Test av vinkelslipar. Vilken modell Àr bÀst i test?

bÀst i test vinkelslip
5
(1)

Att bestÀmma att du vill ha en vinkelslip Àr en sak, att vÀlja vilken vinkelslip som Àr rÀtt för dig Àr helt en annan! Vilken vinkelslip Àr bÀst i test?

Vi tagit fram en detaljerad lista med de mest populÀra vinkelsliparna för att göra din beslutsprocess lite enklare. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. NÀr du har lÀst klart kommer du att vara en expert pÄ vinkelslipar och ha en mycket bÀttre uppfattning om vad du behöver!

Vi listar de 3 bÀsta vinkelsliparna:

Bosch GWS 18V
Metabo WQ 1100-125
Bosch GWS 7-125

Vi pĂ„ byggvaror24 Ă€r 100 procent oberoende frĂ„n tillverkare, annonsörer och andra intressenter. VĂ„rat jobb Ă€r att undersöka vad som finns pĂ„ marknaden, och handplockar sjĂ€lva de maskiner som vi testar. Dock erhĂ„ller vi provision per klick som gĂ„r till sĂ€ljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det Ă€r vad som tillĂ„ter oss att fortsĂ€tta.


1. Bosch GWS 18V – BĂ€st i test

BĂ€st i test vinkelslip
BĂ€st i test vinkelslip

Bosch GWS 18V Àr en batteridriven vinkelslip pÄ 18 V med en skivdiameter pÄ 125 mm. En liten vinkelslip som levererar effekt motsvarande en 1 000 W slipmaskin med hjÀlp av en kraftfull borstlös motor.

För att vara en relativt liten vinkelslip visar Bosch upp sin bĂ€sta sida med det nya Core18V-batteriet. Det Ă€r de första verktyget som Bosch har utformat för att dra full nytta av Core18V-batteriets potential. Det har bĂ€ttre litiumjonceller omgiven av en bĂ€ttre konstruktion som gör en legitim skillnad i prestanda. Byggkvaliteten Ă€r utmĂ€rkt och prissĂ€ttningen Ă€r dĂ€r vi förvĂ€ntar oss att den ska vara. Även om det Ă€r möjligt att hitta en kraftfullare nĂ€tansluten vinkelslip Ă€r Bosch 18V ett riktigt vĂ€l avrundat val.

Vinkelslipar finns i tvÄ typer, starka och svaga. Om du tidigare har anvÀnt en batteridriven vinkelslip vet du vad jag menar. Det finns nÄgra vinkelslipar som kommer att skÀra igenom metall men sÄ snart du börjar slipa, kommer den autoskyddande funktionen in och stoppar sÄ fort du lÀgger lite vikt pÄ den. Denna Bosch placerar sig i den starka kategorin.

Jag Àr ett fan av denna vinkelslip. Om du letar efter en pÄlitlig och tuff batteridriven vinkelslip bör de definitivt övervÀga den hÀr frÄn Bosch.

Pris: 2 362,50 kr (Spara 44% nÀr du klickar pÄ knappen nedanför. Ord pris: 4 237,50 kr)


2. Metabo WQ 1100-125 – Mest PrisvĂ€rd

vinkelslip metabo
bÀst i test vinkelslip

En otroligt prisvÀrd nÀtansluten vinkelslip pÄ 1100 W med en skivdiameter pÄ 125 mm.

Metabo fortsÀtter att leverera högklassiga produkter till nÀstan orimliga priser. Det hÀr Àr en pÄlitlig vinkelslip som definitivt kan mÀta sig med de betydligt dyrare maskinerna. Vinkelslipen har ett vridmoment pÄ 3,5 Nm och ett varvtal pÄ upp till 12000 /min. Maskinens robusta och ergonomiska design gör att den lÀmpar sig för de flesta arbeten oavsett material och passar bÄde för proffs och krÀsna hemanvÀndare.

Det hÀr Àr verkligen en prisvÀrd vinkelslip för under 1000-lappen fÄr du en kvalitetsmaskin som garanterad kommer att hÄlla i mÄnga Är framöver.

Pris: 925 kr (Spara 26% nĂ€r du klickar pĂ„ knappen nedanför. Rek. pris: 1 248,75 kr)


3. Bosch GWS 7-125 – Toppbetyg

köpguide vinkelslip
bÀst i test vinkelslip

Bosch GWS 7-125 Àr en nÀtansluten vinkelslip pÄ 720W med ett smalt handtag för smidig hantering i trÄnga utrymmen.

Även denna modell en relativt liten vinkelslip verktygets vikt, endast 1,9 kg gör det lĂ€ttare att arbeta med och frĂ€mjar ett bekvĂ€mt arbete för kontinuerliga arbetsuppgifter. Tack vare det platta huvudet kan du arbeta bekvĂ€mt Ă€ven i trĂ„nga utrymmen. Du kan ocksĂ„ hantera vinkelslipen utan att vara rĂ€dd för att skada verktyget eftersom det Ă€r utrustat med speciella luftventiler som ger ett luftflöde och dĂ€rmed optimal kylning av motorn. Borstarna med lĂ„ng livslĂ€ngd skyddar motorn mot damm för lĂ€ngre hĂ„llbarhet.

NÄgot annat som jag gillar med denna modell Àr dess sÀkerhetsfunktioner. Det skyddande höljet kan roteras 90 grader för att underlÀtta dig i varje situation samt ett anti-rotationsskydd som skyddar anvÀndaren vid skador pÄ skivan, vilket blockerar rotation av axel.

Bosch GWS 7-125 faller inom rÀckvidden för professionella verktyg: en kraftfull motor, högklassig byggkvalitet (som alltid frÄn Bosch) och stabilitet Àr de tre huvudsakliga kÀnnetecknen.

Pris: 748,75 kr (Spara 28% nĂ€r du klickar pĂ„ knappen nedanför. Rek. pris: 1 037,50 kr)


4. Dewalt DWE4157 – Mycket kraft för pengarna

bÀst i test vinkelslip
bÀst i test vinkelslip

DEWALT DWE4157 Àr en vinkelslip pÄ 900W med en skivdiameter pÄ 125 mmoch ett imponerande varvtal pÄ 11800 varv/min.

Det som utmÀrker Dewalt Dwe4157 Àr dess relativt smala omfÄng. Vilket resulterar i en överlÀgsen ergonomi, ett riktigt schysst grepp med andra ord. Den kÀnns bra i handen och packar tillrÀckligt med kraft för de flesta jobb i de flesta material oavsett vad det gÀller. Detta tack vare dess dryga 900w starka motor.

Byggkvaliteten kÀnns solid, trots relativt liten storlek Àr det lÄg vibration och recensioner tyder pÄ lÄng hÄllbarhet vilket bevisas av en 3 Är lÄng garantitid.

Detta handhÄllna elverktyg skriker vÀrde för pengarna med en prestandanivÄ som konkurrerar med dyrare alternativ.

Pris: 896,25 kr (Spara 14% nĂ€r du klickar pĂ„ knappen nedanför. Rek. pris: 1 046,25 kr)


5. Makita 9558HN – Utmanare

bÀst i test vinkelslip
bÀst i test vinkelslip

Makita 9558HNR Àr en proffsig vinkelslip pÄ 840W med en skivdiameter pÄ 125mm.

Detta Àr en extremt vÀlbyggd, pÄlitlig och lÀttanvÀnd maskin.
Jag har sjÀlv anvÀnt denna i över tvÄ Är under min tid som snickare. Tack vare sin lÄga vikt Àr den lÀtt pÄ hÀnderna och skön att hantera. Vinkelslipen har ett ergonomiskt, vinklat sidohandtag, dammsÀkra lager och motor samt labyrintkonstruktion som skyddar alla lager mot damm som garanterar tillförlitlighet och lÄng livslÀngd. Den har högpresterande motor med tillrÀckligt med kraft för murverkning och hög vÀrmebestÀndighet.

Det hÀr Àr en mycket kraftfull arbetshÀst. Oavsett om du Àr hemmfixare eller en kommersiell hantverkare, gör dig sjÀlv en tjÀnst och köp denna högkvalitativa vinkelslip.

Pris: 2 368,75 kr (Spara 22% nĂ€r du klickar pĂ„ knappen nedanför. Ordinarie pris: 5 440 kr)Att tÀnka pÄ inför ditt köp

Att köpa en vinkelslip kan underlÀttas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestÀmma din budget, vÀlja ett mÀrke, jÀmföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske lÄter uppenbart men att identifiera varför du behöver en vinkelslip Àr kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre sliparbeten, behöver du en starkare motor? Om du vill ha den till mindre smÄ, enkla jobb hemma kanske en mindre modell Àr bÀttre.

2.BestÀm din budget.

Om du har en specifik budget i Ätanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjÀlpa dig att begrÀnsa de mÀrken du tittar pÄ, samt hjÀlpa dig att avgöra vilka funktioner som Àr viktiga och vilka som inte Àr de.

3.VÀlj ett vÀlrenommerat varumÀrke.

Som du kan förvÀnta dig, desto bÀttre varumÀrke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bÀttre kvalitet, men det Àr inte alltid fallet. Det Àr inte bara maskinens kvalitet som Àr viktig. Det handlar ocksÄ om kundservice om du har nÄgra frÄgor eller om du inte Àr helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och Bosch Àr ett par exempel pÄ stora varumÀrken.

4.JÀmför marknaden.

Genom att kolla in vÄra detaljerade recensioner och utforska vÄra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara sÄ mÄnga fantastiska vinkelslipar dÀr ute. Vi rekommenderar starkt vinkelsliparna i vÄr guide, men vi uppmanar dig ocksÄ att titta pÄ de mÄnga recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jÀmföra priser och fÄ bÀsta möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har Ă€ntligen beslutat dig – det Ă€r fantastiskt! NĂ€r du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att kontrollera om slipen sĂ€ljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör som extra skivor kan köpas mycket enkelt online sĂ„ det Ă€r inte nödvĂ€ndigt. Slutligen, se till att du lĂ€ser alla anvisningarna sĂ„ att det inte finns sĂ€kerhetsproblem att tĂ€nka pĂ„ med sĂ„dan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg Àr, desto mer efterforskning krÀvs för att göra rÀtt köp. Förhoppningsvis har vi hjÀlpt dig spara lite av den tiden med vÄra recensioner och vÄr köpguide.

Vinkeslipen har kommit lÄngt och det finns sÄ mÄnga fantastiska mÀrken och modeller att vÀlja mellan. Kom ihÄg att frÄga dig sjÀlv vad du kommer att anvÀnda det till, vilka funktioner som Àr viktiga för dig och hur mycket du Àr villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du lĂ€ste 🙂 Hoppas att du lĂ€rde dig nĂ„got om bĂ€st i test vinkelslip. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi fĂ„r en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! HĂ€r gĂ„r du till startsidan, om vill du lĂ€sa mer, gĂ„ hit.


Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 1

Inga röster hittils.. Var den första som betygsÀtter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vÀnner!

Vi Àr ledsna att vi inte höll mÄttet

LÄt oss göra det bÀttre!

Vad tycker du vi kan göra bÀttre?

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *