Test av bänkslipmaskiner. Vilken är bäst i test.

bäst i test bänkslipmaskiner
3.8
(11)

Att bestämma att du vill ha en bänkslip är en sak, att välja vilken bänkslip som är rätt för dig är helt en annan!

Vi har tagit fram en lista med de populäraste bänkslipmaskinerna. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks. När du läst klart kommer du förhoppningsvis ha en mycket bättre uppfattning om vad du behöver!

Vi rekommenderar:

bästa bänkslipmaskinen
1. Metabo DS 200

bänkslipmaskin
2. Bosch GBG6020
bäst i test bänkslipmaksin
3. Makita GB801

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Metabo DS 200 – Bäst i test

metabo bänkslip köpguide

Denna robusta maskin av aluminium är en högkvalitativ konstruktion och detta, i kombination med dess förhållandevis stora vikt, är tillräckligt för att minska vibrationerna som plågar så många andra bänkslipmaskiner.

Faktum är att vissa inte ens fäster denna enhet på sin bänk (även om infästning rekommenderas)! Förutom låg vibration finns det heller inget oljud i maskineriet. Låt inte det lura dig – den är tyst men motorn är kraftfull och den går överraskande smidigt. Upp till 3 570 varv / min. Detta återspeglas i det faktumet att slipskivorna kan ta en minut eller två innan de faktiskt stoppar när du stänger av dem.

Installationen är snabb och enkel. Ett dubbel tryck på / av-knapp är en välkomstfunktion och knapparna är gröna och röda för att göra det lättare att skilja mellan dem. Faktum är att den röda knappen höjs något för att göra det lättast att trycka i denna vid nödsituationer. En fråga som vissa kan ha om denna produkt är det höga priset, men i verkligheten gör kvaliteten och prestandan plus funktioner Metabo DS 200 väl värt det och nummer 1 på våran lista.

Fördelar:

 • Utmärkt byggkvalitet
 • Liten vibration
 • Tyst men kraftfull motor
 • 3 års garanti

Nackdelar:

Något hög vikt, svår att förflytta


2. Bosch GBG 60-20 – Toppbetyg

bänkslipmaskin test

Bosch GBG 60-20 är en otroligt stark bänkslip på 600 W med en slipskivsdiameter på 200 mm.

Bänkslipen har stora och lättjusterade skyddsglas mot gnistor för ett säkert och exakt arbete. Bosch GBG 60-20 har dessutom stabila och justerbara stöd för arbetsstyckena för precisionsjobb.

En av de viktigaste sakerna att leta efter i en bänkslipare är helt klart motorn. Denna har en kraftfull 5/8 hk induktionsmotor som erbjuder utmärkt totalprestanda vid ett högt varvtal på 3 450 vpm och ändå är det lite vibrationer. När du kombinerar detta med det mycket konkurrenskraftiga priset på denna enhet är de utan tvekan en av de bästa bänksliparna för pengarna.

Egenskaper

 • Kraftfull induktionsmotor för olika arbetsförhållanden och användningar
 • Kompakt formgjutet hus med integrerade kullager för att hålla motorn dammfri
 • Dammskyddsbrytare på/av för att förhindra att damm tränger in i brytaren för att garantera en lång livslängd
 • Robust och solid bas för en lång livslängd och stabila arbetsförhållanden
 • Gummifötter som säkrar en stående position med låga vibrationsnivåer
 • Enkelt hjulbyte för ett effektivt och lätt arbete

3. Makita GB801 – Toppbetyg

test av bänkslipmaskiner

Makita GB801 är en kraftfull bänkslip på 550W med två slipskivor och förstoringsglas för maximal användarvänlighet.

En av de bästa sakerna med denna enhet är att den kan köras med en mycket imponerande 3 600 RPM utan någon kompromiss i kvalitet eller konsistens. En annan sak som vi verkligen gillar är att det här är en bänkslipmaskin om den är väl underhållen kan hålla i flera år. Överbelastningsskydd maximerar livslängden på motorn.

När du kombinerar sådana funktioner med kvalitetskonstruktionen som den robusta gjutjärnsbotten, har du en mycket hållbar bänkslipare för alla slipoperationer. Makita har ett schysst avstånd mellan hjulen vilket möjliggör flexibilitet för både små och stora applikationer. I hjulskydden finns bakre avgassportar som möjliggör en jämnare funktion. Även om detta är en 8-tums bänkslip till ett konkurrenskraftigt pris, finns det några brister att tänka på. Det vanligaste klagomålet är att vibrationen som produceras av denna bänkslipare är överdriven, vilket får hjulen att vingla vilket kan göra arbete på vissa projekt lite svårare.


4. Metabo DS 125 – För lättare sliparbeten

köpguide bänkslipmaskin

Metabo DS 125 är en liten och kompakt bänkslipmaskin med vibrationsdämpande gummifötter för ökad stabilitet.

Modellen kommer med en tystgående och lågvibrerande underhållsfri induktionsmotor som ger maskinen en nominellt upptagen effekt på 200 W.

DS 125 är utformad för att stoppa verktyg från överhettning, vilket är något som de flesta andra enheter helt enkelt inte kan erbjuda. Motorn erbjuder smidig och tyst drift, som återigen är något som inte är lätt att hitta i andra bänkslipmaskiner. Sådana funktioner innebär att konstruktionen troligen kommer att hålla länge, även med regelbunden användning.

Vibrationen på denna bänkslipare är minimal och reduceras i själva verket av den tunga stålbotten som ger förbättrad stabilitet. Även om detta är en fin bänkslipare, är det värt att veta att denna maskin är lämpad för lätt slipning och saknar nödvändig kraft för tyngre applikationer. Trots detta är Metabo DS 125 ett utmärkt alternativ för lättare projekt och för dem som söker en tystare bänkslip.

Fördelar:

 • Hindrat från överhettning
 • Tyst
 • Hållbar
 • Lågt pris

Nackdelar:

 • Inte så stark motor – Endast för lättare sliparbeten

5. Bosch GBG 35-15

bänkslipmaskin bäst i test

Bosch GBG 35-15 är en bänkslip på 350 W med en slipskivsdiameter på 150 mm.

Bänkslipen har stora och lättjusterade skyddsglas mot gnistor för ett säkert och exakt arbete. Bosch GBG 35-15 har dessutom stabila och justerbara stöd för arbetsstyckena.

En sak vi gillar med den här bänksliparen är det stora avståndet mellan hjulen. Detta tillåter flexibilitet att genomföra längre, större projekt utan svårigheter. Som du kan förvänta dig av Bosch är byggkvaliteten solid, basen är gjord av gjutjärn och resten av aluminium vilket gör den fin och hållbar. Eftersom den här enheten är utformad för att vara lättanvänd med solid prestanda finns det inte ett stort antal funktioner att diskutera men det finns många tillbehör som du kan köpa för att utöka dina alternativ. Kanske den viktigaste kritiken vi har att komma med var att instruktionerna saknades när vi beställde den.

Egenskaper

 • Kraftfull induktionsmotor för olika arbetsförhållanden och användningar
 • Kompakt formgjutet hus med integrerade kullager för att hålla motorn dammfri
 • Dammskyddsbrytare på/av för att förhindra att damm tränger in i brytaren för att garantera en lång livslängd
 • Robust och solid bas för en lång livslängd och stabila arbetsförhållanden
 • Gummifötter som säkrar en stående position med låga vibrationsnivåer
 • Enkelt hjulbyte för ett effektivt och lätt arbete

Vår köpguide

Att köpa en bänkslipmaskin kan underlättas genom att följa fem steg: identifiera dina behov, bestämma din budget, välja ett märke, jämföra marknaden och slutligen; köp!

 1. Identifiera dina behov
  Det kanske låter uppenbart men att identifiera varför du behöver en bänkslipare är kanske den viktigaste aspekten i din beslutsprocess. Behöver du den inför större tyngre sliparbeten, behöver du en starkare motor. Om du enbart vill ha den till mindre små jobb hemma kanske en mindre stark modell duger.
 2. Bestäm din budget
  Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.
 3. Välj ett välrenommerat varumärke. Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte alltid fallet. Det är inte bara maskinens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. DeWalt och Metabo och bosch är ett par exempel på stora varumärken.
 4. Jämför marknaden Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska vår omfattande tips, förhoppningsvis blir processen snabbare och enklare. Men det finns bara så många fantastiska bänkslipmaskiner där ute. Vi rekommenderar starkt bänksliparna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.
 5. Dags att köpa! Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med (för fall!). Det är också viktigt att kontrollera om slipen säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en bänkslipare över en annan. Men tillbehör som hjul kan köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns flera säkerhetsproblem att tänka på med sådan utrustning.

Slutsats

Ju dyrare ett verktyg, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår djupgående köpguide.

Slipmaskiner har kommit långt och det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kan du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om vilken bänkslipmaskin bäst i test . Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, gå hit.


Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.8 / 5. Röster: 11

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *