Så kan du laga en spricka i handfatet enkelt och billigt.

Laga en spricka i handfat enkelt och billigt

Kan man laga en spricka i handfatet?

Trots ett köks- eller badrumshandfat hållbarhet och slitstyrka är sprickor oundvikliga. Stora sprickor är svårare att reparera och kräver oftast att hela tvättstället byts ut. Men däremot kan du enkelt fixa små prickor i porslin och keramik med hjälp av epoxilim. För att dölja det lappade avsnittet kan du ibland behöva tona epoxilimet före appliceringen eller måla över efter applicering.

Laga sprickor i handfatet med reparationsmedel eller epoxilim.

Du behöver

Steg 1 Rengör ytan noggrant och försök avlägsna all eventuell smuts. Undvik att skrubba för hårt eftersom du kan orsaka ytterligare skador. Torka sedan handfatet med en mjuk handduk.

Steg 2 Jämna ut sprickan med en tygduk. Blötlägg i alkohol och gnugga den över det spruckna området. Låt sedan alkoholen avdunsta helt.

Steg 3 Förbered epoxilimet enligt tillverkarens anvisningar. Lägg till en liten mängd högglansfärg i samma nyans som handfatet. Lägg inte till för mycket färgton, men häll lite åt gången, blanda föreningen tills du uppnår önskad nyans.

Steg 4 Börja med en liten mängd och applicera det över sprickan. Försök att fylla tomrummet i sprickan. Lägg till mer och överlappa till sist kanterna av sprickan med föreningen.

Steg 5 Skrapa bort det överskridande limmet. Använd ett blad och dra jäms med handfatet. För att skapa en jämn och fint yta.

Steg 6 Låt den reparerade sprickan torka under den tid som anges på epoxilimmets anvisningar (minst 24 timmar) innan du använder sinken igen.

Keramiska sinkar

Steg 1 Torka ytan av den keramiska handfatet för att avlägsna smuts och fett.

Steg 2 Sprid en pärla av epoxihäft över den torkade sprickan. Använd en tandpetare för att driva epoxin i sprickan.

Steg 3 Torka bort överskott av epoxi som omger sprickan med hörnet av en fuktig svamp. Arbeta noggrant så att du inte torkar bort epoxiden som täcker sprickan. Låt epoxiden torka i 24 timmar.

Steg 4 Applicera en färg som matchar samma nyans av sinken och måla noggrant över den reparerade sektonen. Låt färgen torka enligt tillverkarens anvisningar.

Tack för att du läste. Hoppas att fick inspiration att ge dig på att laga ditt handfat.

Gå till startsidan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *