Hur bygger man ett hus så billigt som möjligt?

hur bygger man billigt
4.3
(3)

Det här inlägget är i sammarbete med Indus.

Att bygga ett hus är dyrt. Det är förmodligen den enskilt största investeringen i ditt liv. Och som sådan tar det tid och ansträngning från dig, din arkitekt eller designer, ingenjörer och entreprenör att göra det framgångsrikt och vara exakt vad du alltid har drömt om att det skulle vara och mer.

Men för att bygga ett hus OCH göra det kostnadseffektivt krävs ännu mer ansträngningar för att se till att du fattar rätt beslut och förblir disciplinerad i din inställning till att göra det billigare. När du utformar ett prisvärt hem spenderar du så mycket tid på att planera och placera ditt hem, skapa en effektiv planlösning med en enkel layout och enkla detaljer och material och optimerade byggsystem, att du verkligen vill att alla dessa ansträngningar ska löna sig i avrättningen.

En väl genomtänkt och prisvärd hemdesign brukar generellt kräva mer tid i förberedelse och planering.

Kostnadseffektiv bostadsbyggande kräver inte bara en tydlig och öppen kommunikation och planering mellan dig, arkitekten och entreprenören för att få designen precis rätt, utan också tid och engagemang från entreprenörens, hans besättning och alla underavdelningar. entreprenörer och leverantörer. Uppmärksamhet på materialbegränsningar, korrekt konstruktionsteknik och installation, energieffektivitet och strategisk materialinköp är bara några få fokusområden för att göra din huskonstruktion mer överkomlig.

Hur bygger man ett hus billigt?

Låt oss ta en titt på detta mer detaljerat.

När du utformar ditt hem är det en bra idé att vara medveten om hur det kommer att byggas. Välj byggmaterial baserat på prisvärdhet, strukturell kapacitet och designestetik. Trä är billigare än stål. Murverk och betong faller vanligtvis någonstans däremellan. Att förstå var vissa material faller på kostnadsspektret hjälper till att fatta kostnadseffektiva beslut

Det är viktigt att notera att det finns avvägningar till låga kostnader. Medan stål är dyrt är det mycket starkare, kan sträcka sig längre än och har mindre delar än trä eller andra billigare material. Effektiv användning av material med standardkonstruktionsdimensioner och moduler är mest kostnadseffektivt och minskar materialavfall. Att minska avfallet sparar pengar eftersom du till att börja med köper mindre material och inte slösar bort något.

Spara pengar i det långa loppet

Under byggfasen är det också viktigt att bygga ditt hem ordentligt med energieffektiva strategier som du har införlivat i din design. Ett av de viktigaste sätten att göra ditt hem billigare är att se till att huset är ordentligt isolerat. Se till att ditt byggnadshölje är helt isolerat (väggar, tak, golv / fundament). Prata med din designer, arkitekt eller byggare om effektivare sätt att bygga ditt hem som förbättrar dess termiska prestanda. Det finns olika strategier för att uppnå detta, såsom att öka mängden isolering, använda en mer effektiv typ av isolering, minimera värmebryggning och använda högre prestanda för att nämna några. Ju effektivare hemmet är, desto mindre energi spenderar du för att hålla det en behaglig temperatur.

Tänk på att det finns olika typer av isolering med olika prestandaegenskaper och olika kostnader. Utvärdera vilken typ och hur mycket isolering du vill / behöver och gå därifrån. Byggnadskoder dikterar också minimikrav på isolering, men det är en bra idé att gå utöver koden när budgeten tillåter.

Inom ditt hem är det också viktigt att isolera varmvattenrör och luftkanaler för att minimera värmeförlusten när vatten och luft reser genom dem. Se till att din entreprenör tätar och tejper kanalerna för att förhindra luftförlust.

Delta aktivt i byggprocessen

Om du vill spara pengar på att bygga ditt hem, kan du överväga att ta del av arbetet själv. Är du bekant med byggandet, överväg att vara din egen huvudentreprenör. Om du inte är så bekant men är behändig med byggverktyg och tycker om att göra händerna smutsiga kan du välja att göra en del av arbetet själv. Har du familj eller vänner som är inom byggbranschen som elektriker, rörmokare eller andra byggspecialister, se om de skulle vara villiga att hjälpa till. De kommer sannolikt att vara billigare än en annan entreprenör, om inte gratis.

Kom ihåg att kommunicera ofta och från början med din byggare för att se till att alla är på samma sida när det gäller ditt ansvar. Var realistisk om dina färdigheter och förmågor. Det sista du vill göra är att spendera pengar på att entreprenören fixar dina misstag.

Välja inredning

Inredningen behöver du inte köpa från dyra utställningsrum. Det finns hundratals rabatterade butiker och nätbutiker som erbjuder kostnadseffektiva armaturer, VVS-armaturer, hårdvara och badtillbehör. Gör en lista över vad du behöver och bli kreativ. Du kan till och med hitta några fina andrahandsmaterial som kommer med en trevlig historia att berätta för dina vänner och familj.

Om du är orolig för kvaliteten på en produkt du hittar online, se om du kan hitta samma artikel i ett lokal butik, hårdvaruaffär eller byggvaruaffär där du kan kolla in kvaliteten personligen innan du köper den online. Detta tips kan till och med fungera tvärtom. Bläddra i dina lokala butiker efter produkter, skapa en lista över de du vill ha och sök sedan online för att se om du kan hitta ett bättre pris än i butiken.

Det är viktigt att komma ihåg att du inte ska känna att du offrar någonting. Det är OK att köpa fina saker och skämma bort på vissa delar av ditt hem. Se till att du ställer in prioriteringar och bestäm vad som verkligen betyder något för dig. Om en riktigt trevlig badrumsoas är viktig för dig, ta med dig klockor och visselpipor. Men överväg sedan att ta en mer blygsam inställning till rum eller områden som är mindre viktiga för dig.

Bonus Tips:

En entreprenör baserar vanligtvis den totala kostnaden för material och arbetskraft plus en viss avskrivningsprocent för deras egna omkostnader, kostnader och vinst. Om du hittar sätt att minska de faktiska material- och arbetskraftskostnaderna kommer entreprenörens avgift att reduceras. De strategier som nämns ovan för en kostnadseffektiv husbyggnadsprocess är väl värda tiden och ansträngningen för att få dem att hända.

Ytterligare en viktig sak som inte nämns i den här artikeln och som kan bidra till ytterligare besparingar i byggkostnaderna är att använda en välkvalificerad, licensierad, ansedd huvudentreprenör i ditt hus. De har inte bara mer erfarenhet och skicklighet för att bygga och hantera hembyggnadsprocessen utan har också etablerade relationer med leverantörer och underleverantörer som potentiellt kan tillhandahålla tjänster till ett mer överkomligt pris än vad du skulle hitta någon annanstans på marknaden.

Och slutligen är förändringar under konstruktion oundvikliga. Oavsett på grund av oförutsedda förhållanden, avvecklade produkter eller designförändringar påverkar dessa förändringar byggkostnaden. Att göra ändringar tidigt i designfasen har mycket små kostnader förknippade med dem. Ändringar som gjorts under konstruktionen kan dock få stora effekter. För att hjälpa till att kontrollera och minimera ytterligare byggkostnader, försök att undvika dyra förändringar sent i spelet. Din plånbok blir mycket lyckligare för de.

Ett kort ord om Indus

Indus erbjuder moduler för kontor, skola och förskola. Alla moduler har god innemiljö och genomtänkta materialval. Och de hjälper till med allt från bygglovshantering och byggnation till löpande underhåll och service. Det här är verkligen ett prisvärt alternativ som inte bara sparar pengar initialt i byggprocessen utan också kommer spara pengar över tid. Vill du läsa mer om indus kan du klicka här.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om korrosion. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *