscillerande rörelsemönster som är effektivt och ger ett snyggt resultat utan att lämna cirkelmönster efter sig.


Ryobi är liten till sin storlek och kostar mindre än hälften av andra modeller. Det är mer ett mjukt vax- / poleringsverktyg, dvs. idealiskt för vanlig vaxapplikation. Halvmåneformade handtaget ger ett ergonomiskt fast grepp. Överlag tycker jag maskinen känns bra och lämpar sig väl för lite mindre krävande uppdrag.

Pris: 699 kr (Bästa pris hittar du via knappen nedanför)


4. Flex XFE 15-150 – Proffsig känsla

flex bäst i test polermaskin
Polermaskin test

FLEX XFE 15-150 är en proffsmaskin med en slaglängd på 15 mm och ett varvtal på 7600/min.

Polermaskinen är friexcenterroterande för hologramfri slutbehandling och dessutom utrustad med en polstrad specialkardborre-rondell med en diameter på 140 mm. Maskinen är väl balanserad, känns bra i handen och är idealisk för temperaturkänsliga lacker tack vare låg värmeutveckling.Utöver en kraftfull och högpresterand motor har Flex låga ljudnivåer och låga vibrationer. Integrerad mjukstart som förhindrar ryck vid start dessutom går det att låsa strömbrytaren för kontinuerlig drift.

Greppkåpan är ergonomiskt utformad med Softgrip och hanteras enkelt med precision samtidigt som den alltid är bekväm och säker att hålla i. Den nätta vikten och kompakta designen gör den till en behändig maskin för alla arbeten.

En sladdlös oscillerande polerarmaskin, som drivs med 5 amp batterier. Kan polera i upp till 45 minuter under tung användning – mer än tillräckligt med tid! Om du letar efter mer rörlighet, mindre krångel och en smärtfri polerupplevelse – är det dags att klippa sladden.

Pris: 7 348,75 kr (Just nu kan du spara 5% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 7 756,25 kr)


Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en polermaskin kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en polermaskin är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska polermaskiner där ute. Vi rekommenderar starkt polermaskinerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om maskinen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra batterier kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det inte finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med vår polermaskin test.

Polermaskiner har kommit långt och det finns många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om polermaskin test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *