Test av kap och gersågar. Vilken är bäst i test?

4.1
(36)

En kap och gersåg används vanligtvis för vinklade snitt som annars kan vara svåra med en vanlig såg. Ni som är hantverkare vet att en gersåg är ett viktigt verktyg att ha. Med det sagt kan det vara svårt att hitta den bästa maskinen som inte bara matchar din budget utan även dina förväntningar. bäst i test kap och gersåg test

För att göra ditt jobb enklare har vi jämfört 6 av de bästa kap och gersågarna på marknaden. Dessa sågar vågar vi påstå är bland de populäraste. Alla dessa är garanterade att hjälpa dig, både spara tid och ta hand om alla dina vinklade såg behov. t

Vi rekommenderar:

Dewalt DWS780
kap och gersåg test 2020

Dewalt DWS780

Makita LS1019L bäst i test 2020

Makita LS1019L

Dewalt DWS777 KAP OCH GERSÅG

Dewalt DWS777

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själv de maskiner som vi testar. Vi erhåller provision per klick som går till säljarens hemsida, det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Dewalt DWS780 – Bäst i test

Dewalt DWS780
kap och gersåg test 2020
kap och gersåg test

Nummer 1 på våran lista. Dewalt är ett av de varumärken som hantverkare både litar på och älskar av en god anledning. DWS780 är enligt oss det bästa som finns på marknaden. Den har allt som krävs både på arbetsplatsen och hemma till ett rimligt pris.

Sågen är utrustad med ett nytt handtag för enkel portabilitet på arbetsplatsen. Den kommer även utrustad med ett nytt revolutionerande XPS tvärsnitt-system som ger oklanderliga skär, så att du kan avsluta dina jobb snabbare och snyggare.

Som snickare vet jag att kraft och hållbarhet är de viktigaste aspekterna att leta efter när man köper verktyg. Om jag bygger om måste jag veta att mina verktyg kommer att hålla hela arbetsdagen. Dewalt DWS780 kommer med en kraftfull 15-ampere, 3800 varv / min motor som ger den kraft och hållbarhet som man letar efter i en kap och gersåg. Utanför motorn är själva sågen byggd i rostfritt stål och ger dig en solid konstruktion som kommer att hålla länge, och den tål de dagliga ansträngningarna som följer av att arbeta.

Sågen kommer med flera funktioner som hjälper till att påskynda skärprocessen utan att offra precision. Dewalt DWS780 ger en av de högsta kapaciteterna för skärning genom att låta dig skära upp till 2 x 16 bitar vid 90 grader, samt 2 x 12 vid 45 grader. Det låter dig också avfasa från noll till 49 grader med stopp vid 0, 22,5, 33,9, 45 och 49 grader i båda riktningarna. Det har också sitt eget dammuppsamlingssystem för att minska damm på arbetsplatsen.

Fördelar:

 • Kraftfull
 • Bra hållbarhet
 • Portabel – Låg vikt
 • 3 års garanti

Nackdelar:

 • Den enda som vi har att klaga på är att den inte har justerbara lager

2. Makita LS1019L – Toppbetyg

Makita LS1019L bäst i test 2020
Makita LS1019L

Makitas modell LS1019L är en nära anhängare av Dewalt DWS780. Vi tycker det här är den bästa 10-tums sågen som finns och är bara något mindre än Dewalten.

Medan Makita LS1016L har ett mindre blad, har den många funktioner som gör den kraftfull. Den har en kompakt design och väger cirka 20kg vilket gör den till en av de lättaste sågarna i sin klass. Den lätta funktionen gör det enkelt att flytta runt på en arbetsplats. Den levereras med en 15 amp direktmotor som kan trycka över 3200 varv per minut. Dessutom kommer det med ett glidsystem som ger en stabil skärplattform. En av mina favoritfunktioner på denna såg är de 6 linjära kullagerna som underlätter oerhört mycket. Den kommer även med ett genomskinligt bladskydd, så att du kan se exakt vad du gör. Den är också utrustad med en laser som visar dig exakt vart dina snitt kommer gå. En annan unik egenskap som jag älskar med den här sågen är mittslåset med en knapptryckning. Det gör att användaren kan göra snabba justeringar och öka sin effektivitet.

Det här är en all-round såg, den matchar inte riktigt Dewaltens kraft och skärförmåga, därför placerar vi den som nummer två på vår lista. Däremot ser vi mycket bra extra funktioner och god kvalitet samt hållbarhet.

Fördelar:

 • Kompakt design
 • Tydliga markeringar
 • Låg vikt- väldigt portabel
 • 3 års garanti

Nackdelar:

 • Något komplicerad

3. Dewalt DWS777 – Mest prisvärd

Dewalt DWS777 KAP OCH GERSÅG
Dewalt DWS777

Det här är en grym såg till ett fantastiskt pris. Faktum är att det är en av de bäst sammansatta sågarna på marknaden. Alla behöver inte kraften och kapaciteten hos de större sågarna, denna såg ger dig ett proffsigt resultat för mer än halva priset.

Jag vet att Dewalt inte är ett budgetmärke. Men med tanke på priset fick den sin titel. Den är kompakt, kommer på 42 kilo men trots dess mindre storlek kan du enkelt stuva bort den i ditt garage eller skjul. Dewalt DW715 levereras med ett 12-tums hårdmetallblad och drivs av en 15-amp-motor som kan löpa upp till 4000 varv / min. Den är perfekt för kapning av både trä och metall, gersnitt och kapning. Alla dessa alternativ ger hemmafixare och proffs en effektiv såg till halva priset.

Sågen har en justerbar spärrplatta av rostfritt stål och kommer utrustad med 11 olika stoppvinklar. Den klarar bitar så tjocka som 5 ¼ tum och kapslade 6 ½ tum. Den har en tvärkapacitet upp till 2 × 8 för timmer. Den går att vinkla åt vänster upp till 48 grader.

Dewalt DW715 är en mindre modell som passar utmärkt för dig som inte behöver kapaciteten hos en större gersåg. Ett kvalitetsverktyg till det bästa priset med högsta kvalitet och med en 3-årig garanti.

Fördelar:

 • Mycket prisvärd
 • Exakt
 • Kompakt
 • 3 Års garanti

Nackdelar:

 • På den tunga sidan

4. Bosch GCM 12 SDE – Proffsig känsla

köpguide kapasåg kap och gersåg test
kap och gersåg test

Om du är den som går igenom massor av tungt arbete, måste du ha ögonen på Bosch 12-tums dubbla avfasningsglidsågar. Sågen är känd för sin effektivitet, mångsidighet och exakta skär. Det väger dock cirka 40 kilo men skulle inte uppta mycket av ditt utrymme.

Även om dubbla avfasningssågar inte anses vara exakta, går denna modell dock ett steg framåt till att uppnå den högsta nivån av noggrannhet och precision. Sågbladens styrning är oerhört stiliga och tillåter 47-graders fasor och 60-graders mätare. Med mittsågen kan du växla snabbt och låsa upp bordet när du vill.

Maskinen kommer utrustad med en 15 amp-motor, vilket gör 3800 varv / min, en rejäl och kraftfull motor med andra ord. Enheten har komfort- och rengöringskomponenter så som dammränna och vakuumadapter.

Produkten, i ett nötskal, kommer säkert att imponera på kunderna. Det beror inte bara på sin kraftfulla prestanda utan också de rena, exakta skärningarna och snabbheten att skära igenom materialet utan problem.

Fördelar:

 • Hållbar och kraftfull produkt
 • Kontroller på förhand
 • Mjukt grepphandtag

Nackdelar:

 • En rejäl enhet, svår att transportera på grund av cirka 40 kilo vikt

5. Metabo KGS 254 – Utmanare

kap och gersåg test
kap och gersåg test

Metabo är en högkvalitativ kap- och gersåg som klarar av de flesta jobb utan problem.

Metabo tycks ha gjort det igen. Dom är nästintill kända för att tillverka högkvalitativa produkter till nästa orimliga priser. Den här sågen har noggrann lasermarkering och smart bordhantering som underlättar vid hantering av större trästycken. Metabo är en mångsidig såg och kan kapa allt från småstycken, hyllplan till kraftigare virke. Detta mycket tack vare dess storlek, kraft och möjlighet att bredda bordsytan. Den tar däremot ganska stor plats men det är det värt för ett bra slutresultat.

Kvalitetskänsla rakt igenom. Ett litet steg upp från den mycket populära Metabo KGS216M. Det här är en fantastisk modell från Metabo som har lite extra kraft och skärkapacitet för det där lilla extra när det gäller tyngre användning och större skär.

Det här är en av Metabo´s storsäljare och även om Metabo kanske är okänt för många här i Sverige har de mängder av trofasta kunder. Kundlojaliteten är onekligen hög, de recensioner vi läst låter skrytsamt positiva och påpekar prisvärdhet och hållbarhet.

Fördelar:

 • Kraftfull – 1800 Watt
 • Ergonomisk handtag och låg vikt försäkrar en god portabilitet.
  Prisvärd
 • Med 3års garanti

Nackdelar:

 • Enkel dammpåse som behöver tömmas med jämna mellanrum

6. Metabo KS 216 – Populärt val!

Vill du komma undan billigt men fotfarande ha en kvalitetssåg?

Då rekommenderar vi populära Metabo KS216! En kap- och gersåg på 1350W med 216mm klinga för kapbredd upp till 120mm och sågdjup upp till 60mm. Utrustad med lasermarkör som tydligt lyser upp arbetsstycket.

Med bärhandtagen kan den enkelt läggas på en arbetsbänk och användas för att såga plakor, hyllor, golvbrädor och dörrlister. Det råder ingen tvekan om att det här är en bra såg, dock kanske inte för tuffa arbeten eller för vardaglitgt bruk i arbetet, då rekommenderar vi en starkare modell.

Metabo erbjuder tre års garanti för att ge dig absolut sinnesfrid när du köper. Även om det ser lite lätt ut så är den tillverkad för att hålla och backad av en 3-årig stor tillverkares garanti. Lägg därtill hundra och åter hundratals positiva kundrecensioner.

Designen är enkel och effektiv utan några gimmicks. Liksom alla Metabo sågar så ser den välbyggd och rejäl ut som matchar deras rykte. Viktigt att påpeka är dock att den här modellen inte kapar metall.

Nackdelar:

 • Mycket för pengarna
 • Stor kapacitet
 • Bra arbetsljus

Fördelar:

 • Skär inte metall
 • Tar mycket utrymme.

Att tänka på inför ditt köp

Vad kan vara bra att tänka på när du ska köpa kap och gersåg? Här ger vi våra åsikter:

Vikt: Det finns kap- och geringssågar som väger 18 kg medans en del väger endast 8 kg. Ju mer vikt desto mer motståndskraftig är hela konstruktionen. Tyvärr försvårar tung vikt transporten, så se till att kontrollera detta innan du beställer den nya kapsågen online.

Varvtal: En indikator på faktisk prestanda är tomgångsvarvtal. Det här ger information om sågbladets varv per minut. Ju högre hastighet, desto snabbare fortskrider skärningen. Värdet bör vara mellan 4000 och 5000. Watt bör vara minst 1000 för en någorlunda modell.

Sågbladsdiameter: Förutom den robusta maskinen behöver du en bra sågklinga, En större diameter skär motsvarande tjockare material, vilket du snabbt märker i ditt eget arbete på plats.

Skärkvalitet: Oavsett om det är massivt trä eller tunt laminat. Kvaliteten på snittet måste vara övertygande för att få ett tilltalande resultat.

Ytterligare funktioner: Till hjälpsamma extrafunktioner hör till exempel utdragbart sågbord som är idealiskt integrerat i konstruktionen. Uppsamling är också till hjälp och fångar upp irriterande avfall. Detta håller utsikten fri. Också en ljus arbetslampa ger användarvänligheten och ett exakt snitt.

Köpguide

Att köpa en kap och gersåg kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köpa!

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en gersåg är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större, tyngre sågarbeten, behöver du mer kraft? Om du vill ha den till mindre små, enkla jobb hemma kanske en mindre modell är bättre.

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt, Makita, Metabo och Bosch är ett par exempel på stora varumärken med tusentals goda kundrecensioner.

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska kap och gersågar där ute. Vi rekommenderar starkt sågarna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om sågen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det inte finns särskilda säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test kap och gersågar

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Kap och gersågar har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om vilken kap och gersåg är bäst i test . Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.1 / 5. Röster: 36

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Summary
Review Date
Reviewed Item
Kap och gersågar
Author Rating
51star1star1star1star1star
Product Name
Kap och gersågar

2 reaktioner på ”Test av kap och gersågar. Vilken är bäst i test?”

 1. Pingback: Finsnickeri för rawfood entusiaster - Rawfoodhouse

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *