När ska man byta bromsskivor?

när ska man byta bromsskivor
4.7
(3)

Det här inlägget är i sammarbete med mekster.

Bromsar kan bara vara den viktigaste delen av din bil. De är komponenterna som håller dig säker genom att du kan bromsa. Helst bör du byta ut dina bromsskivor mellan 8 000 till 12 000 mil om det behövs. Det beror på att själva skivorna över tid slits ned av bromsbeläggen som trycker mot skivan. Vid nästan alla byten av bromsskivor byts även bromsbeläggen.

När ska man byta bromskivor?

Dina bromsar består av tre huvuddelar: bromsskivor, ett metallhjul inuti ditt däck fäst vid det övergripande bromssystemet; bromsok, klämmer ihop skivan för att bromsa bilen; och bromsbelägg, som är fästa på bromsoken för att hindra dem från att skrapa direkt på rotorn. Som en allmän regel bör du byta ut dina bromsskivor var 10 000 mil för att hålla slitaget till ett minimum. När det kommer till dina rotorer har du lite längre tid på dig.

Tecken på att dina bromsskivor måste bytas ut

Om du inte vet den exakta körsträckan för din bil bör du leta efter tecken på att du behöver byta bromskivor. Några tecken att vara medveten om är: Intermittent skrikande: Detta kan vara ett av de enklaste tecknen att lägga märke till. Om du hör ett högt skrik när du saktar ner, kan det vara ett tecken på att du kan behöva byta bromskivor. Vibrerande ratt: Om du känner ett lätt mullrande i ratten när du saktar ner, kan det betyda att dina bromskivor är slitna och att dina bromsbelägg utsätts för överdriven värme. Slipande ljud: Om ditt fordon har slutat skrika och flyttat till ett grinigt knorrande ljud när du bromsar, kan det betyda att dina belägg har slitits helt.

Varför du bör byta ut dina bromsbelägg och rotorer regelbundet

Du kanske undrar varför du ens behöver byta ut dina bromskivor. Det är viktigt att notera att din bil är mycket som en levande kropp, där allt samverkar för att ge dig en smidig och pålitlig körning. Om en del börjar bli sliten kan det orsaka problem någon annanstans. Om din bil till exempel har problem med att bromsa eller drar åt sidan när du bromsar, kan dessa problem elimineras genom att byta ut dina bromsbelägg och rotorer.


Tack för att du läste.

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att du lärde dig något om vad är cement. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *