Test av vinkelslipar. Vilken modell är bäst i test?

bäst i test vinkelslip
5
(1)

Att bestämma att du vill ha en vinkelslip är en sak, att välja vilken vinkelslip som är rätt för dig är helt en annan! Vilken vinkelslip är bäst i test?

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populära vinkelsliparna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. När du har läst klart kommer du att vara en expert på vinkelslipar och ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bästa vinkelsliparna 2020:

Bosch GWS 18V
Metabo WQ 1100-125
Bosch GWS 7-125

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Bosch GWS 18V – Bäst i test

Bäst i test vinkelslip
Bäst i test vinkelslip

Bosch GWS 18V är en batteridriven vinkelslip på 18 V med en skivdiameter på 125 mm. En liten vinkelslip som levererar effekt motsvarande en 1 000 W slipmaskin med hjälp av en kraftfull borstlös motor.

För att vara en relativt liten vinkelslip visar Bosch upp sin bästa sida med det nya Core18V-batteriet. Det är de första verktyget som Bosch har utformat för att dra full nytta av Core18V-batteriets potential. Det har bättre litiumjonceller omgiven av en bättre konstruktion som gör en legitim skillnad i prestanda. Byggkvaliteten är utmärkt och prissättningen är där vi förväntar oss att den ska vara. Även om det är möjligt att hitta en kraftfullare nätansluten vinkelslip är Bosch 18V ett riktigt väl avrundat val.

Vinkelslipar finns i två typer, starka och svaga. Om du tidigare har använt en batteridriven vinkelslip vet du vad jag menar. Det finns några vinkelslipar som kommer att skära igenom metall men så snart du börjar slipa, kommer den autoskyddande funktionen in och stoppar så fort du lägger lite vikt på den. Denna Bosch placerar sig i den starka kategorin.

Jag är ett fan av denna vinkelslip. Om du letar efter en pålitlig och tuff batteridriven vinkelslip bör de definitivt överväga den här från Bosch.

Pris: 2 362,50 kr (Spara 44% när du klickar på knappen nedanför. Ord pris: 4 237,50 kr)


2. Metabo WQ 1100-125 – Mest Prisvärd

vinkelslip metabo
bäst i test vinkelslip

En otroligt prisvärd nätansluten vinkelslip på 1100 W med en skivdiameter på 125 mm.

Metabo fortsätter att leverera högklassiga produkter till nästan orimliga priser. Det här är en pålitlig vinkelslip som definitivt kan mäta sig med de betydligt dyrare maskinerna. Vinkelslipen har ett vridmoment på 3,5 Nm och ett varvtal på upp till 12000 /min. Maskinens robusta och ergonomiska design gör att den lämpar sig för de flesta arbeten oavsett material och passar både för proffs och kräsna hemanvändare.

Det här är verkligen en prisvärd vinkelslip för under 1000-lappen får du en kvalitetsmaskin som garanterad kommer att hålla i många år framöver.

Pris: 925 kr (Spara 26% när du klickar på knappen nedanför. Rek. pris: 1 248,75 kr)


3. Bosch GWS 7-125 – Toppbetyg

köpguide vinkelslip
bäst i test vinkelslip

Bosch GWS 7-125 är en nätansluten vinkelslip på 720W med ett smalt handtag för smidig hantering i trånga utrymmen.

Även denna modell en relativt liten vinkelslip verktygets vikt, endast 1,9 kg gör det lättare att arbeta med och främjar ett bekvämt arbete för kontinuerliga arbetsuppgifter. Tack vare det platta huvudet kan du arbeta bekvämt även i trånga utrymmen. Du kan också hantera vinkelslipen utan att vara rädd för att skada verktyget eftersom det är utrustat med speciella luftventiler som ger ett luftflöde och därmed optimal kylning av motorn. Borstarna med lång livslängd skyddar motorn mot damm för längre hållbarhet.

Något annat som jag gillar med denna modell är dess säkerhetsfunktioner. Det skyddande höljet kan roteras 90 grader för att underlätta dig i varje situation samt ett anti-rotationsskydd som skyddar användaren vid skador på skivan, vilket blockerar rotation av axel.

Bosch GWS 7-125 faller inom räckvidden för professionella verktyg: en kraftfull motor, högklassig byggkvalitet (som alltid från Bosch) och stabilitet är de tre huvudsakliga kännetecknen.

Pris: 748,75 kr (Spara 28% när du klickar på knappen nedanför. Rek. pris: 1 037,50 kr)


4. Dewalt DWE4157 – Mycket kraft för pengarna

bäst i test vinkelslip
bäst i test vinkelslip

DEWALT DWE4157 är en vinkelslip på 900W med en skivdiameter på 125 mmoch ett imponerande varvtal på 11800 varv/min.

Det som utmärker Dewalt Dwe4157 är dess relativt smala omfång. Vilket resulterar i en överlägsen ergonomi, ett riktigt schysst grepp med andra ord. Den känns bra i handen och packar tillräckligt med kraft för de flesta jobb i de flesta material oavsett vad det gäller. Detta tack vare dess dryga 900w starka motor.

Byggkvaliteten känns solid, trots relativt liten storlek är det låg vibration och recensioner tyder på lång hållbarhet vilket bevisas av en 3 år lång garantitid.

Detta handhållna elverktyg skriker värde för pengarna med en prestandanivå som konkurrerar med dyrare alternativ.

Pris: 896,25 kr (Spara 14% när du klickar på knappen nedanför. Rek. pris: 1 046,25 kr)


5. Makita 9558HN – Utmanare

bäst i test vinkelslip
bäst i test vinkelslip

Makita 9558HNR är en proffsig vinkelslip på 840W med en skivdiameter på 125mm.

Detta är en extremt välbyggd, pålitlig och lättanvänd maskin.
Jag har själv använt denna i över två år under min tid som snickare. Tack vare sin låga vikt är den lätt på händerna och skön att hantera. Vinkelslipen har ett ergonomiskt, vinklat sidohandtag, dammsäkra lager och motor samt labyrintkonstruktion som skyddar alla lager mot damm som garanterar tillförlitlighet och lång livslängd. Den har högpresterande motor med tillräckligt med kraft för murverkning och hög värmebeständighet.

Det här är en mycket kraftfull arbetshäst. Oavsett om du är hemmfixare eller en kommersiell hantverkare, gör dig själv en tjänst och köp denna högkvalitativa vinkelslip.

Pris: 2 368,75 kr (Spara 22% när du klickar på knappen nedanför. Ordinarie pris: 5 440 kr)Att tänka på inför ditt köp

Att köpa en vinkelslip kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en vinkelslip är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre sliparbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska vinkelslipar där ute. Vi rekommenderar starkt vinkelsliparna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om slipen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra skivor kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det inte finns säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg är, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Vinkeslipen har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktiga för dig och hur mycket du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bäst i test vinkelslip. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.


Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *