Test av kompressorer. Vilken Àr bÀst i test?

KOMPRESSOR BÄST I TEST 1
4.2
(17)


Att bestÀmma att du vill ha en kompressor Àr en sak, att vÀlja vilken kompressor som Àr rÀtt för dig Àr helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populÀra kompressorerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. NÀr du har lÀst klart kommer du att vara en expert pÄ kompressorer och ha en mycket bÀttre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar dom 3 bÀsta valen:

köpguide kompressor

Einhell TE-AC 270/24/10

bÀst i test kompressor

Metabo Basic 250-24

kompressor test

Makita AC330

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. Einhell TE-AC 270/24/10 – BĂ€st i test

bÀst i test kompressor

Einhell TE-AC Àr en kraftfull liten och robust kompressor för höga krav.

Arbetstryck upp till 10 bar med en 24-liters tank. Arbetstrycket kan bekvÀmt avlÀsas pÄ den stora tryckmÀtaren. OljenivÄn kan lÀtt kontrolleras genom statusindikatorn. Den praktiska drÀneringsproppen möjliggör anvÀndarvÀnligt underhÄll. En backventil och en sÀkerhetsventil sÀkerstÀller sÀker drift, medan de stora hjulen och hÄllarstÄngen möjliggör enkel transport. Kommer komplett med en 10-Ärig garanti vilket tyder pÄ att hÄllbarheten Àr precis vad vi förvÀntar oss.

Ett annat stort plus med Einhell Àr dess relativt lÄga ljudvolym vilket annars plÄgar sÄ mÄnga andra modeller. Det hÀr Àr en portabel och liten men framförallt kraftfull kompressor som kommer att hÄlla i mÄnga Är framöver. Och av den anledningen i samband med dess relativt lÄga pris placerar vi den som nummer 1 pÄ vÄran lista.

Effektiv avgiven mÀngd100 l/min
Max. tryck10 bar
Nominellt upptagen effekt1.8 kW
BehÄllarens storlek24 l
Vikt27 kg

2. Metabo Basic 250-24 – Mest prisvĂ€rd

kompressor test

Metabo Basic 250-24 Àr en kompressor med ett max. tryck pÄ 8 bar och en behÄllare pÄ 24 liter. En portabel oljefri kolvkompressor för enkel transport och minskat underhÄll.

En mycket omtyckt och kanske den mest populÀra modellen frÄn Metabo. Kraftfull och robust för enkla industriella tillÀmpningar. Det maximala arbetstrycket Àr 8 bar och med hjÀlp av tryckregulatorn kan du finjustera hur mycket kraft du arbetar med. Du kan enkelt flytta den med handtaget och de tvÄ hjulen. Du behöver inte oroa dig för oljelÀckage heller, eftersom kompressorn Àr oljefri. Anslut en fÀrgspruta för att ge ett rum en ny fÀrg pÄ kort tid eller mutterknacken inför dÀckbytet.

Ett annat stort plus Àr överbelastnings skyddet som skyddar motorn mot överhettning och ökar livslÀngden. LÀgg till hundratals positiva recensioner och dokumenterad lÄng livslÀngd och du har en fantastiskt driftsÀker och prisvÀrd kompressor som nummer 2 pÄ vÄran lista.

Effektiv avgiven mÀngd100 l/min
Max. tryck8 bar
Nominellt upptagen effekt1.5 kW
BehÄllarens storlek24 l
Vikt24 kg

3. Makita AC330 – För stora behov!

bÀst i test kompressor

Letar du efter en kraftfull kompressor? Vill du ha möjligheten att driva tunga maskiner under lÄnga perioder?

Det hÀr Àr Makita AC330, en kraftfull kompressor som levererar bra resultat pÄ flera plan. FrÀmst levererar den tvÄcylindriga kompressorn en effektiv avgiven luftmÀngd pÄ hela 225 liter/min, du kommer alltsÄ ha möjlighet att driva flera luftkrÀvande maskiner under lÄnga perioder.

Konstruktionen Ă€r genomarbetad, du kan enkelt flytta runt kompressorn med hjĂ€lp av de luftfyllda dĂ€cken, samtidigt som den stĂ„r stadigt. Ramen Ă€r stabil och Ă€r tĂ€ckt med en lack som kĂ€nns tĂ„lig. Överlag Ă€r det en genomgĂ„ende kĂ€nsla av kvalitet. Även ljudnivĂ„n Ă€r fullt acceptabel trots kapaciteten.

Helt enkelt en kvalitetsmodell som kostar nÄgot mer, men som presterar bÀttre pÄ alla plan och kommer kunna göra det under en lÄng tid!

Effektiv avgiven mÀngd225 l/min
Max. tryck10 bar
Nominellt upptagen effekt1.8 kW
BehÄllarens storlek20 liter
Vikt43 kgAtt tÀnka pÄ inför ditt köp

Luftkompressorer Àr ett mycket praktiskt verktyg och de kan anvÀndas för flera syften, oavsett om du behöver blÄsa upp en uppblÄsbar pool eller byta dÀcken pÄ din bil, det kan anvÀndas för bÄda. De blir mer och mer populÀra och mycket mer bÀrbara ocksÄ, vilket gör dem lÀtta att anvÀnda i ditt garage eller runt huset. Dessutom blir mÄnga av dem mycket tystare, vilket förhindrar din familj eller grannar frÄn att klaga över.

Men vad Àr viktigt att tÀnka pÄ? I vÄr köpguide finns en hel del aspekter som kan vara bra att övervÀga innan du köper en luftkompressor.

Oljesmörjda eller oljefria kompressor

Du kanske har mÀrkt att vissa av luftkompressorerna i listan ovan Àr oljefria. De oljefria varianterna Àr mycket mindre underhÄll, vilket gör dem lite lÀttare för dig att anvÀnda. Inte bara detta, utan de Àr ocksÄ mycket mer kostnadseffektiva. Eftersom du inte behöver köpa olja. Olja i en luftkompressor kan ocksÄ göra att du mÄste byta ut reservdelar, vilket ocksÄ kan vara kostsamt. De har ocksÄ en bÀttre pÄverkan pÄ miljön.

Men det finns ocksÄ nÄgra fördelar med oljesmörjda luftkompressorer, eftersom dessa faktiskt kan vara mycket tystare och kommer överlag att ha en lÀngre livstid Àn en oljefri kompressor. DÀrför Àr luftkompressorer som Àr tÀnkta att anvÀndas mycket oftast i en verkstad oljesmörjda.

Kapacitet – Hur fungerar det?

Kompressorns styrka d.v.s. den kraft som blÄser in spiken i brÀdan beskrivs med ordet bar. Men man mÀter inte lufttryck i bar numera. De som mÀter lufttryck gör det i nÄgot de kallar för kilopascal. FrÄgar man sÄ fÄr man svaret att en bar Àr det samma som 100 KPA. Vanligtvis behöver varje verktyg 90 KPA för att kunna fungera. Du bör kunna se pÄ produktbeskrivningen hur mycket lufttryck du vill ha. Luftkompressorer tenderar ocksÄ att ha tvÄ steg, dÀr det första steget bygger upp till 90 kpa medan i det andra steget kan luftkompressorn bygga upp till sÄ mycket som 175 kpa.

Innan du anvÀnder den bör du alltid kontrollera att det inte finns nÄgra hinder som begrÀnsar slangen i luftkompressorn, eftersom detta kan hindra lufttrycket frÄn att fungera maximalt.

Tankstorlek

Det hÀr Àr ett vanligt missförstÄnd, eftersom en luftkompressor bara lagrar luften och dÄ kommer du mer Àn troligt att anvÀnda den direkt, sÄ olika tankstorlekar begrÀnsar inte hur mycket du kan anvÀnda luftkompressorn. Den enda skillnaden mellan olika tankstorlekar tenderar att vara priset pÄ dem, och de som har större tankar brukar vara lite dyrare.

Det finns bara en situation som du behöver en större storlekstank, och detta Àr om du vill att ditt verktyg ska köra stabilt, eftersom det snabbt kommer att kunna producera sÄ mycket luft som verktyget behöver köras med. Det enda skÀlet till att du behöver en större tank Àr att mindre luftkompressorer ibland har för vana att stoppa och starta, sÄ med en större tank slipper du det hÀr problemet

Köpguide – vĂ€lja rĂ€tt kompressor

Att köpa en kompressor kan underlÀttas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestÀmma din budget, vÀlja ett mÀrke, jÀmföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske lÄter uppenbart men att identifiera varför du behöver en kompressor Àr kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten eller till mindre smÄ, enkla jobb.

2.BestÀm din budget.

Om du har en specifik budget i Ätanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjÀlpa dig att begrÀnsa de mÀrken du tittar pÄ, samt hjÀlpa dig att avgöra vilka funktioner som Àr viktiga och vilka som inte Àr de.

3.VÀlj ett vÀlrenommerat varumÀrke.

Som du kan förvÀnta dig, desto bÀttre varumÀrke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bÀttre kvalitet, men det Àr inte alltid fallet. Det Àr inte bara maskinens kvalitet som Àr viktig. Det handlar ocksÄ om kundservice om du har nÄgra frÄgor eller om du inte Àr helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch Àr ett par exempel pÄ stora varumÀrken.

4.JÀmför marknaden.

Genom att kolla in vÄra detaljerade recensioner och utforska vÄra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara sÄ mÄnga fantastiska kompressorer dÀr ute. Vi rekommenderar starkt kompressorerna i vÄr guide, men vi uppmanar dig ocksÄ att titta pÄ de mÄnga recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jÀmföra priser och fÄ bÀsta möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har Ă€ntligen beslutat dig – det Ă€r fantastiskt! NĂ€r du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kontrollera om den sĂ€ljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du lĂ€ser alla anvisningarna sĂ„ att det inte finns sĂ€kerhetsproblem att tĂ€nka pĂ„ med sĂ„dan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krÀvs för att göra rÀtt köp. Förhoppningsvis har vi hjÀlpt dig spara lite av den tiden med vÄra recensioner och vÄr djupgÄende köpguide.

Kompressorer idag har kommit lÄngt och det finns mÄnga fantastiska mÀrken och modeller att vÀlja mellan. Kom ihÄg att frÄga dig sjÀlv vad du kommer att anvÀnda det till, vilka funktioner som Àr viktigast för dig och vilken typ av pris du Àr villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du lĂ€ste 🙂 Hoppas att du lĂ€rde dig nĂ„got om kompressor test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi fĂ„r en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! HĂ€r gĂ„r du till startsidan, om vill du lĂ€sa mer, gĂ„ hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 17

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

1 reaktion pĂ„ ”Test av kompressorer. Vilken Ă€r bĂ€st i test?”

  1. Micael Karlsson

    Äntligen Ă€r det nĂ„gon som skriver sĂ„ bra att Ă€ven jag som amatör förstĂ„r. 😊

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *