Gör om stilen & renovera i hemmet – gratis!

3.3
(3)

Alla förtjänar att förändra hemmet då och då. Oavsett om du har gott om pengar eller inte. Här ger vi dig några knep för att kunna renovera eller göra om saker i ditt hem gratis – eller åtminstone nästan gratis. 

Normalt så är en renovering i hemmet något som brukar kosta mycket pengar. Inte minst om du behöver hantverkare för att utföra jobbet. Alla tips som du hittar här kommer vara saker som är enkla att utföra själv – samtidigt som det är så nära gratis man kan komma. 

Möblera om rummet

En ganska enkel sak som gör en stor förändring i hemmet är att flytta runt möbler. Kanske kan du hitta mer funktionella eller snyggare placering av dina möbler. Om inte – så är en dos förändring alltid något som kan friska upp. 

Att möblera hemma kostar ingenting. Det är sällan man behöver flytthjälp av en firma. Oftast kan ett syskon, förälder eller kompis hjälpa dig med att flytta de allra tyngsta möblerna.

Måla om

Att måla om ett rum kan göra otroligt stor skillnad. Speciellt om du har ett rum som inte är ljus/mörk nog för din smak. 

Att måla om är oftast ganska billigt. Det är dock stor chans att någon du känner har målarfärg över efter ett tidigare projekt. I de flesta hem så finns det halva målarfärgsburkar som bara står och torkar. Kolla runt bland dina kontakter om de har målarfärg som de inte behöver.

Att måla om kan ta ett tag – och sedan behöver färgen naturligtvis torka. Men kostnaden är oftast ganska låg om man hjälper varandra. 

Arbeta med tyger

De flesta hemmen innehåller mycket tyg i form av gardiner, kuddöverdrag eller mattor. Med en liten kostnad så kan du skapa en ny look för hela ditt hem. Det finns idag många butiker som säljer väldigt billiga tyger som kan göra stor skillnad för ditt hem. 

Ännu billigare blir det om du besitter kunskaper i hur man syr. Då kan du skapa dina egna överdrag eller gardiner från ett tyg som du verkligen tycker om. Dessutom blir det även billigare!

Belysning

Mycket om utseenden i ett rum kan handla om belysningen. Det går enkelt att tillverka lampskärmar för att dämpa belysningen och göra om en ful lampa – till en snyggare lampa. 

Det går även att byta ut glödlampor för en billigare peng för att få ett nytt slags ljus i hemmet. Det är oftast en mindre kostnad som inte smärtar så mycket i plånboken.


Lycka till!

Som alltid, tack för att du läste  Hoppas att du lärde dig något om bergvärme. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.3 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *