Vad kostar det att bygga en pool?

bygga pool kostnad
4.5
(2)

En pool kan förvandla din trädgård till en vacker oas där hela familjen kan ta ett dopp och njuta av vädret. Om du någonsin har ställt dig frågan ”hur mycket kostar det att bygga en pool?” svaret kan variera beroende på flera viktiga faktorer. Här är en lista med sex faktorer att överväga på innan du tar steget. bygga pool kostnad

Vad kostar det att bygga en pool?

Få upp till 5 prisförslag GRATIS utan krav på att tacka ja.

1. Nedgrävda pooler vs pooler ovanför mark

När du funderar över kostnaden är en av de viktigaste faktorerna om det är i eller över marken. En pool som står på marken är mycket lättare att installera, och därför en lägre kostnad. En av de största kostnaderna för en pool är arbetskraften, inklusive grävning och installation. Att installera en nedgrävd pool är mer arbetskrävande i allmänhet än en pool över marken, särskilt om du väljer en anpassad design. Du bör också överväga att lägga till en betongväg eller stenläggare runt din nya pool, vilket ökar den totala kostnaden.

I allmänhet kan du förvänta dig att betala 15 – 150 000 tusen kronor för en pool över marken. Beroende på storlek, format och material.

En pool i marken kommer att kosta desto mer räkna från 200 000 upp till en halv miljon kronor i omkostnader och mer för speciella jobb som inkluderar landskapsarkitektur kan det kosta ännu mer.

bygga pool kostnad

2. Design

En standardpool inkluderar vanligtvis förbestämda former som kan sträcka sig från cirklar och ovaler till den klassiska fyrkantiga designen. Men om du letar efter något mer anpassat kan du räkna med att betala mer för din nya pool. Pooler som är gjorda för simträning är långa och smala men kan faktiskt kosta dig mer. Avsvalkningspooler är också dyra, men de är vanligtvis inte mycket större än en vanlig badtunna. Andra exempel på dyra anpassade pooler inkluderar de som är installerade i din personligt utformade form eller storlek. Om du vill ha en inomhuspool kan du betala en hel del eftersom poolen kommer att behöva en egen separat utsedd struktur.

3. Hur mycket kostar det att bygga en pool?

Materialet är viktigt. Pooler under mark kan göras med olika material, och var och en har olika prisintervall. Medans kostnaden för pooler vanligtvis beräknas per kvadratfot, står arbetskraften ofta för så mycket som hälften av priset. Tänk på de olika konstruktionsalternativen som finns tillgängliga och även den långsiktiga planen för din trädgård innan du förbinder dig till en ny pool. Ett erfaret poolinstallationsföretag kan samarbeta med dig för att bestämma vilket material och design som bäst passar dina behov. Du bör också överväga underhållskostnader för din pool eftersom olika material kräver olika underhållsuppgifter för att hålla dem i utmärkt skick.

4. Extra funktioner

Att ha en pool i din trädgård är ett fantastiskt sätt att både träna och koppla av. Men om du letar efter några ytterligare funktioner för din pool är det viktigt att komma ihåg att dessa kommer att öka dina kostnader. Några exempel på extra funktioner kan inkludera färgbytande integrerade lampor, fontäner eller vattenfall och inbyggda eldfunktioner. Gör en del undersökningar för att ta reda på vilka av dessa funktioner som kan läggas till till ett rimligt pris i förväg. Du kan alltid ta reda på om några tillägg kan försenas för framtida installation. Till exempel kan en öppen spis eller en rolig stenig vattenfallfunktion slutföras senare när du har mer pengar i din budget. Vissa anpassade funktioner som specifik belysning eller något som måste installeras samtidigt som din pool måste inkluderas i den ursprungliga budgeten. Jämför de olika tillgängliga funktionerna och bestäm vilka artiklar som är viktigast för dig.

5. Storlek

Precis som med alla andra byggprojekt kommer storleken på din nya pool att påverka kostnaden avsevärt. Mindre pooler kostar mindre än större om du inte väljer extra många tillägg som massagefunktioner eller belysning. Ta reda på vad den totala kostnaden per kvadratmeter för din nya pool kommer att bli. Se till att arbetskraft och installation ingår i denna kostnad och inte bara materialet till din pool. Ta en närmare titt på din bakgård och tänk på hur stor du vill att din pool ska vara innan du fattar ett beslut. Du kanske upptäcker att en mindre pool kommer att fungera bäst så att du kan bevara lite av din bakgård för andra aktiviteter.

6. Saltvatten eller klor

I årtionden var en klorpool det enda alternativet för husägare. Idag blir saltvattenpooler ett allt mer populärt val tack vare några extra fördelar. En saltvattenpool använder fortfarande klorbehandlat vatten, men salt tillsätts för att hålla det rent genom elektrolys. När du väljer en saltvattenpool kommer du att ha mindre kemiska dofter och en mjukare hud som resultat, varför många går den här vägen. bygga pool kostnad


Tack för att du läste

Vi hoppas att du lärde dig något om bygga pool kostnad. När du väl vet mer om storlek, material och andra faktorer blir det lätt att välja din drömpool och fråga din entreprenör efter konkreta prisförslag. Om du vill läsa mer kan du gå till vår startsidan.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *