Test av skruvautomater. Vilken är bäst i test?

4.1
(10)

Att bestämma att du vill ha en skruvautomat är en sak, att välja vilken skruvautomat som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära skruvautomaterna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på skruvautomater och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Bäst i test skruvautomat 2020:

bäst i test skruvautomat

Makita DFR550ZX1

bäst i test skruvautomat

HiKOKI WF18DSL

bäst i test skruvautomat

Senco DS7525-AC

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


Jämförelse av de bästa skruvautomaterna

SkruvautomatTypVarvtalPrisViktPris
1. Makita DFR550ZX1 Batteri 4,000 RPM2 298kr
2kg
2. HiKOKI WF18DSL Batteri4,200 RPM3 983kr
2,1kg
3. Senco DS7525-AC Sladd2,500 RPM1 799kr2,17kg
4. BOSCH GTB 12V-11
Batteri3,000 RPM 1 275kr0.9kg
5. Festool DWC 18-4500 Batteri4,500 RPM4 687kr
1,9kg
6. Makita 6843JXSladd6,500 RPM3 532kr
2kg

Att tänka på innan du köper

En skruvautomat är en elektrisk skruvpistol som är specifikt utformad för att arbeta i olika sorter av skivmaterial. Den bästa skruvautomat enligt oss är välbyggd, bekväm att använda och har ett hög vridmoment.

En skruvautomat gör det mycket lättare att installera exempelvis en gipsvägg. Gips är i allmänhet det sista som görs när du bygger ett hem, och det är också en av de viktigaste. Det är här en skruvautomat gör processen mycket snabbare och kan göra montering och installation av väggar föhållandevis mycket enklare.

För att använda en skruvautomat ställer användaren in rätt djup på huvudet. När huvudet har justerats kan användaren sätta pistolen på gipsväggen och trycka på avtryckaren. Motorn snurrar och skruven drivs in i materialet tills den når det djup som användaren ställde in, där den automatiskt förankras.

Med så många märken och modeller att välja mellan kan det vara extremt svårt att hitta den bästa skruvautomaten. Innan du köper bör du först tänka på batteriets livslängd, garanti och vridmoment. Det är också bra att överväga om det innehåller en bärväska eller inte, eftersom det är viktigt att hålla dina verktyg i god form.

Hur mycket kostar en skruvautomat?

En gipsskruvpistol kan kosta allt från 700 till över 4000:- . Priset beror på de funktioner som en viss skruvautomat erbjuder. Kraftigare motor med fler djupalternativ kostar mer. Om du vill ha en borstlös motor eller en utan sladd kommer det att kosta mer.

Tillbehör som extra batterier eller skruvhållare för enkel användning kan också lägga till på prislappen.

Hur fungerar en skruvautomat?

När en skruv sätts in i huvuddelen och du trycker på avtryckaren, går skruven bara in så långt som djupet har förinställts på. Det här går att justera med hjälp av en mekanism.

När en skruv har matats ut kan en annan matas in i huvuddelen. Vissa tillbehör kan göra att detta görs automatiskt eller halvautomatiskt.

Med en skruvautomat bör alla inställningar hålla kvar. Vissa elektriska varianter kan dock sakna mekaniska inställningar. På grund av detta kan de behöva justeras om ifall batteriet tar slut.

Olika gipsskruvpistoler tar skruvar av olika storlek. För de nya i gipsväggar är det viktigt att ha rätt pistol och skruvstorlek för gipsväggen du använder.

Vilken skruvautomat ska jag välja?

Du måste först veta vilken typ av skruvautomat du vill köpa innan du ens börjar leta. Det finns två huvudalternativ att välja mellan, det vill säga trådlösa eller sladdade. De trådlösa automerna är väldigt praktiska eftersom du inte är bunden till en sladd som begränsar din rörelse.

Du kommer också att kunna komma in i trånga utrymmen med en trådlös. Men det faktum att de använder batterier gör dem lite tunga och de är känsliga för batterirelaterade problem.

Även om de inte är så praktiska som de trådlösa enheterna, är sladdade skruvpistoler mycket lättare och du behöver inte oroa dig för att ett batteri dör halvvägs genom ett jobb. De erbjuder också mer vridmoment och hastighet.

I allmänhet är det ingen stor skillnad mellan de två typerna. Det handlar om personlig preferens. Men om ditt arbete ofta innebär att du sätter i många skruvar, är en trådlös pistol ett bra alternativ eftersom det ger dig friheten att röra dig och utföra huvuduppgifter med lätthet.

Varför ska man välja motor med omsorg?

Motorn är en av de viktigaste sakerna i en skruvpistol. Det är det som bestämmer enhetens vridmoment och rotationshastighet. Så det kommer i hög grad att påverka automatens förmåga att driva dina skruvar.

Du vill välja en enhet med en motor som är robust och kraftfull nog för den typ av projekt du kommer att göra. I det här fallet bör du välja med borstlösa motorer. De är inte bara mycket effektiva utan kommer också hålla mycket längre.

Om du funderar på de sladdade modellerna bör du kontrollera motorns strömstyrka. Ju högre den är, desto kraftigare och snabbare är enheten. Å andra sidan, för trådlösa modeller, bör du beakta kapaciteten på deras batterier såväl som den specificerade spänningen.

Ju högre batteriets spänning på enheten, desto kraftigare är elmotorn ombord. Dessutom kommer du att kontrollera batterikapaciteten som anges under ampertimmar för dig hur länge en enhet kan arbeta med en enda laddning. Så det här är två huvudsakliga saker du måste tänka på när du utvärderar motorerna i olika sladdlösa skruvpistoler.

Komfort och användarvänlighet

Med tanke på att du ofta kommer att använda skruvautomaten under långa perioder, vill du välja en enhet som inte bara är lätt att använda utan också bekväm. Även om det här verktyget inte är avsett att göra detaljerat snickeriarbete, bör det väga och passa bekvämt i ditt grepp. Detta beror till stor del på konstruktionen och ergonomin hos skruvenheten.

Bäst i test skruvautomat

Bäst i test skruvautomat. Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Skruvautomater har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test skruvautomat Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.1 / 5. Röster: 10

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *