10 steg till feng shui i sovrummet

feng shui sovrum
4.6
(5)

När det gäller att få en god natts sömn, kan vi medge att det är väldigt få saker vi inte kommer att prova. Från att sänka våra termostater till att uppgradera våra madrasser. Men som det visar sig kan feng shui vara ett av de enklare sätten att säkerställa en god natts sömn.

Feng shui handlar inte bara om den fysiska presentationen av rummet och tillbehören i det. Det är viktigt att ha en känslomässig anslutning som speglar inredningen till dig och ditt hjärta, så att du kan öppna dig och känna energin i rummet.

Feng shui sovrum

Om du var tvungen att välja ett rum i hemmet, vill du definitivt välja feng shui till ditt sovrum.

Sovrummet är det viktigaste rummet i feng shui-filosofin. Det är rummet du tillbringar mest tid i och det mest personliga. Så det är viktigt att alla feng shui-förändringar du gör i sovrummet är personliga gentemot dig. För det ska vara en atmosfär du trivs i!

Här är våra bästa tips till feng shui i sovrummet:

Inred sovrummer för bästa feng shui
Feng shui sovrum

1. Placera din säng för bra Feng Shui

Såhär placerar du din säng för bra feng shui:

  • Se till att din säng är i ledande position. Det innebär att sängen är i centrum av rummet och helst inte i direkt linje med dörren.
  • Undvik särskilt ”kistanpositionen” där dina fötter pekar direkt mot dörren.
  • Placera huvudgaveln mot en solid vägg, med utrymme tillgängligt på de andra tre sidorna av sängen (vänster, höger och fot).
  • Undvik att placera huvudgaveln mot en vägg som har en toalett på andra sidan.
  • Placera inte heller din säng under lågbjälkar och sluttande tak.

2. Köp en sänggavel

En huvudgavel representerar stabilitet och stöd i ditt liv, och särskilt dina romantiska relationer. De bästa huvudgavlarna är solida utan några perforeringar.

Se också till att sätta fast sänggaveln ordentligt i sängen så att du kan känna mest stöd och styrka.

feng shui sovrum

3. Städa under din säng

Ta en titt på vad du har lagrat under din säng. Föremålen under våra sängar påverkar dig när du sover i ett passivt ”yin” -läge. Vad du än har under din säng kan dessa föremål skapa undermedvetna block i ditt liv.

Brev från ex-partners kan hålla dig fast i din nuvarande relationstatus. Skor kan få dig att känna att du rör dig snarare än att vila. Bagage kan hålla dig på språng och aldrig känna dig riktigt hemma.

Det är dags att rensa utrymmet under din säng! Om möjligt rekommenderas det ingen förvaring alls under sängen. Bara då kan qi (livskraftenergi) vara fri och läka dig medan du sover.

4. Minska EMF i sovrummet

EMF är elektriska och magnetiska fält skapade av elektroniska apparater och kraftledningar (bland annat). De kan vara skadliga och påverka vårt välbefinnande, inklusive att påverka vår sömnkvalitet.

På praktisk nivå vet vi alla att närvaron av elektronik i våra sovrum stör vår sömn och dygnsnrytmer. Om du har problem med att få en god natts vila kan du försöka hålla elektronik ifrån sovrummet. Att köpa en väckarklocka och bara läsa böcker är två sätt att hålla dig underhållen och utan att behöva en telefon eller annan elektronik.

Minska elektrisk energi i sovrummet

5. Ställ in ett par nattbord

Som nämnts tidigare måste du ha utrymme på varje sida av sängen. Två nattbord är bättre än bara ett, eftersom asymmetrin kan vara förskräckande. Det gör det också möjligt för varje partner (eller framtida partner) att ha sitt eget utrymme och lagring.

De behöver inte matcha, utan de ska vara komplementära och balanserade. Det hjälper till att skapa utrymme och harmoni för dig och din relation.

6. Överväg Feng Shui-vänliga färger

De bästa färgerna för ditt sovrum mycket på vad du behöver. Om du önskar lite mer passion i ditt sovrum kan du prova att lägga till några röda stänk. Jordnära och neutrala färger ger mer stöd och mjuka färger ger lugn.

7. Var selektiv med din konst

Konstverken i våra sovrum kan säga mycket om och påverka våra personliga liv.

För romantik sparas familjefoton bäst i de andra rummen. Om du är singel och sökande ska du undvika bilder av ensamstående människor eller objekt. Istället bjuda in partnerskap med konstverk som visar eller kommer i par. Naturligtvis bör din stil och smak alltid komma in i spelet.

Slutligen, om det finns en tendens till depression, se till att dina konstverk är i ögonhöjd eller högre för att lyfta din qi (livskraftenergi).

Feng shui konstverk i sovrum

8. Flytta ut böckerna

Vi älskar böcker, men om du har svårt att sova är det dags att hitta ett nytt hem för dem.

Boken du för närvarande läser på ditt nattduksbord är okej. Vi pratar om att ha buntar (och travar) med böcker eller en bokhylla i sovrummet.

Böcker är aktiv energi och stimulerar våra sinnen. För en mer skönare och lugnare nattsömn kan du försöka flytta ut böckerna.

9. Lägg till en doftspridare

Har du någon gång önskat att ditt sovrum luktat som en gudomlig parfym? Att kunna lägga sig, slappna av och bara må bra. Med denna kombinerade luftrenaren och doftspridaren, kommer ditt sovrum att kännas som himlen.

Den supertysta portabla fuktgivaren håller ditt hem rent och med rätt fuktighet. Det som är bra med denna produkt, är att du antingen kan använda vatten för att fukta luften eller essentiella oljor för en härlig aromatisk terapisession. Så, vad väntar du på? Köp en nu!

Doftspridare till sovrum
  • Sprid härlig doft
  • Behaglig inomhusluft och väldoftande mist.
  • Lättplacerad – diskret design.

Pris: 299:-

10. Avgifta ditt sovrum

Sist men inte minst, se till att du tar dig tid och avgiftar ditt sovrum. Det finns två vanliga sätt att göra detta

Först bör du minska mängden gifter och kemikalier i sovrummet. Börja med att byta till gröna och giftfria rengöringsprodukter. Och om det ligger inom din budget kan du uppgradera till organiska möbler, sängkläder och sovkläder.

För det andra, bör rymden rensas regelbundet. Genom att cirkulera luften, öppna ett fönster eller ha öppna dörrar.


Tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om feng shui i ditt sovrum. Om du vill läsa mer, rekommenderar vi:

Och dela gärna artikeln. Det hjälper oss att synas för fler. Tack så mycket. Gå till startsidan

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.6 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *