Test av bordcirkelsågar. Vilken är bästa valet?

bordcirkelsåg bäst i test
4.2
(25)

Som träarbetare behöver du en bra såg. Och för bordcirkelsågar kan det stora urvalet och prisintervallet lätt bli förvirrande. Bäst i test bordcirkelsåg

Om du vill få ut det mesta av dina pengar har du kommit till rätt ställe. Det är inte alltid uppenbart vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är det, men vi har gjort det hårda arbetet åt dig. Vi har granskat några av de populäraste bordsågarna så att du kan fatta ett utbildat beslut och ta reda på vilken modell som passar dig. Vi har också en köpguide så att du kan få en djupgående förståelse innan du fattar ditt beslut.

Bästa bordcirkelsågarna:

BOSCH GTS 10 XC

Denna Milwaukee 2736-21HD köpguide cirkelsåg

Milwaukee 2736-21

Metabo TS 254 gersåg bäst i test

Metabo TS 254

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. BOSCH GTS 10 XC – Bäst i test

bäst i test bordcirkelsåg
bäst i test bordcirkelsåg

Låt oss börja med att säga att BOSCH GTS 10 XC är en otrolig såg, den ger dig portabilitet och kraft till ett mycket bra pris.

En både kraftfull och säker bordscirkelsåg som tack vare automatisk justering gör jobbet väldigt enkelt. Tillverkad för att ta sig igenom även de allra mest krävande jobben, samtidigt som den är ergonomisk och lättanvänd. Kombinationen kraftfull motor, enkel bredd- och höjdjustering och självinställande parallellanslag gör det här till våran givna testvinnare.

Får du bara välja en bordscirkelsåg så är det här definitivt den som vi föreslår att du väljer. Faktum är att jag inte tror du kommer hitta en annan bordcirkelsåg som packar så mycket kraft för samma pris som denna Bosch. För det här priset är det i princip omöjligt att få mer valuta för pengarna. Som vanligt så har den Bosch sedvanliga 3-åriga garantitid och kvalitetsprägel.

Fördelar

 • Portabilitet
 • Kraftfull
 • Bra dammport
 • 3 års garanti

Nackdelar

 • Något liten bordstorlek
 • Bordstativ ingår ej

2. Metabo TS 254 – Mest prisvärd

Metabo TS 254 gersåg bäst i test
bäst i test bordcirkelsåg

Metabo TS 254 kommer med en kraftfull motor som kommer att driva igenom alla dina projekt. Men det är inte bara kraftfullt, det är också säkert.

Med en klar polykarbonatkåpa som ger både skydd och förmågan att se bladet medan du skär. Den hjälper också till att förhindra kickbacks och skydda dig när olyckan är framme. Vissa bordsågar kan vara svåra att sätta ihop, men den här modellen är både enkel att montera och ha isär, mycket tack vare de inbyggda benen och hjulen. Dammporten fungerar också extremt bra och sparar mycket tid som du annars skulle ha spenderat på att städa.

Den här modellen är troligtvis den mest populära både för sitt pris och funktion, den förtjänar sin plats som nummer 2 på våran lista.

Fördelar

 • Lätt att montera
 • Stor dammport
 • Kraftfull
 • Utmärkta säkerhetsfunktioner
 • Förmånligt pris med 3 års garanti

Nackdelar:

 • Något ostabil när man ska kapa fullstora skivor

3. Milwaukee 2736-21 – Bästa sladdlösa

Denna Milwaukee 2736-21HD köpguide cirkelsåg
Bäst i test bordcirkelsågar

Milwaukee är ett välbekant namn i världen av elverktyg. Denna bordsåg är en del av deras sladdlösa M18-serie.

Denna modell ligger i den högre änden av prisspektrumet. Du betalar mestadels för bärbarhet med batterikraft. Får du det du betalar för? Tja, för att vara rättvis är detta en väldigt fin bordsåg. Jag tror inte att dess funktionslista garanterar den extravaganta prislappen, men det är en mycket solid maskin. Staketet är en riktig höjdpunkt eftersom det låses på plats och förblir rak. Bladet kan nå 6 300 varv / min, vilket är förvånande för en batteridriven såg. Armarna sträcker sig också över 60cm, vilket är en enormt praktisk funktion.

Trots förhållandevis hög prislapp så vinner den här sågen många poäng för smidighet. Den är konstruerad för att vara lätt att ta med sig, och tack vare lång batteridrift är den perfekt för mer omfattande arbeten på plats. Dessutom har den en imponerande motorstyrka för att vara batteridriven.

Fördelar

 • Sladdlös
 • Lätt att förflytta
 • Armarna sträcker sig 60cm
 • Kraftfull – 6 300 varv per minut
 • 3 års garanti

Nackdelar

 • Högt pris
 • Inget stativ ingår
 • Behöver batteri, en extra kostnad

4. DEWALT DWE7492 – Populärt val

dewalt bordcirkelsåg gersåg köpguide
bordcirkelsåg bäst i test

Dewalt förstår behoven hos kunder och har varit i branschen länge. Det här är deras storsäljande bordcirkelsåg.

Dewalt Dwe7492 är utformad med en bärbar stil för bekväm användning i alla rum. 15 amp, ger en kraftfull och konsekvent prestanda för att säkerställa att du tar dig igenom alla olika typer av projekt. Den stora kapaciteten gör det enkelt för dig att kapa även stora material bekvämt. När du använder den här sågen möts du av hur sömlöst allt fungerar, allt du behöver göra är att hålla ögonen öppna. Den har ett styrsystem som automatiskt ger noggrannhet och precision i ditt arbete.

Ett mycket populärt val bland erfarna snickare och hantverkare. Dewalt har gjort många rätt med den här modellen och enligt oss mäter den sig med Bosch i många hänseenden. Vilken du bör välja beror egentligen på din egna preferens.

Fördelar:

 • Bekvämt styrsystem
 • Kraftfull konsekvent prestanda
 • Bärbar design
 • 3 års garanti

Nackdelar:

 • Lite dyr jämfört med andra modeller på marknaden

5. BOSCH GTS 635-216 – Utmanare

BÄST I TEST BORDCIRKELSÅG
BÄST I TEST BORDCIRKELSÅG

Lillebror till testvinnaren, något mindre kraft – något billigare prislapp.

Den här modellen är ganska lik vår testvinnare på många sätt. Det som skjiljer dem åt är kraften. Men ärligt talat om du inte är den som går igenom massor av material på daglis basis. Då spelar det ingen roll om det tar 0.5 sekunder eller 1,5 sekund att kapa igenom ett bräde. Det är samma hållbarhet och Bosch´s utmärkta kvalitetsstämpel.

Fantastisk funktionalitet och en utmärkt såg att ha hemma för en mängd olika uppgifter. Tillräckligt kraftfull för det mesta i form av utmaningar, även om det finns produkter med mer effekt, så räcker det utan att på något vis påverka resultatet. Bra prisbild och bra kvalitet!

Fördelar:

 • Lägre prisbild
 • God kvalitet
 • 3 års garanti
 • Smidig, lätt att förflytta

Nackdelar:

 • Stativ ingår ej
 • Lägre effekt

Köpguide – bordcirkelsåg

Om du har läst igenom dessa recensioner och fortfarande känner dig lite överväldigad, oroa dig inte. Vi har skapat en köpguide eftersom vi vet att det kan vara svårt att fatta ett beslut bara genom att läsa recensioner. När allt kommer omkring kommer vissa modeller att fungera bättre för vissa människor än för andra, och det enda sättet att veta vilken som är rätt för dig är genom att förstå dina alternativ bättre. Genom att läsa denna allmänna information om bordsågar bör du få den kunskap du behöver för att fatta ett välinformerat beslut.

Bordsågtyper

Innan vi går in i detaljerna av det som utgör en bra bordsåg, måste vi diskutera de olika typerna av bordsåg som finns att köpa.

Först upp är den bärbara bordsågen. Det finns två varianter i denna kategori, varav den första är bänkskivan. Som namnet antyder är bänkskivens såg utformad för att användas ovanpå ett bord eller bänk. De är små, så att det spelar ingen roll vilket bord eller bänk du sätter på dem, och de är tillräckligt lätta för att transporteras från plats till plats. Denna typ av såg var ursprungligen avsedd för konstruktion, men det betyder inte att du inte kan utnyttja den bra i din butik eller garage.

Även om du inte planerar att flytta din bordsåg så är fördelarna med en bärbar bordsåg många. Det har ett litet fotavtryck och tar inte mycket plats i ditt garage. Du kan enkelt flytta den om du behöver frigöra lite utrymme, och i allmänhet kan du få modeller med ganska bra kraft till ett utmärkt pris.

Den andra typen av bordsåg är sorten med hjul / vikning. De hjulmodellerna har hjul som kan användas för att rulla dem för plats. Det hopfällbara benet kan ha eller inte ha hjul. Båda modellerna har en mekanism genom vilken de kan höjas upp och användas utan bord. Det är detta som skiljer dem från de bärbara modellerna.

Följaktligen kommer de att bli lite tyngre. Men deras expanderande ramar betyder att du kan använda dem även på platser där du inte har tillgång till ett bord eller bänk. Det här är bra för byggnadsarbeten eller situationer där du ska jobba ute. Denna typ tenderar att vara lite större än bärbara och har ofta mer riskkapacitet också.

Bordets planhet

Om du inte får en modell med ett plant bord kommer du inte att vara nöjd med din snittkvalitet. Det är en övergeneralisering att säga att alla bra nedskärningar börjar med ett perfekt plant bord på en bordsåg, men det finns viss sanning till det. Till och med mindre vridningar kan resultera i stora förändringar av den sista biten efter att du har gjort snittet. Tyvärr är det inte alltid ett problem som kan ses med blotta ögat.

Hur kan du avvärja problemet?

Tja, som med många andra produkter, ju mer du är villig att betala, desto bättre delar får du.

Vissa modeller med billigare bordsytor lyckas fortfarande få det konsekvent rätt. Det är alltid viktigt att leta efter problem med bordets planhet när du läser recensioner av bordsåg som du överväger. Om du ser planhet som ett problem upprepade gånger kan du spara dig själv en enorm potentiell huvudvärk genom att bara tänka på en annan modell. Om du inte ser några klagomål på bordets planhet, till och med på en billigare modell av bordsåg, kommer det förmodligen att gå bra.

Dammsamling

Om du har använt en bordsåg tidigare vet du att det skapar mycket sågspån. Om du arbetar utanför eller på en arbetsplats kan det hända att städning inte kommer att vara så viktigt, och sågspån är biologiskt nedbrytbart, så du gör inte någon miljöskada.

Men om du använder din bordsåg inomhus, kommer all den sågspån inte att försvinna, vilket gör att använda ett dammuppsamlingssystem till ett klokt val.

De flesta bordsågar har ett slags internt dammuppsamlingssystem som samlar dammet och försöker hålla det borta från de rörliga delarna, där det kan byggas upp över tid och skada. Typiskt släpps damm ut från maskinen genom en singulär port. Det är här saker och ting börjar variera från modell till modell.

Vissa modeller har en dammpåse som du bara klämmer fast på maskinen när du använder den. Dammet faller i påsen, och du tömmer det senare. Detta är inte ett fantastiskt system om du ska göra massor av snitt efter varandra, men det är bra för enstaka snitt.

I de flesta situationer kan du ta bort dammpåsen och ansluta ett industriellt dammuppsamlingssystem. Många bordsåg använder en dammöppning i standardstorlek mellan 2-1 / 2 och 4 tum i diameter, vilket betyder att den kan vara kompatibel med utrustning som du redan äger. Vissa modeller avstår helt från dammpåsen i förväntan på att du kommer att använda ett slags dammuppsamlingssystem.

Den goda nyheten är att om du redan äger ett dammuppsamlingssysten, eftersom den kommer vara kompatibel med många modeller. Även om det inte stämmer överens med portstorleken, kan du ofta köpa omvandlare som gör att bordsågen fungerar med det system du redan äger. Följaktligen bör du inte undvika en enhet eftersom den har en portstorlek som skiljer sig.

(Viktigt)

Du vill se till att du får en modell som inte har intern dammsamling. Vissa modeller gör inte ett bra jobb med att samla dammet, så det hamnar i enheten. Detta kan påverka prestanda, eftersom sågspån är bra när man gummierar rörliga delar. Så om du får en av dessa modeller, vet att du måste öppna den regelbundet och rengöra den för att hålla den i toppform, vilket är onödigt ont, men nödvändigt om du vill att din enhet ska hålla en lång tid.

Vinkelmätare


Vinkelmätare är en av dessa tillbehör som du kanske glömmer bort vid daglig användning, men som sedan desperat behöver om du inte har en. De används med bordsågar för att tillverka vinklar som inte är 90 grader. De kan inkludera hårda stopp vid 90 grader och 45 grader, vilket är de vinklar du oftast kommer att stöta på. De hårda stoppen gör det enkelt att ställa in mätarn på dessa vinklar och skära bort med självförtroende.

Inte alla bordsågar har en vinkelmätare. Om du planerar att använda en måste du se till att bordssågen du tittar på kommer med en.

Vissa bordsågar har en vinkelmätare, även om kvaliteten tenderar att vara ojämn. Vissa är bra och kommer att tjäna dig bra under lång tid, medan andra är tunna eller kämpar för att hålla rätt vinkel eller båda. Det här är något som lättast kan bestämmas genom att läsa recensioner online.

Vilken modell är rätt för dig?

Det finns många saker du måste tänka på när du köper en bordsåg. Om du har läst hittills har du mycket information med dig och lite mer kött på benen.

Om du inte är säker på hur du ska gå vidare är det viktigt att ta andetag och fundera över varför du behöver en bordsåg. Du kan få en modell med alla möjliga klockor och visselpipor, men det finns ingen anledning att göra det om du inte kommer att använda den så ofta. På samma sätt kan du bara köpa den billigaste modellen, men det betyder inte att det kommer att bli en rolig maskin att använda.

Tänk istället på vilka typer av projekt du vill göra och ta reda på vilken typ av saker du kommer att behöva göra för att göra dem. Anpassa sedan listan med krav till bordsågarna. Det kan vara så enkelt om du tillåter det.

Slutsats

Vilken bordcirkelsåg är bäst i test? BOSCH GTS 10 XC är vår bästa bordsåg på grund av dess fenomenala kraft och stora säkerhetsfunktioner. Samt det bästa valet under 10 000:- på grund av dess utmärkta kraft och portabilitet. Ge dig själv en anledning att le varje gång du går in i ditt garage genom att investera i detta kraftfulla instrument. DEWALT som företag garanterar kvalitet i alla sina produkter för kundernas tillfredsställelse. Den här sågen på arbetsplatsen är exceptionell. Den är utformad för att ge precision och hålla längre än alla andra.

Förhoppningsvis har våra recensioner och vår köpguide hjälpt dig att få en större förståelse över bordsågar. Och förhoppningsvis vet du vilken modell som passar just dig.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om vilken bordcirkelsåg är bäst i test . Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.2 / 5. Röster: 25

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *