Laga en spricka i badkaret

laga en spricka i badkar
4.2
(9)

Trots ett badkars hållbarhet och slitstyrka är sprickor ibland oundvikliga. Stora sprickor är svårare att reparera och kräver oftast att hela badkaret byts ut. Men däremot kan du enkelt laga en mindre spricka i badkaret av porslin och keramik, utan problem!

Hur lagar man en spricka i badkaret?

Du kan laga en spricka i badkar med hjälp av Emaljlack. Emaljlacken är slags lim som går att använda på de flesta material som trä, metaller, porslin, stengods, keramik, glas, läder, plast. Fogen motstår vatten, olja, bensin, utspädda syror och svaga basiska kemikalier. För att dölja det lappade avsnittet kan du ibland behöva tona lacken före appliceringen eller måla över efter applicering för att matcha ditt badkars kulör.

Här är vad du behöver:

Vit emaljlack

En matchande vit emaljlack som torkar och bildar en nästintill osynlig fog i handfat och badkar.

Pris 129,90:-

laga en spricka i badkar

Så lagar du en spricka i badkaret:

Tid som behövs: 30 minuter.

Laga en spricka i handfatet

 1. Rengör badkaret

  Rengör ytan noggrant och försök avlägsna all eventuell smuts. Undvik att skrubba för hårt eftersom du kan orsaka ytterligare skador. Torka sedan badkaret med en mjuk handduk.

 2. Jämna ut sprickan

  Jämna ut sprickan med en tygduk. Blötlägg i alkohol och gnugga den över det spruckna området. Låt sedan alkoholen avdunsta helt.

 3. Förbered Emaljlacken

  Förbered emaljlacken enligt tillverkarens anvisningar. Lägg till en liten mängd högglansfärg i samma nyans som handfatet. Lägg inte till för mycket färgton, men häll lite åt gången, blanda föreningen tills du uppnår önskad nyans.

 4. Applicera

  Börja med en liten mängd och applicera det över sprickan. Försök att fylla tomrummet i sprickan. Lägg till mer och överlappa till sist kanterna av sprickan.

 5. Ta bort överflödig lack

  Skrapa bort det överskridande. Använd ett blad och dra jäms med för att skapa en jämn och fint yta.

 6. Låt fogen torka

  Låt sedan den reparerade sprickan torka under den tid som anges på produktens anvisningar (minst 24 timmar) innan du använder igen.

Resultatet?

Har du följt stegen ovan bör det lappade avsnittet vara dolt för ögat. Det vill säga: fogen har smält samman med porslinets exteriör och ser enhetligt ut.

spricka i badkar
Laga en spricka i badkar : Före och efter applicering av Emaljlack

Varning:

Olja från dina fingrar kan förstöra Emaljlackens häftande egenskaper. Undvik att vidröra sprickan efter att du har rengjort och torkat området.


Tack för att du läste. Hoppas att ditt badkar blir precis lika fint som när du köpte de! Gå till startsidan. Eller om du vill läsa mer från oss rekommenderar vi en av dessa:

Och dela gärna artikeln. Det hjälper oss att synas för fler.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 9

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *