Hur man ska klä sig på en byggarbetsplats?

4.5
(2)

Byggarbetsplatser är farliga platser. Med tunga maskiner, tillfälliga strukturer, arbete på höjder, ofta med farliga material, därför är risken för olyckor stor. Så om du arbetar på eller besöker byggarbetsplatser regelbundet är det viktigt vilka arbetskläder du väljer att ta på dig för att skydda dig själv.

Särskilda arbetsplatslagar dikterar vad du måste ha på dig på en speciell byggarbetsplats och det kan variera. Men vilka tåliga kläder och personlig skyddsutrustning bör man ha ? Det här inlägget kommer att täcka exakt hur du bör klä dig för att skydda dig från potentiella risker.

Fötter

Med så många tunga laster som rör sig är dina fötter och i synnerhet tårna nästan alltid i riskzonen på en arbetsplats. Ståtklädda stövlar kommer dock att skydda dina fötter från tunga föremål eller kollisioner, och skydda dem från skador.

Lämpliga skor rekommenderas också på grund av den ostadiga marken som ofta kommer med byggarbetsplatser, vilket innebär att starka sulor och fotledsstöd är nödvändiga. Vattentäta stövlar kan också förhindra vatteninträngning och överdriven kyla som orsakar obehag.

Att bära rätt strumpor är också viktigt, särskilt i kallare väder. Många tunna lager eller specifika termostrumpor rekommenderas för att förhindra överdriven kylskadande tår.

Ben

Även om shorts kan vara en bra idé i värme, rekommenderas de i allmänhet inte på byggarbetsplatser eller i lager, eftersom de lämnar huden exponerad och därför oskyddad. Ett par tuffa, slitstarka byxor är vanligtvis mer lämpliga och arbetsgivare bör också överväga att köpa knäskydd till sina arbetare – för att bäras över byxorna för att ge ytterligare ledskydd.

Om ett jobb kräver att arbetare är på vägarbetsplatser över natten eller i svagt ljus, är reflexbyxor ett måste. Tillsammans med en reflexväst och hjälm kommer arbetare att kunna fortsätta arbeta efter bästa förmåga utan att riskera att missas av förbipasserande bilister. För arbetare som kontinuerligt arbetar utomhus i alla väderförhållanden kan ett par vattentäta byxor av god kvalitet vara avgörande för deras komfort och produktivitet.

Kläder

Att hålla sig varm och torr på jobbet är prioritet nummer ett, eftersom obehag kommer att minska produktiviteten och öka sannolikheten för en incident. Att bära termiska kläder som bas-, mellan- och toppskikt kommer att fånga värme och isolera kroppen.

I våta förhållanden rekommenderas en vattentät jacka, men se till att den andas så att den är lätt att arbeta i. Beroende på personliga preferenser eller temperatur kan t-shirts och pikétröjor ha långa eller korta ärmar.

Alla arbetare är oftast tvugna att bära en reflexväst. Eftersom det ofta finns en betydande mängd maskiner och tunga material runt omkring är det viktigt att du håller dig så synlig som möjligt för att undvika olyckor.

Händer

Ett par rejäla handskar rekommenderas och krävs för många jobb på byggarbetsplatser och lager. Handskar skyddar händerna från kemikalier, skärsår och brännskador, men ger också utmärkt friktionsgrepp vid hantering av metall eller annan arbetsutrustning.

Det finns många olika typer av handskar, beroende på vilket arbete som utförs.

Huvud

Regel nummer ett för alla som arbetar på eller besöker en byggarbetsplats är att en hjälm måste bäras hela tiden – detta är ett lagkrav. Färgen på den hårda hatten som du bär indikerar ibland din roll på byggarbetsplatsen, och besökare på platsen kan bära en separat färg så att det är tydligt vem som är anställd och vem som inte är det.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om bergvärme. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *