Bästa ovanmarkspoolen – Svalka dig i trädgården!

bästa ovanmarkspoolen 2021
4.5
(2)

Det ser ut att bli en sommar i Sverige igen och då kan det vara en riktigt bra idé att köpa sig en bra ovanmarks pool. Bästa ovanmarkspoolen

Eftersom vi vill göra ditt liv lite enklare tittade vi igenom hela marknaden av ovanmarks pooler och valde ut de tre bästa. Självklart har vi också sammanställt en köpguide för att du ska kunna göra ett bättre val och köpa den pool som bäst uppfyller dina behov. När du har läst klart den här artikeln kommer du att vara en expert på allt som har med ovanmarks pooler att göra.

Våra rekommendationer:

pool test
Swim & Fun Santorini
test av utomhuspooler
Swim & Fun Santorini
bästa ovanmarkspoolen
Intex Rörpool

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Swim & Fun Santorini XL – Bäst i test

bästa ovanmarkspoolen

Denna stora pool hittar du på Gardentstore. Tack vare djupet på 1.20 meter och dess hållbara konstruktion lämpar den sig för hela familjen. Detta kan mycket väl bli det bästa köpet ni gör under sommaren.

De flesta pooler som du kan köpa som privatperson är relativt små. Detta är inte fallet med Santorini XL. Denna pool har en diameter på hela 4.60 meter och ett djup på 1.20 meter, något som gör att den lämpar sig bra för i princip alla vattenlekar. Dessutom får du med både en pump och ett filter för att hålla poolen ren under hela sommaren. Nackdelarna med poolen är först och främst det relativt höga priset. Dess storlek kan också ses som en nackdel eftersom den inte kommer passa i vilken trädgård som helst.

Vi anser dock att fördelarna definitivt väger upp för nackdelarna och det är anledningen till att vi har valt ut poolen till vår lista. Om du vill att din familj ska få njuta av en riktigt skön pool i sommar, då är det här poolen för dig.

Fördelar:

 • Pump och filter ingår
 • Passar hela familjen
 • Väldigt hållbar

Nackdelar:

 • Relativt dyr

2. Swim & Fun Santorini – Mest prisvärd

ovanmarkspool test

En till pool från Santorini. Den stora skillnaden på denna och den föregående är att denna är något grundare men mycket billigare. En perfekt pool att när barnen är lite mindre och ännu inte behöver en djupare pool.

Vi tycker att Santorini är en riktigt bra modell av pool och därför har vi valt att ha med den två gånger på vår lista. Skillnaden på den här och modellen som vi nämnde ovan är att denna är grundare. Om du har större barn kan detta vara en nackdel men i många fall kan detta faktiskt vara en fördel, speciellt om du har en liten tomt. Dessutom kommer en grundare pool att värmas upp snabbare, något som bara kan ses som en fördel.

Den här ovanmarks poolen lämpar sig bra för alla som vill kunna njuta av en skön sommar men som kanske inte vill lägga 10.000 på en ny pool. Dessutom är 90 cm mer än tillräckligt för att kunna svalka sig en varm sommardag. Den lämpar sig extra bra för dig med mindre barn som fortfarande inte har lärt sig simma ordentligt. Då poolen bara är 90 cm djup är det nämligen lätt att sätta ner fötterna på botten när man blir trött.

Fördelar:

 • Pump och stege ingår
 • 4.60 meter i diameter
 • Riktigt bra pris

Nackdelar:

 • Får inte plats i alla trädgårdar

3. Intex Rörpool – Bästa budgetval

test ovanmarkspool

Den här poolen från Intex är perfekt för dig på en budget. Stor nog för att hela familjen ska kunna njuta men samtidigt liten nog för att få plats i de flesta trädgårdar. Om du har en mindre trädgård och en begränsad budget finns det inget bättre alternativ.

Till skillnad från de andra två ovanmarks poolerna som vi har nämnt i den här artikeln så är poolen från Intex riktigt billig. För under 2000 kronor får du en pool som du absolut kan njuta av under sommarens varma dagar. Nackdelen är dock att den är något mindre än de andra poolerna och den är inte lika djup.

Poolen passar perfekt för dig med lite mindre barn eftersom den bara är 76 cm djup. Det betyder att nästan alla barn bottnar. Samtidigt är den djup nog för att du lätt ska kunna svalka av dig när det blir varmt ute. Dess diameter på 3.50 meter gör också att den passar bra i de flesta trädgårdar.

Fördelar:

 • Bra kvalité
 • Det billigaste alternativet
 • Lätt att montera

Nackdelar:

 • Relativt liten pool

Att tänka på inför ditt köp

Det finns hundratals pooler att välja på och vi förstår att det verkligen inte är ett enkelt val. Vi har försökt göra det lite enklare för dig genom att välja ut de tre pooler som vi tycker är allra bäst men vi förstår om de inte är bäst för dig och dina behov. Därför ska vi nu kolla på exakt vad du bör tänka på när du köper en ny ovanmarks pool.

Det absolut viktigaste att göra är att kolla på dina egna behov. Varför behöver du en pool? Är det för att barnen ska kunna leka, för att du ska kunna svalka dig eller något helt annat? Om poolen är till för barnen kan det vara en bra idé att köpa en något mindre och grundare pool, åtminstone när barnen är små. Om tanken däremot är att du själv också ska kunna använda den rekommenderar vi en något större pool.

Du måste också fundera på din budget. Hur mycket pengar har du egentligen råd att lägga på en pool för sommaren? När du väl har bestämt en budget kan du börja kolla på pooler i rätt prisklass och efter det kan du välja den som bäst uppfyller dina behov. Därför brukar vi alltid rekommendera med att du börjar med din budget.

1.Identifiera dina behov.

Försök att idintifiera varför du behöver den? Hur stor behöver den vara? Och var ska den stå?

2.Bestäm din budget.

Ha din budget i åtanke. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda problem att tänka på med sådan utrustning.

Bästa ovanmarkspoolen

Det krävs efterforskning för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

De bäta ovanmarkspoolerna har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du kommer att använda det till, vilka funktioner som är viktigast för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Tack för att du läste..

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas att du lärde dig något om bästa ovanmarkspoolen. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan. Om vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *