För varmt för att sova? 11 tips för att hålla sovrummet svalt under varmt väder

för varmt för att sova
4.7
(3)

Det här inlägget är i sammarbete med Vindshem.

För vamt för att sova? Har du svårt att sova när temperaturen är hög? Kolla in dessa enkla knep för att förvisa värmeböljan från sovrummet


Hela året drömmer de flesta av oss om att sola i varmt väder men när vädret plötsligt blir varmt kan det spela med vår sömn. Om ditt hem inte är utrustat med luftkonditionering finns det många enklare sätt att hjälpa till att hålla ditt sovrum kallt under de varmare månaderna för att få en bättre natts sömn.

”En idealisk sovrumstemperatur bör vara runt 16 till 18 ° C”

Lyckligtvis finns det några fantastiska sätt att hålla sig sval när det är för varmt för att sova. Från kylkuddar till att skapa luftflöde, försök med dessa enkla och effektiva steg för att hålla dig sval och bekväm i sängen i sommar.

1. Blockera ljuset

Håll gardiner eller persienner dragna under dagen för att hålla solen ute. Mörkläggningsgardiner tillverkas för denna typ av väder och fönsterluckor kommer också att komma till sin rätt och blockerar ljuset medan de släpper in luften. Lampor och apparater kan generera mycket värme, så stäng av dem om du inte behöver dem.

”Till att börja med, överväga faktorer som vilken riktning ditt fönster vänder mot. Till exempel kommer ett rum i söderut att dra nytta av tjockare, termiska material för att hålla det svalt. Generellt sett är persienner av trä bra för att hålla temperaturen nere i hemmet eftersom de låter dig justera mängden ljusfiltrering i rummet genom att ändra storleken på klyftan mellan lamellerna. Träet fungerar också som en naturlig värmeledare och hjälper till att hålla den varma luften ute under sommarmånaderna.

Om du vill blockera solljuset helt, välj mörkläggningsgardiner. Det tjocka tyget hjälper inte bara till att reglera husets temperatur, utan säkerställer att du får en bättre nattsömn under de ljusare månaderna och lättare morgnar.

2. Uppmuntra luftflödet i rätt rum

När vi är heta är det frestande att öppna så många fönster och dörrar som möjligt för att låta luft cirkulera. Detta är dock inte alltid det smartaste alternativet. Att bestämma om man ska hålla fönstren stängda eller öppna innebär att man tänker på i vilken riktning solen vetter. Norrläge och söderläge behöver olika överväganden när det gäller att kyla ner våra rum.

Att välja om du vill öppna dina fönster eller hålla dem stängda beror på deras positionering. Om dina fönster är söderläge är det bäst att stänga dina gardiner eller persienner eller sätta fönstret i nattläge för att släppa in luft. Även om dina fönster vetter mot norr rekommenderas det att hålla dem stängda för att undvika att varm luft kommer in.

för vamt för att sova
För vamt för att sova?

3. Byt dina lakan

Det är dags att byta vinterlakan mot sommaralternativ – de med naturliga material. Om du gör mer än bara att fräscha upp ditt sovrum kan lättare och mer andningsbara lakan hjälpa till att undvika att känna dig trött och svettig under sömnen.

”Rena bomullslakan har sensoriska fördelar, och eftersom de naturligt andas hjälper de till att reglera temperaturen och fuktnivån medan du sover. Inte bara det, men tyger med högt trådantal är mjukare mot huden, så förutom att du är mycket bekvämare är det mindre troligt att du känner dig fångad av grovare tyger som klamrar fast, särskilt på nattkläder.

Liksom att se till att du har rätt lakan för sommaren, bör du också se till att du har rätt täcke också. Under dessa varmare månader rekommenderas en lättare täcke.

4. Välkomna naturen in i sovrummet

Växter har aldrig varit så populära, och nu kommer det heta vädret att ge oss ännu mer ursäkt för att lägga till i samlingen – för visste du att de kan hjälpa dig att hålla dig sval? ”Inomhusväxter kan hjälpa till att kyla ett hus i varmt väder, eftersom de konsumerar varm luft för sina naturliga processer. ”När en atmosfär värms upp släpper växter ofta överflödigt vatten i luften från sina löv – som ett resultat svalnar de sig själva och den omgivande miljön. Några av de bästa växterna inkluderar gummiplanter, kinesiska vintergröna, palmer, svärmors tungor och ficus benjaminas.

5. Gå till ett annat rum

Vissa rum i huset är naturligtvis svalare än andra. Kom ihåg att värmen stiger, så du kan hitta nedre områdena mindre förtryckande på en varm natt. Rum som vetter mot norr tenderar också att vara mycket svalare än i övriga fastigheter. Även om du inte kan flytta ditt sovrum permanent kan det vara värt att sova på en soffa eller luftbädd.

7. Stäng av lamporna

Som du kanske kommer ihåg från naturvetenskapsklassen ger glödlampor värme. Att stänga av dem hjälper till att hålla sakerna svalare. Det är bäst att undvika alla former av extra ljus eller värmekällor när temperaturen redan är hög. Dessutom sparar du pengar på elräkningen – det är en win-win!

8. Använd cool teknik för att sova smartare

Använd en elektrisk fläkt: se våra bästa fläktar för att kyla ditt hem i sommar. Tyst tornfläktar med timers och ett urval av inställningar är det smarta valet om du kämpar för att somna, men skrivbordsfläktar och piedestalfläktar kommer också att göra jobbet . Om det är riktigt varmt, lägg en grund skål med isvatten framför fläkten för att kyla luften.

Alternativt fungerar en våt flanell eller en liten, fuktig handduk placerad över en fläkt lika bra.

9. Prova naturliga sätt att sova lättare

Håll huvudet kallt – att bli upparbetad kommer bara att förvärra problemet, eftersom att kasta runt kommer att göra dig hetare. Håll helt stilla och kanske prova meditationstekniker.
Ta en sval dusch eller badkar före sänggåendet för att sänka din kroppstemperatur.
”Kallpressa” dina pulspunkter. Pulsen på din kropp kan kyla ner resten av dig. Lägg en kall flanell eller isbitar i en plastpåse på handlederna och nacken så blir du förvånad över effektiviteten. Låt dem bara inte smälta i din säng!


10. Drick kallt vatten på kvällen och ha ett glas vid sängen.

Undvik för mycket koffein, alkohol eller en stor måltid. De kan alla få dig att känna dig varm och ångande mitt på natten genom uttorkning och överaktiv matsmältning.
Ingen alkohol – uttorkning av dig själv innan du sover på en varm natt är naturligtvis inte det bästa beslutet. Håll dig borta från drycken för att öka dina chanser att sova under en hetvåg.

Bär nattkläder i lätt bomull. Detta är faktiskt bättre än att bära någonting alls, eftersom naturliga tyger absorberar svett. Ett topptips: Kyl strumpor i kylen och bär dem. Att kyla fötterna sänker den totala temperaturen i din hud och kropp.

11. Välj rätt madrass

Det finns ett antal madrassalternativ som kan hjälpa dig att reglera kroppens temperatur. Generellt sett är en madrass med ett högt innehåll av naturliga fyllningar som ull, bomull eller bambu ofta ett utmärkt val för dem som lider av att sova i värmen eftersom de tenderar att vara svalare och är naturligt allergivänliga.

Andra alternativ att tänka på är nya generationens elite-madrasser med minneskum som innehåller intelligent temperaturreglerande teknik för att hålla dig sval på sommaren och varma på vintern. Dessa madrasser inkluderar en temperaturreglerande sval gel som anpassar sig efter din kroppstemperatur för att säkerställa att du aldrig blir för varm eller kall under natten, så att du kan få en riktigt lycklig natts sömn.


Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om för varmt för att sova. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Eller gå till våran sammarbetspartner för det här inlägget vindshem. Tack igen. Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *