Hur ofta ska man byta tak?

hur länge håller taket
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Villatakspecialisten.

Tyvärr en ofta ignorerad del av huset. Om det inte börjar läcka eller gå sönder kommer du förmodligen inte att märka vad som händer där uppe. Regelbunden inspektion efter potentiella problem rekommenderas dock två gånger om året. Om du är höjdrädd, se om en familjemedlem eller vän kan hjälpa till. Annars kan en lokal takentreprenör göra en besiktning.

Leta efter:

  • Lösa, spruckna eller skadade delar
  • Slappande Mögel eller röta
  • Tecken på vattenskada eller läckage
  • Hål eller mörka fläckar

Hur ofta ska man byta tak?

Förhoppningsvis kommer regelbundna inspektioner att fånga upp små problem innan en läcka uppstår eller ni får andra problem. Det är viktigt att underhålla taket och göra regelbundna visuella kontroller. Bättre att betala för en mindre reparation än att ta itu med ett takras och omfattande skador. Den underliggande strukturen ska hålla hela husets livslängd. Beroende på de material som används för täckningen av taket är dock en fullständig ersättning nödvändig. Om inte taket är av betong, då behöver det bara besiktigas för sprickor eller annat slitage. Tegeltak är också mycket hållbara och behöver sällan bytas ut helt.

Livstid för olika typer av tak

I allmänhet är detta det rekommenderade ersättningsschemat baserat på materialet som används:

  • Papptak: 12-20 år
  • takpannor: 25-30 år
  • betongtak: 20-35 år
  • Plåttak: 40-50 år

Dessa föreslagna tidsramar kommer att variera beroende på klimatet som taket utsätts för. Stränga vintrar och fukt kan slita ut materialen snabbare. Efter en kraftig storm eller hård vind är det bra att ta sig upp på taket och kolla efter eventuella skador. Taket är ett viktigt skydd för ditt hem och ägodelar, så se till att det är strukturellt sunt.

Villtakspecialisten

VillaTakspecialisten är ett takföretag i Stockholm med många fina referenser, utbildad personal och stabil ekonomi. Deras syfte är att hjälpa dig som bor i villa att få ett problemfritt tak och på så sätt bidra till ett tryggt och behagligt boende. De driver egen utbildning av all personal och är kända för att hålla en hög kvalité på deras arbeten, utföra projekten inom utsatta tidsramar och ha en bra kommunikation med kunder.


Tack för att du läste.

Som alltid, tack för att du läste Hoppas att du lärde dig något om vad är cement. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *