Test av kompressorer. Vilken är bäst i test?

KOMPRESSOR BÄST I TEST 1
4.2
(12)


Att bestämma att du vill ha en kompressor är en sak, att välja vilken kompressor som är rätt för dig är helt en annan!

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära kompressorerna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på kompressorer och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar dom 3 bästa valen 2020:

köpguide kompressor

Einhell TE-AC 270/24/10

bäst i test kompressor

Metabo Basic 250-24

kompressor test

Makita AC330

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Einhell TE-AC 270/24/10 – Bäst i test

bäst i test kompressor
Kompressor test

Einhell TE-AC är en kraftfull liten och robust kompressor för höga krav.

Arbetstryck upp till 10 bar med en 24-liters tank. Arbetstrycket kan bekvämt avläsas på den stora tryckmätaren. Oljenivån kan lätt kontrolleras genom statusindikatorn. Den praktiska dräneringsproppen möjliggör användarvänligt underhåll. En backventil och en säkerhetsventil säkerställer säker drift, medan de stora hjulen och hållarstången möjliggör enkel transport. Kommer komplett med en 10-årig garanti vilket tyder på att hållbarheten är precis vad vi förväntar oss.

Ett annat stort plus med Einhell är dess relativt låga ljudvolym vilket annars plågar så många andra modeller. Det här är en portabel och liten men framförallt kraftfull kompressor som kommer att hålla i många år framöver. Och av den anledningen i samband med dess relativt låga pris placerar vi den som nummer 1 på våran lista.

Effektiv avgiven mängd100 l/min
Max. tryck10 bar
Nominellt upptagen effekt1.8 kW
Behållarens storlek24 l
Vikt27 kg

Pris: 1 729 kr (Just nu kan du spara 10% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 1 899 kr)


2. Metabo Basic 250-24 – Mest prisvärd

kompressor test
Kompressor test

Metabo Basic 250-24 är en kompressor med ett max. tryck på 8 bar och en behållare på 24 liter. En portabel oljefri kolvkompressor för enkel transport och minskat underhåll.

En mycket omtyckt och kanske den mest populära modellen från Metabo. Kraftfull och robust för enkla industriella tillämpningar. Det maximala arbetstrycket är 8 bar och med hjälp av tryckregulatorn kan du finjustera hur mycket kraft du arbetar med. Du kan enkelt flytta den med handtaget och de två hjulen. Du behöver inte oroa dig för oljeläckage heller, eftersom kompressorn är oljefri. Anslut en färgspruta för att ge ett rum en ny färg på kort tid eller mutterknacken inför däckbytet.

Ett annat stort plus är överbelastnings skyddet som skyddar motorn mot överhettning och ökar livslängden. Lägg till hundratals positiva recensioner och dokumenterad lång livslängd och du har en fantastiskt driftsäker och prisvärd kompressor som nummer 2 på våran lista.

Effektiv avgiven mängd100 l/min
Max. tryck8 bar
Nominellt upptagen effekt1.5 kW
Behållarens storlek24 l
Vikt24 kg

Pris: 1 761,25 kr (Just nu kan du spara 19% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 2 186,25 kr)


3. Makita AC330 – För stora behov!

bäst i test kompressor
Kompressor test

Letar du efter en kraftfull kompressor? Vill du ha möjligheten att driva tunga maskiner under långa perioder?

Det här är Makita AC330, en kraftfull kompressor som levererar bra resultat på flera plan. Främst levererar den tvåcylindriga kompressorn en effektiv avgiven luftmängd på hela 225 liter/min, du kommer alltså ha möjlighet att driva flera luftkrävande maskiner under långa perioder.

Konstruktionen är genomarbetad, du kan enkelt flytta runt kompressorn med hjälp av de luftfyllda däcken, samtidigt som den står stadigt. Ramen är stabil och är täckt med en lack som känns tålig. Överlag är det en genomgående känsla av kvalitet. Även ljudnivån är fullt acceptabel trots kapaciteten.

Helt enkelt en kvalitetsmodell som kostar något mer, men som presterar bättre på alla plan och kommer kunna göra det under en lång tid!

Effektiv avgiven mängd225 l/min
Max. tryck10 bar
Nominellt upptagen effekt1.8 kW
Behållarens storlek20 liter
Vikt43 kg

Pris: 12 699 kr (Bästa priset hittar du via länken nedanför)


Att tänka på inför ditt köp

Luftkompressorer är ett mycket praktiskt verktyg och de kan användas för flera syften, oavsett om du behöver blåsa upp en uppblåsbar pool eller byta däcken på din bil, det kan användas för båda. De blir mer och mer populära och mycket mer bärbara också, vilket gör dem lätta att använda i ditt garage eller runt huset. Dessutom blir många av dem mycket tystare, vilket förhindrar din familj eller grannar från att klaga över.

Men vad är viktigt att tänka på? I vår köpguide finns en hel del aspekter som kan vara bra att överväga innan du köper en luftkompressor.

Oljesmörjda eller oljefria kompressor

Du kanske har märkt att vissa av luftkompressorerna i listan ovan är oljefria. De oljefria varianterna är mycket mindre underhåll, vilket gör dem lite lättare för dig att använda. Inte bara detta, utan de är också mycket mer kostnadseffektiva. Eftersom du inte behöver köpa olja. Olja i en luftkompressor kan också göra att du måste byta ut reservdelar, vilket också kan vara kostsamt. De har också en bättre påverkan på miljön.

Men det finns också några fördelar med oljesmörjda luftkompressorer, eftersom dessa faktiskt kan vara mycket tystare och kommer överlag att ha en längre livstid än en oljefri kompressor. Därför är luftkompressorer som är tänkta att användas mycket oftast i en verkstad oljesmörjda.

Kapacitet – Hur fungerar det?

Kompressorns styrka d.v.s. den kraft som blåser in spiken i brädan beskrivs med ordet bar. Men man mäter inte lufttryck i bar numera. De som mäter lufttryck gör det i något de kallar för kilopascal. Frågar man så får man svaret att en bar är det samma som 100 KPA. Vanligtvis behöver varje verktyg 90 KPA för att kunna fungera. Du bör kunna se på produktbeskrivningen hur mycket lufttryck du vill ha. Luftkompressorer tenderar också att ha två steg, där det första steget bygger upp till 90 kpa medan i det andra steget kan luftkompressorn bygga upp till så mycket som 175 kpa.

Innan du använder den bör du alltid kontrollera att det inte finns några hinder som begränsar slangen i luftkompressorn, eftersom detta kan hindra lufttrycket från att fungera maximalt.

Tankstorlek

Det här är ett vanligt missförstånd, eftersom en luftkompressor bara lagrar luften och då kommer du mer än troligt att använda den direkt, så olika tankstorlekar begränsar inte hur mycket du kan använda luftkompressorn. Den enda skillnaden mellan olika tankstorlekar tenderar att vara priset på dem, och de som har större tankar brukar vara lite dyrare.

Det finns bara en situation som du behöver en större storlekstank, och detta är om du vill att ditt verktyg ska köra stabilt, eftersom det snabbt kommer att kunna producera så mycket luft som verktyget behöver köras med. Det enda skälet till att du behöver en större tank är att mindre luftkompressorer ibland har för vana att stoppa och starta, så med en större tank slipper du det här problemet

Köpguide – välja rätt kompressor

Att köpa en kompressor kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en kompressor är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre arbeten eller till mindre små, enkla jobb.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska kompressorer där ute. Vi rekommenderar starkt kompressorerna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om den säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det inte finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Kompressorer idag har kommit långt och det finns många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om kompressor test. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 12

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *