Bäst i test induktionsspisar – En jämförelse av populära modeller

bäst i test induktionsspis
3.3
(3)

I tider då induktionsspisar börjar bli standard så finns det otroligt många att välja mellan. Men vilken är rätt för dig? bäst i test induktionsspis

Induktionsspisar har på många sätt revolutionerat köket. Aldrig tidigare har det funnits en så effektiv lösning för smidig uppvärmning. Och då de nu på allvar har börjat ersätta spishällar är det dags att ta en titt på vilka induktionsspisar som egentligen är bäst. Därför har vi valt att utvärdera tre av de bästa induktionsspisarna på marknaden. Det kommer helt klart hjälpa dig att välja rätt!

Vi listar de 3 bästa induktionsspisarna 2020:

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de produkter som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Electrolux EKI6591SOW – Bäst i test

bäst i test induktionspis

För dig som vill ha en induktionsspis som är lättskött, har bra kapacitet och många funktioner så ger EKI6591SOW från Electrolux mycket värde för pengarna.

Att Electrolux är marknadsledande inom många vitvaror är nog ingen hemlighet. Men det har tagit ett tag för dem att lansera kvalitativa induktionsspisar. Med EKI6591SOW har de däremot tillverkat den kanske i särklass bästa spisen som har perfekt balans mellan pris och värde för pengarna. Tack vare PlusSteam-systemet kan du även få en unikt krispig och god yta på allt du tillagar.

Något som kännetecknar denna induktionsspis är att den skapar rätt förutsättningar för all sorts matlagning. Och gör mycket för att ge dig tid över till annat. Särskilt till följd av den inbyggda termometern och den automatiska katalysrengöringen som alltid håller saker och ting rena och fräscha.

Fördelar:

 • Automatisk rengöring.
 • Inbyggd stektermometer.
 • Ångfunktion.

Nackdelar:

 • Inga särskilda.

2. Electrolux EKI6051EOW – Mest prisvärd

bäst i test induktionspis

Electrolux EKI6051EOW är förmodligen den mest prisvärda induktionsspisen då den har många av de funktioner som man annars bara hittar hos dyrare modeller. Utan att det går ut över pålitligheten och kvaliteten.

Behöver du en spis som är lika enkel som den är smart så är det här helt klart valet för dig. Den har mycket gemensamt med de dyrare modellerna från Electrolux, men har större fokus på det väsentliga. Fyra fristående värmezoner, katalytisk emalj i spisen och väl tilltaget utrymme gör den till en given vän i köket.

Har du inga särskilda önskemål utöver en pålitlig och lättanvänd induktionsspis så är EKI6051EOW definitivt rätt val. Hög energiklass, låg energiförbrukning och klassisk pålitlighet. Är du inte i behov av ångfunktion eller termometer så är den helt klart prisvärd.

Fördelar:

 • Stort plåtförvaringsutrymme.
 • Automatisk rengöring.

Nackdelar:

 • Ingen stektermometer.

3. SMEG C92IMAN9 – Toppbetyg

bäst i test induktionspis

Italienska SMEG är förknippade med kvalitet. Och när man väl har testat en av deras induktionsspisar så förstår man varför. Vill du att resultatet alltid ska bli bra så är det här valet för dig.

En stor skillnad mellan billigare och dyrare induktionsspisar är huruvida de ger jämn och balanserad värme. Och då detta nämligen är en förutsättning för ett bra och konsekvent resultat, så går det inte att underskatta dess vikt. C92IMAN9 från SMEG är i detta hänseende ett givet premiumval.

Dubbla ugnar, inbyggd termometer, fem kokplattor och marknadsledande värmefördelning gör det här till ett måste för dig som har höga krav på allt som har med matlagning att göra. Om du någonsin har upplevt ett ojämnt resultat så är C92IMAN9 svaret på dina problem.

Fördelar:

 • Marknadsledande effekt och kapacitet.
 • Teleskopsensor.
 • Dubbla ugnar.

Nackdelar:

 • Redigt kostsam.


Att tänka på inför ditt köp

Det är absolut inte nödvändigt att betala skyhöga priser för att få en bra induktionshäll. Tekniska framsteg har gjort att de flesta induktionslösningar håller riktig hög nivå och ger bra, säker och snabb effekt.

På sätt och vis kan du fokusera på vilken induktionsspis så passar dig bäst i ett pris- och designmässigt hänseende. För oavsett vilken du väljer kommer du helt klart att gå en kvalitativ och pålitlig spis som kommer ge många års nytta och nöje. De är helt klart prisvärda alternativ som har väldigt lång livslängd jämfört med traditionella spisar. För att göra ditt val enklare har vi därför den här enkla ste-för-steg guiden du kan följa:

1.Identifiera dina behov.

Vart ska den vara? Hur stor behöver den vara? 1-fas eller 3-fas?

2.Bestäm din budget.

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite enklare. Detta kan hjälpa dig att begränsa de märken du tittar på, samt hjälpa dig att avgöra vilka funktioner som är viktiga och vilka som inte är de.

3.Välj ett välrenommerat varumärke.

Som du kan förvänta dig, desto bättre varumärke, desto mer pengar kommer du att betala. Detta motsvarar vanligtvis bättre kvalitet, men det är inte enbart fallet. Det är inte bara produktens kvalitet som är viktig. Det handlar också om kundservice om du har några frågor eller om du inte är helt nöjd med ditt köp. Välj varumärke med god resume

4.Jämför marknaden.

Genom att kolla in våra detaljerade recensioner och utforska våra omfattande tips, blir förhoppningsvis processen snabbare och enklare. Men det finns så många fantastiska modeller där ute. Vi rekommenderar starkt produkterna i vår guide, men vi uppmanar dig också att titta på de många recensionerna online innan du fattar ett beslut. Var noga med att kolla in olika onlinebutiker för att jämföra priser och få bästa möjliga erbjudande.

5.Dags att köpa!

Du har äntligen beslutat dig – det är fantastiskt! När du köper bör du kontrollera vilken typ av garanti produkten kommer med. Det är också viktigt att kontrollera om produkten säljs med tillbehör eftersom det kan vara ett extra incitament att köpa en modell över en annan. Men tillbehör kan också köpas mycket enkelt online så det är inte nödvändigt. Slutligen, se till att du läser alla anvisningarna så att det finns särskilda problem att tänka på med sådan utrustning.

Bäst i test induktionsspis

Ju dyrare köp, desto mer efterforskning krävs för att göra rätt köp. Förhoppningsvis har vi hjälpt dig spara lite av den tiden med våra recensioner och vår köpguide.

Indionktionspsisar har kommit långt och blir bara bättre och bättre. Det finns så många fantastiska märken och modeller att välja mellan. Kom ihåg att fråga dig själv vad du behöver, vilka funktioner som är viktiga för dig och vilken typ av pris du är villig att betala. Genom att göra detta kommer du hitta en högkvalitativ produkt som passar dina specifika behov.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du lärde dig något om bäst i test induktionsspis. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *