Hur mycket kostar indiska mattor?

inidsk matta
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Trendcarpet.se

En Indisk mattas unika, intrikata och komplexitet är bara begränsad till skaparens fantasi. Unika orientaliska mattor kräver tid, skicklighet och ansträngning att producera. Av denna anledning kan en högkvalitativ indisk matta kosta oerhört mycket.

Faktorer som bestämmer en mattas värde

Det finns flera faktorer att tänka på när man bestämmer värdet på en antik matta. Dessa inkluderar storlek, knutdensitet, material som används, design & färg, ålder & skick.

Låt oss börja med det uppenbara. Ju större matta desto mer material och ansträngning krävs för att producera den. Därför en högre prislapp. Former och storlekar kan variera från en mindre rektangulär 1’1 ”x 1’8” till en större 12 ’x 20’.

Knutdensitet, även kallad knutar per kvadrattum, detta mått betyder komplexiteten och tätheten hur en matta har vävts. Ta en titt på baksidan av din matta och välj ett område på 1 tum x 1 tum. Räkna både den horisontella vävningen och den vertikala körningen Multiplicera de två tillsammans för att hitta knutdensiteten. Generellt sett gäller att ju tätare en matta är, desto högre är dess kvalitet och därmed dess pris.

Material som används Ull, bomull och siden är de tre huvudsakliga materialen som används för att producera mattor av hög kvalitet. Valet av material är viktigt inte bara för mattans utseende och känsla utan för dess hållbarhet och förmåga att hålla. Mattorna med det högsta värdet är vanligtvis silke på siden eller silke med en fin ullblandning. Design och färg I slutändan är en matts syfte att vara estetiskt tilltalande. Dess design bör fånga tittarens blick och hålla en tittare fängslad av dess inveckladhet och detaljer. Titta på din matta långt ifrån och på nära håll. Täcker detaljeringen hela mattan eller bara delar av den? Har den ett brett utbud av färger? Komplexitet och färgsortiment ger ett högre pris.

Ålder och skick

Om en matta är över 100 år anses den vara antik. Naturligtvis, eftersom mattor är gjorda för att gå på, finns det en stor chans att en gammal matta kommer att vara i ett relativt dåligt skick. Men om du har en antik matta som har hållits i utmärkt skick? Du är med på en vinnare!

Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om indiska mattor. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *