Kostnad: Slipa trägolv. Vad kostar det att slipa trägolv?

kostnad slipa trägolv
4.8
(5)

Att slipa och renovera ett trägolv kostar i genomsnitt 9 000 kronor räknat på 30kv stort utrymme, med ett typiskt intervall mellan 5 och 15 000 kronor, beroende på vad du vill göra. Du kan förvänta dig att betala mellan 200-400 kr per kvadratmeter efter ROT-avdraget. Priset inkluderar också omlackering eller hårdvaxolja. För stora och komplexa jobb kan det kosta upp till 30 000 kr. Ju större område du har, desto lägre blir kvadratmeter-priset. kostnad slipa trägolv

Vad kostar det att slipa ditt trägolv?

Du får 4 prisförslag GRATIS utan krav på att tacka ja.

UtrymmeKvadratmeterGenomsnittlig kostnad
Enbart slipning30 kvm3000 -6000 kr (efter ROT)
Enbart slipning 50kvm6000 – 10 000kr (efter ROT)
Slipning + lackering 30kvm6000 – 12 000kr (efter ROT)
Slipning + lackering50kvm10 000 – 20 000kr (efter ROT)
Slipning + hårdvaxolja30kvm8 000 – 15 0000kr (efter ROT)
Slipning + hårdvaxolja50kvm
12 000 – 25 000kr (efter ROT)

Prisuppgifterna är ink moms med ROT avdrag och inklusive material. Observera att dessa är baserade på genomsnitts-kostnader och kan skilja sig både högt och lågt från fall till fall.


Kostnad: Slipa trägolv

Trägolv ger värme och djup till alla utrymmen, och de är relativt lätta att rengöra och underhålla om de får den uppmärksamhet de behöver. Det viktigaste beslutet du behöver ta är om de behöver omlackeras, ommålas eller appliceras hårdvaxolja.

Ommålning lägger helt enkelt till ett lager av skydd, utan att slipa ner några hål eller missfärgade fläckar. Detta skyddar golvet och ger det ett åldrande utseende.

Lackering kräver slipning, vilket fördubblar eller tredubblar priset, men ger dig ett golv som ser nästintill helt nytt ut. Räkna med att betala från 200-450 kr per kvadratmeter beroende på typ av golv och vilken metod de använder. Plats, tillgänglighet och skick påverkar också priset.

”Om du investerar i ett komplett slip- och golvlackeringsprojekt är det ett fantastiskt tillfälle att ändra utseendet på dina golv, till exempel från mörkt, varmt och traditionellt till lätt och luftigt.”

Enbart slipning kostar mellan 150-300 kr per kvadratmeter. I genomsnitt skulle ett 30kvm stort utrymme kosta 6 000 kr delvis beroende på hur komplicerat och om det finns några andra svårigheter. Oavsett vad du väljer vill du alltid börja med slipning.

Göra det själv eller anställa?

Även om fläckar och till och med vaxning kan vara genomförbart själv, är det ingenting vi rekommenderar. Oerfarenhet kan innebära att du förstör golvet och kostar dig dubbelt så mycket för att installera ett nytt. Till exempel kan du slipa så mycket att det blir för tunt för en ny efterbehandling. Vid den tiden, bör golvet bytas ut fullständigt.

Renovera eller byta ut golvet?

När du tittar på alla repor och märken som ska repareras i ditt trägolv kanske du tycker att det är lättare att byta ut dem snarare än att ta sig tid att slipa dem. Det finns dock många fördelar med att omlackera. Dessa inkluderar:

Kostnad: Det kostar 2 till 3 gånger mer att byta ut än att slipa. Omlackering kan ofta avvärja behovet för framtida reparationer, vilket sparar ännu mer.
Kvalitet: Alla golv utsätts för slitage, och om de inte tas om hand och renoveras kommer de behöva bytas ut. Att omlacker eller applicera hårdvaxolja är som att lägga till ett slitskyddslaget ovanpå ditt nuvarande golv som inte bara skyddar och förlänger ditt golv, det gör det också snyggare.

En del situationer kräver dock att du måste du byta ut:

Vattenskador och strukturell integritet: Extrema vattenskador och undergolvsproblem kräver reparation och byte. För tunnt: Vid en viss tjocklek är det omöjligt att slipa och du måste byta ut dem..

Vad kostar det att slipa ditt trägolv?

Du får 4 prisförslag GRATIS utan krav på att tacka ja.

Frågor att ställa vid offert

Det viktigaste inför valet av entreprenör är att ni kollar upp recensioner från andra som varit i kontakt med företaget. Oavsett vem det är ni pratar med PÅ FÖRETAGET kommer de alltid att agera säljare och framställa sig själva som duktiga. Erat jobb är därför att kolla upp vad andra tycker om dem. Förutom det finns det några andra saker som kan vara bra att fråga innan ni anställer dem.

  • Har ni haft liknande arbeten förut?
  • Är det några vi kan prata med eller har ni andra referenser?
  • Hur många arbetare kommer det att krävas för att få jobbet gjort?
  • Vem kommer att göra jobbet?
  • Hur lång tid tar jobbet?
  • Inkluderar priset flytt av möbler?
  • Kommer ni att städa upp efter er?
  • Vilka är betalningsvillkoren?

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om kostnad slipa trägolv. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.8 / 5. Röster: 5

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Author Rating
51star1star1star1star1star

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *