Nybörjarguide till utomhuspool

bygga pool
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med poolgiganten.

Funderar du på att installera en pool i din trädgård eller i ditt hus?

För många av oss är det en lyx reserverad för utomlandsresor snarare än hemma, men verkligheten är att du inte nödvändigtvis behöver en miljon på banken för att ha din egen swimmingpool. Faktum är att rapporter visar att efterfrågan på hus med bassänger ökar varje år. Och värdet på ditt hus kommer naturligtvis öka med den.

Olike typer av utomhuspooler

Det finns grovt hugget 4 olika typer av pooler.

  • Ovanjordpooler
  • Linerpool gjord av stål, polysterenblock eller trä
  • Gjuten betongpool med mosaik eller kakel
  • Glasfiberpool

I den nedre änden av prisspektret är ovanjorda pooler ganska enkla att sätta ihop – och eftersom de inte grävs ner i jorden är de också enkla att ta bort. Men den upphöjda designen kanske inte tilltalar dem som vill ha en mer naturlig estetik i sin trädgård. Att bygga ner poolen i marken behöver lämplig vattentätning; den extra vikten av poolen när den är fylld måste också tas med i designen. Det finns tre huvudkonstruktionsval: en hård yta med ett vattentätt skal av armerad betong; PVC-foder; och ett fiberglas / keramiskt gjutet skal, kranat eller manövrerat försiktigt på plats.

”Om du söker en lösning utan krusiduller, välj en linerpool – dessa är billigare än betongpooler kommer färdiga och behöver inte vattentätas eller kaklas”.

Betongpooler är ett annat populärt val, med plattor (ofta i blått) som den vanligaste finishen. Oavsett om du väljer keramik, porslin, glas eller sten, finns de i olika storlekar och färger för att skapa en mängd olika mönster och estetik. De är slitstarka och med korrekt installation och underhåll behöver de inte behöva bytas ut.

Vill du läsa mer om pooler kan du kika på poolgiganten och deras hemsida.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om utomhuspooler. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *