5 tips till inredning i ett litet badrum

så inreder du ett litet badrum
4.3
(3)

Det här inlägget är i sammarbete med Bimago.

Badrum är, oavsett storlek, en viktig del av hemmet och speciellt små rum kan vara svåra att dekorera. Ofta känns det som om det bara blir värre ju mer man försöker, och det är lätt hänt om man inte vet hur man ska dekorera.

Här är 5 tips och tricks för hur du dekorerar ditt lilla badrum utan att få det att kännas stökigt och trångt.

1. Välj den perfekta färgen för väggarna

Vi börjar med grunderna; ett litet rum kan förbättras drastiskt med en passande färg på väggar och tak. Ljusa färger är bäst för ett litet badrum eftersom de får rummet att upplevas som större. Ett perfekt lager av vit, blå eller en annan fräsch färg kan snabbt liva upp ditt lilla badrum.

2. Dra nytta av väggutrymme

Både för dekor och förvaring. Om du har ett litet badrum är högt placerade hyllor ett av de bästa alternativen för att spara plats och få rummet att kännas mindre trångt. Väggutrymmet kan användas för att dekorera rummet utan att det blir för mycket saker i det lilla rummet. Ta en titt på dessa poster online om du letar efter något passande.

3. Använd smarta förvaringslösningar

Att allt har sin plats i badrummet är avgörande för att det ska se snyggt och elegant ut. Ett litet badrum har inte plats för stora skåp men om du kan använda de skåp och lådor som finns på ett klokt sätt kan du få rummet att upplevas som större. Dra nytta av plats på väggar, över badrumsskåpet och fundera på att använda till och med dörren för att t.ex. hänga handdukskrokar.
Ha en passande badrumsmatta
En badrumsmatta kan göra rummet snyggare utan att ta upp någon extra plats. Välj en matta som fungerar ihop med resten av rummets färger och ger ditt lilla badrum mer personlighet. En badrumsmatta kan vara rektangulär, rund eller en annan mer kreativ form, beroende på vad du föredrar.

4. Var generös med speglar

Speglar ger illusionen av ett rum är större än vad det egentligen är, och är dessutom mycket passande i ett badrum. Om du kan placera flera speglar i ditt badrum hjälper det att få det att kännas ljusare och rymligare. Det finns många alternativ för speglar, från stora, stående speglar till små i roliga former som du kan klistra upp på väggen. Om du tycker en spegel skulle passa någonstans i rummet, köp en och placera den där.

5. Dekorera fönster med gardiner

Gardiner kan rama in fönster och kontrollera ljuset som kommer in. Gardiner tar inte upp extra plats, och är därför perfekta för när du dekorerar ett litet rum. Det finns mängder av olika typer av gardiner; Oavsett vilken känsla du vill lyfta fram i ditt badrum kan du hitta något som passar för ditt hem.
Hitta ett djärvt duschdraperi
Ett duschdraperi behövs i varje badrum med dusch. Det finns ingen anledning att välja något du inte tycker är snyggt. Eftersom duschdraperier har praktiska funktioner kan det hända att vi inte tänker mycket på dem, men ett djärvt duschdraperi med personlighet kan göra stort intryck.


Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om att inreda små badrum1. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *