Test av Lövblåsar. Vilken är bästa valet?

bästa lövblås test 2020
4.8
(4)

En lövblås är ett enkelt sätt att få ordning på trädgården och underlättar många arbeten. Vi har tittat närmare på säsongens bästa lövblåsar.

För inte allt för länge sedan var det nästan otänkbart att man som privatperson skulle ha tillgång till en lövblås. Men tiderna förändras, och idag finns det ett brett utbud av professionella lövblåsar till förmånliga priser. Oavsett om man behöver en specifikt för löv eller med kombinerad sug- och blåsfunktion. Följ med oss på när vi tar en titt på årets bästa lövblåsar.

Vi rekommenderar:

Bosch Universal Garden Tidy

Black & decker 2600W 3-i-1

Stihl BR 450 C-EF

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bosch Universal Garden Tidy – Bäst i test.

lövblås test
lövblås test

Med Universal Garden Tidy presenterar Bosch en lövsug, lövblås och lövförstörare i ett. Tack vare en effektiv elmotor är den även en av marknadens mest miljövänliga och samtidigt kraftfulla modeller.

Bosch är en av marknadens mest profilerade tillverkare av lövblåsar. På senare tid har de storsatsat på att lansera maskiner som är resurseffektiva utan att det går ut över ren och skär motorstyrka. Universal Garden Tidy är på många sätt flaggskeppet när det gäller denna strävan. Då man enkelt kan växla mellan blås- och sugläge så hanterar den i stort sett alla trädgårdsbekymmer. Vid behov kan den även finfördela löven.

Det här är definitivt en av marknadens mest bekväma lövblåsar, och man kan använda den under väldigt lång tid utan att oroa sig för förslitningsskador eller onödigt tung belastning. Axelram och justerbart handtag gör arbetet till en dröm.

Fördelar:

  • Kraftfull motor för blås och sug
  • Väldigt resurseffektiv

Nackdelar:

  • Kräver strömanslutning

2. Black & Decker 2600W – Mest prisvärd

lövblås test
lövblås test

Det här är en väldigt prisvärt lövblås som gör vad den ska utan att bli enkelspårig. Den blåser, suger och komposterar för att säkerställa smidig hantering av löven.

Om man har en strikt budget och vill ha en lövblås som ger riktigt bra valuta för pengarna så har Black & Decker lanserat det perfekta valet. Med marknadsenlig prestanda och många valmöjligheter så BEBLV260-QS från Black & Decker en vardagsmaskin som på många sätt kan mäta sig med de dyrare modellerna. Genom att fokusera på det väsentliga har de gett oss en lövblås som på många sätt borde vara känd som en standardmodell.

Tack vare blåsfunktion, sugfunktion och kompostfunktion tar den hand om lack vare blåsfunktion, sugfunktion och kompostfunktion tar den hand om löven hela vägen, samtidigt som den lämnar tid över för det mer väsentliga. Även om den inte kommer vinna några priser avseende ergonomi och tyst drift så tar den däremot hem segern i bäst värde för pengarna.

Fördelar:

  • Väldigt mycket valuta för pengarna

Nackdelar:

  • Inte lika bekväm som övriga modeller

3. Stiga SBL 2600 – Bästa budgetvalet.

lövblås test
lövblås test

Svenska Stiga har gett oss många klassiker. Även om SBL 2600 inte kommer gå ned i historien som den främsta lövblåsen så är den ett av de nuvarande bästa budgetvalen. Enkelhet och kvalitet kännetecknar denna praktiska maskin.

För oss svenskar behöver Stiga knappast någon närmare introduktion. De har gett oss allt i från pålitliga snowracers till pingisbord och gräsklippare. Därför är det föga överraskande att deras lövblås SBL 2600 positionerar sig som det kanske allra bästa budgetvalet i nuläget. Det är en lövblås utan krusiduller som samtidig erbjuder låg ljudnivå och näst intill vibrationslös drift. Man har att välja mellan att låta den suga upp och mala löven, eller helt sonika blåsa iväg dem.

Du som absolut inte vill betala mer än nödvändigt, men samtidigt vill ha en lövblås som klarar av det mesta, behöver inte titta längre än SBL 2600. Den lever upp till alla förväntningar man har på en lövblås, utan att man behöver betala extra.

Fördelar:

  • Perfekt för vardagsbehov
  • Något svagare än dyrare modeller

Nackdelar:

  • Mycket ergonomi för pengarna

4. Stiga SBP 375 – Utmanare.

lövblås test
lövblås test

SBP 375 från Stiga är en ryggburen lövblåsare som möjliggör långa SBP 375 från Stiga är en ryggburen lövblåsare som möjliggör långa arbetspass utan att det blir det minsta ansträngande. En bensindriven klassisk modell som är ett perfekt val för dig med stora behov.

I tider då de flesta tillverkare har valt att prioritera resurssnåla eldrivna multimaskiner så har Stiga valt att fortsätta vara trogna sina anor. SBP 375 är på många sätt en traditionell lövblåsare. Den drivs med bensin och blåser. Mer än så bör man inte förvänta sig, och mer än så är den inte tillverkat för att göra. Men när det kommer till ren och skär effekt och ergonomi så är den marknadsledande.

Eftersom man bär den på ryggen med en justerbar sele så är denna lövblås precis lika bekväm som en väl sittande ryggsäck. Därför kan man utan problem spendera hela dagen blåsandes löv, om man så skulle vilja. Ett perfekt val för dig som vill ha en lövblås som bara blåser utan att klaga.

Fördelar:

  • Otroligt bekväm även vid längre arbetspass

Nackdelar:

  • Ganska hög ljudnivå

5. Stihl BR 450 C-EF – För proffset.

lövblås test
lövblås test

Behöver du en lövblås som mäter sig med en industrimaskin avseende styrka, pålitlighet och ergonomi så är BR 450 C-EF från Stihl det givna valet. Det här är en lövblås som aldrig kommer svika dig.

Stihl har gjort sig kända för att tillverka produkter som håller högsta möjliga kvalitet. Därför är vi inte överraskade över att BR 450 C-EF ligger på samma nivå som de lövblåsare som används yrkesmässigt. Det här är en maskin som kan användas dagligen under lång tid utan att det på något sätt försämras dess prestanda.

Den unika kombinationen av enkel justering och minimalt med vibrationer säkerställer att man kan använda den här lövblåsen även under längre arbetspass. Till skillnad från ryggburna maskiner går det snabbt att lägga ifrån sig den för att vid ett senare tillfälle fortsätta.

Fördelar:

  • Nästan inga vibrationer tack vare Stihls antivibrationssystem
  • Handtaget går att justera under användning

Nackdelar:

  • Dyr för att vara bensindriven

Att tänka på inför ditt köp

Lövblåsare är speciella på så sätt att de flesta modeller utan problem kommer att kunna hantera sitt uppdrag. Men de skiljer sig stort när det kommer till huruvida de även bearbetar löven, har sugfunktion, känns bra i längden och så vidare. Därför finns det en hel del saker att tänka på innan man tar sitt beslut. Genom att undvika ett förhastat beslut så kommer du få en lövblås som ger dig glädje och nytta under många år. Men vad är viktigt att i åtanke?

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en Det är inte särskilt konstigt att olika lövblåsar är lämpade för olika ändamål. Om man behöver arbeta under lång tid på stort område så är effekt och ergonomi två väldigt viktiga faktorer. Handlar det däremot om att man då och då behöver ta hand om några löv i trädgården så är det absolut inte nödvändigt att titta på de mest kraftfulla alternativen.

2.Bestäm din budget.

Hur mycket pengar man är villig att spendera på en lövblås är så klart en helt och hållet en personlig fråga. Men det är värt att ta sig en funderare på hur mycket man behöver en lövblås, och hur gärna man vill ha den. Ställ det i relation till andra planerade utgifter, och bestäm i förväg hur mycket det får kosta. Genom att förhålla dig till din budget så kommer du även att kunna begränsa urvalet.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Det är inte särskilt konstigt att olika lövblåsar är lämpade för olika äMånga företag har gett sig in i branschen, då efterfrågan på lövblåsar, trädgårdsmaskiner och liknande har blivit enorm. Därför är det numera svårt att säga huruvida en viss tillverkare är mer pålitligt än någon annan. Men många väljer trots detta att hålla sig till de beprövade alternativen. Kom däremot ihåg att det numera är mycket vanligare än tidigare att internationella kvalitetsmärken finns tillgängliga på svenska marknaden.

4.Jämför marknaden.

Ett praktiskt sätt att göra rätt val är att förutsättningslöst bilda sig en uppfattning om utbudet på marknaden. Läs noggrant om de olika maskinerna och fundera på vad som skiljer dem åt och vad som vore mest lämpligt för dig. Du behöver inte göra en teknisk jämförelse, utan kan lika gärna låta känslorna styra. Här handlar det om att bilda en uppfattning utifrån dina egna kunskaper och erfarenheter.

5.Dags att köpa!

Efter att ha kikat på våra rekommendationer, bildat egna uppfattningar och funderat på dina behov så är du helt klart redo för att göra ett köp. Nu kommer du ha tillräckligt med information för att skaffa en lövblås som blir precis så bra som du förväntar dig.

Bäst i test lövblås

Nu har vi tittat närmare på några av de bästa och mest prisvärda alternativen på marknaden. Ofta skiljer de sig åt avseende ergonomi, egenskaper och kapacitet, och det är främst dessa tre saker som i slutändan kommer att styra ditt beslut.

Vi är stolta över att fått chansen att hjälpa dig på vägen.

 

Lycka till!

Tack för att du tog dig tiden att läsa vårt lövblås test. Det är vår förhoppning att det har hjälpt dig på vägen till ett bättre köp. Vi är övertygad om att rätt lövblås kommer bli ett oumbärligt tillskott i din växande arsenal av pålitliga verktyg och maskiner. Vill du läsa mer kan du gå till startsidan här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.8 / 5. Röster: 4

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *