Olika typer av trägolv. Så väljer du rätt!

olika typer av trägolv
5
(1)

Golvet utgör en stor del av ditt hem och interiör, de påverkar både intrycket och känslan av ett rum. Så om du bygger eller renoverar kan det vara värt att spendera lite extra tid att hitta det perfekta golvet. Förutom att det ser bra ut måste ett golv ha vissa funktioner beroende på rummet. Läs vidare för mer information om olika typer av golv och deras funktionalitet

Olika typer av trägolv

Det finns många olika typer av trägolv inklusive ek, ask, björk och valnöt. Massiva trägolv är hållbara och har en lång livslängd eftersom du kan slipa dem många gånger. Parkettgolv är också hållbara och slipbara (beroende på ytskiktets tjocklek). Du kan lägga trägolv i de flesta delar av ett hus på grund av deras hållbara egenskaper. Trä är också ett varmare material jämfört med många andra material. Du får aldrig lägga trägolv i badrummen eftersom fuktnivåerna påverkar träet över tid.

Trägolv är fortfarande det mest populära i hem av olika skäl. Det är attraktivt och tidlöst och eftersom det kan lackeras, till skillnad från andra typer av golv, kan det hålla livet ut. Så nu när du har beslutat att lägga till trägolv till ditt hem….

Vilken typ av trä kommer du att välja?

BAMBU

Även om det inte är exakt lövved ser de flesta på det som sådant. Bambu är faktiskt en gräsform och finns i olika färger. Men en sak att tänka på är var du bor – bambu är inte lämplig för fuktiga eller fuktiga områden. Det tenderar att repa lätt, men kan slipas och lackas på nytt.

LÖNN

Lönngolv är ett av de mest populära valen av trägolv. Lönn har ett mycket subtilt kornmönster som fungerar bra i både stora och små utrymmen. Det är också extremt hållbart vilket är bra för områden med hög trafik. Lönn är mindre porös än andra träslag, vilket innebär att om du letar efter en mycket specifik fläck, kan det hända att det inte är träslaget för dig eftersom det är svårare att absorbera fläckar.

ROSENTRÄ

Palisander lövträ har mycket unika spannmönster och har en mängd färger – från gul till lila. Detta är en relativt nyare typ av lövved på marknaden – men det har använts under livslängd i möbelproduktion.

VALNÖT

Det finns olika arter av valnötter trägolv. Golven har i allmänhet en mörk, exotisk look, som är mångsidig och ser bra ut i de flesta hem. Det är extremt hårt – det är ett av de starkaste lövträna på marknaden – perfekt för områden med hög trafik med barn och / eller husdjur.

KÖRSBÄR

Även om det är något mindre stark än det är relativt brasilianskt körsbär, skapar körsbärsgolv fortfarande en elegans till alla rum där det är installerat. När den är installerad har den en rosa nyans som fördjupas i färg över tid. Körsbärsgolv tenderar att skrapa lättare än andra lövved, men med underhåll och refinering kan det vara ett långvarigt alternativ.

BRAZILIAN CHERRY

Dessa golv har en mycket distinkt look och är ganska elegant. Med den rödbruna tonen kan den lägga till en rikedom i alla rum. Detta är ett annat mycket hållbart golv som fungerar bra i områden med hög trafik.

TALL

Till skillnad från vad många tror är furu faktiskt inte ett lövved. Pine är en karaktär trä eller softwood. Det betyder inte att det är ”mjukt” men att det är mer mottagligt för dingar och bucklor. Många tror att tall ser bättre ut när det åldras – det skapar en look som påminner om södra på grund av dess rustika natur.

HICKORY

Hickory-golv är slitstarka och rustika, vilket är en utmärkt kombination om du letar efter golv med ett nödstoppat utseende som tål mycket fottrafik. Många tror att hickorygolv går bra med alla typer av inredning.

ASK

Ask är ett bra alternativ om du letar efter ett mycket hårt trä som vanligtvis är billigare än andra lövved. Det finns cirka 45-65 olika typer av askträd, så det är viktigt att undersöka dina alternativ för askgolv innan du har installerat det i ditt hem.

EAKULYPTUS

Mindre vanligt än andra trägolvalternativ, lyptus värmer rum och är bra för små eller stora utrymmen. Formgivare gillar att använda lyptus på grund av det exotiska utseendet. Och dessa golv är också hållbara och har ett stort värde.

MAHOGNY

Mahogny är ofta vald för sin elegans och skönhet, och är ofta klassisk och förbättrar ofta med åldern. Det är lite dyrare än andra lövved men på grund av dess många proffs är värdet värt det.

EK

En av de mest populära utseendena i trägolv är ek. Det är tidlöst och är mycket motståndskraftigt mot slitage. Den finns i olika färger så att ek verkligen ser bra ut i alla hem. Och på grund av dess hållbarhet är det ett bra alternativ för husägare som inte är stora på mattor.

Att tänka på innan du gör ditt val:

Totalt sett finns det inget dåligt alternativ när det gäller olika typer av trägolv i ditt hem. Ta hänsyn till din livsstil, och välj utefter eget smak och tycke. Trägolv har visat sig ge mervärde till alla hem och ökar återförsäljningsvärdet.

Lycka till!

Vill du se fler golv rekommenderar vi att du kikar HÄR.


Tack för att du läste. Hoppas du lärde dig mer om olika typer av trägolv och dess funktionalitet. Vill du läser mer, rekommenderar vi:

Och dela gärna inlägget. Det hjälper oss att synas för fler. Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *