Hur man flyttar ett piano

flytta piano
4.5
(2)

Det här inlägget är i sammarbete med Grabbarna flytt.

Att flytta ett piano är inte det lättaste, bokstavligen talat. Precis som alla som någonsin har gjort det kommer att berätta, kräver denna uppgift lite armbågsfett och förberedelser. Processen att flytta ett piano har till och med lyckats skapa en egen nisch inom flyttbranschen. Numera kan du hitta flytt- och förvaringsföretag över hela landet som enbart ägnar sig åt pianoflyttning.

Med tanke på det faktum att pianon vanligtvis väger någonstans mellan 100-400kg (eller mer!), rekommenderar vi verkligen att du anlitar en professionell flyttfirma med erfarenhet av pianoflyttning för att göra jobbet. Många gånger råkar ett piano också vara det mest värdefulla och dyraste föremålet i en persons hem. Priset på ett kvalitetspiano varierar från 10 000 och upp emot 100 000. Med tanke på ett pianos värde är det särskilt viktigt att det hanteras med största försiktighet, vilket gör professionella flyttare desto mer nödvändiga. Men om det helt enkelt inte ligger i din budget eller tidtabell att anställa professionella flyttare, är det möjligt att flytta de flesta pianon med hjälp av vänner.

Om det är branta trappor eller smala korridorer inblandade, rekommenderar vi dock att du tar in proffs

Före flytten

Först måste du se till att du har alla lämpliga tillbehör och material för att säkert flytta pianot. Du behöver massor av filtar för skydd. När allt kommer omkring är det sista du vill ska hända en repa (eller värre!) på ditt värdefulla piano. Tips: du kan också använda tjocka handdukar och filtar för att täcka pianot. Flera rullar med tejp kommer att behövas för att hjälpa till att säkra filtarna på plats. Att flytta ett upprättstående piano kräver också en docka som kan hålla pianots vikt. På grund av sin storlek och struktur är flyglar lite mer komplicerade att flytta och kräver även ytterligare tillbehör. Förutom att flytta filtar, rekommenderar jag att du hittar en pianobräda i lämplig storlek (även kallad pianoskidboard) för att hantera ditt drag. För att hålla ditt piano på plats på en glidbräda behöver du också remmar och en skruvmejsel.

Anlita så många medhjälpare som möjligt

När du väl har ordning på dina förnödenheter rekommenderar jag att du sätter ihop ett starkt team av medhjälpare. Du behöver minst fyra personer – kanske fler, beroende på pianots storlek och komplexiteten i flytten. Det är bäst att anlita vänner, familj och grannar som har erfarenhet av att flytta tunga föremål och är i relativt bra form. Se till att alla har lämpliga rörliga kläder på sig, samt sneakers med bra grepp.

Mät dörröppningar, trappor och korridorer

Före flytten bör du mäta vilken plats som helst i ditt hem som pianot kommer att passera genom. Se till att noggrant mäta alla dörröppningar, trappor och korridorer för att bedöma hur lätt det kommer att vara att manövrera pianot och pianotavlan genom ditt hem. Det är också en bra idé att se till att dörrarna är öppna, att golven är ordentligt skyddade och att möbler som potentiellt kan träffa pianot tas bort innan du flyttar ditt musikinstrument.

Flytta pianot

Att flytta ett piano kräver mycket förberedelser. När pianot väl är skyddat med filtar kan du och ditt team säkert lyfta upp det stående pianot med hjälp av bärselar eller ”skatebordar” en platform med hjul som du ställer pianot på och sedan rullar. När du lyfter pianot, se till att ha någon på alla sidor av pianot. För att undvika skador bör ni vidta särskilda försiktighetsåtgärder och se till att böja knäna för att förhindra att ryggar skadas. Bär det försiktigt till eran flyttbil. Ska ni ner eller upp för trappor bör ni överväga att anställa eller prata med någon yrkeskunnig. När flytten är klar rekommenderar jag att du stämmer om ditt piano och rengör det ordentligt med en fuktig tvättlapp.

Föredrar du att anlita en proffesionell flyttfirma?

Om det inte är något för dig så finns det många professionella flyttfirmor som kan hantera uppgiften åt dig. Vill du hitta en flyttfirma för dina ägodelar, inklusive ditt piano, kolla in Grabbarna flytt.

Lycka till..

Som alltid, tack för att du läste. Hoppas att du fick lite mer information om att flytta piano. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.5 / 5. Röster: 2

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *