Test av Högtryckstvättar. Bäst i test

3.3
(7)

Det är ingen slump att högtryckstvättar har blivit väldigt populära. De är mångsidiga, effektiva och gör rent där alternativa lösningar helt enkelt inte fungerar. Men utbudet är stort och det är inte alltid uppenbart vad som skiljer produkterna åt. Låt oss därför titta närmare på årets bästa högtryckstvättar.

Vi tagit fram en detaljerad lista med de populäraste högtryckstvättarna, våra egna åsikter, vilken som passar viket ändamål och vart du hittar bästa priset. Dessutom hittar du en omfattande köpguide som ger dig alla tips och tricks du behöver inför ditt köp. Våran förhoppning är att du ska få en bild av vad det är du letar efter och lättare bestämma vilken modell som passar dig.

Vi rekommenderar:

Nilfisk D-PG X-TRA

BOSCH Aquatak 135

STIHL RE 282 PLUS

Vi på byggvaror24 är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter. Vårat jobb är att undersöka vad som finns på marknaden, och handplockar själva de maskiner som vi testar. Dock erhåller vi provision per klick som går till säljarens hemsida, (utan kostnad för dig). Det är vad som tillåter oss att fortsätta.


1. Nilfisk D-PG X-TRA – Bäst i test.

högtryckstvätt test
högtryckstvätt test

Det är egentligen ingen överraskning att danska Nilfisk har lanserat en av våra favoritprodukter. D-PG 140.4-9 X-TRA erbjuder enorma valmöjligheter och imponerande prestanda utan att vara onödigt krånglig.

Med mångårig erfarenhet av marknaden för högtryckstvättar så har Nilfisk numera ett flertal produkter i sitt utbud. Men D-PG 140.4-9 X-TRA sticker definitivt ut bland mängden. Det är en unikt kraftfull modell med hela sju reglerbara tryckstyrkor. I kombination med ett flertal munstycken gör den rent där andra modeller helt enkelt misslyckas.

Vad som kanske mest särskiljer denna högtryckstvätt är att den trots sitt breda utbud av tillbehör och kraftfulla tryck samtidigt är enkel att transportera och justera. Med inbyggd vagn, klickanslutning för tillbehör, slangvinda och automatisk drift så är den alltid redo för nästa projekt.

Fördelar:

 • Starkt tryck med sju olika lägen.
 • Resurssnål utan att det påverkar effekten.

Nackdelar:

 • Slangvindan är inte automatisk.
 • Något hög vikt.

2. BOSCH Aquatak 135 – Toppbetyg

högtryckstvätt test
högtryckstvätt test

Vill man ha något som alltid fungerar så är Bosch Universal Aquatak 135 ett givet val. Utan monteringskrav och med enkla fästen är den redo att användas så fort den packats upp.

BOSCH har numera produkter som täcker de flesta olika behov. Och ofta kännetecknas de av hög nivå av smidighet och kvalitet. Detta gäller även högtryckstvätten Universal Aquatak 135 som är särskilt framtagen för dig som vill spendera mer tid på att få saker gjorda, och mindre tid på att justera och anpassa dina verktyg.

Tack vare ett särskilt reglerbart munstycke behöver man aldrig bry sig om huruvida rätt tillbehör är monterat. Med Universal Aquatak 135 är rätt val bara ett knapptryck bort. Därför kan man alltid vara säker på att den här högtryckstvätten är rätt produkt för jobbet

Fördelar:

 • Kräver ingen montering
 • Smidig att flytta
 • Direktjustering av stråle

Nackdelar:

 • Ej justerbar tryckstyrka

3. STIHL RE 90 – Bästa budgetvalet.

högtryckstvätt test
högtryckstvätt test

STyska STIHL är kanske världsledande när det gäller att kombinera pris och kvalitet. Vill man ha en robust och kapabel högtryckstvätt som inte kostar skjortan finns det kanske inget bättre val än RE 90.

Tysk ingenjörskonst är på många sätt förknippad med pålitlighet. RE 90 från Tyska STIHL är en budgetmodell som kan mäta sig med många dyrare alternativ. Trots det relativt sett låga priset så är konstruktionskvalitén väldigt hög. Tack vare aluminiumpump och robust tank så tål den även hårdare tag.

Med hjälp av de medföljande tillbehören och snabbkoppling kan man utifrån eget behag växla mellan munstycken för att säkerställa att jobbet blir slutfört på smidigast möjliga sätt. Den långa slangen och bärhandtaget gör i förening med den låga vikten att RH 90 är oerhört portabel.

Fördelar:

 • Låg vikt och lång slang
 • Många tillbehör och enkel snabbkoppling

Nackdelar:

 • Något lägre arbetstryck.


4. Makita HW1300 – Utmanare.

högtryckstvätt test
högtryckstvätt test

Annars välkända Makita är ganska nya på marknaden för högtryckstvättar. Med HW1300 kommer en både praktisk och kraftfull högtryckstvätt som kan mäta sig med de flesta övriga modeller på marknaden.

Vad som gör att HW1300 sticker ut ur mängden är att den är en av de mer praktiska men samtidigt kraftfulla högtryckstvättarna på marknaden. Till skillnad från många övriga modeller så har Makita valt att bibehålla riktigt högt arbetstryck utan att för den delens skull kompromissa med enkelheten.

Tack vare ett unikt lågeffektsläge så kan man minska resursförbrukningen samtidigt som man bibehåller högt arbetstryck. Detta gör att HW1300 är ett på sikt prisvärt alternativ. Med ett flertal munstycken och handtag kan man alltid byta till vad som är bäst lämpad för arbetet som ska utföras.

Fördelar:

 • Flera effektlägen
 • Resurssnål men samtidigt väldigt kraftfull.
 • Väldigt lång slang med bra räckvidd

Nackdelar:

 • En av de tyngre modellerna på marknaden

5. STIHL RE 282 PLUS – För proffset.

högtryckstvätt test
högtryckstvätt test

Vill man vara säker på att inget projekt blir för krävande så är RE 282 PLUS en given högtryckstvätt att ha i verktygsarsenalen. Med otroligt många justeringsmöjligheter och ett av marknadens högsta arbetstryck är den ett måste för proffset.

Om man vill vara säker på att få jobbet gjort så är RE 282 PLUS från STIHL en högtryckstvätt som klarar precis allt. Därför har de blivit ett givet val för både yrkesmänniskor och privatpersoner som vet vad de vill ha. Med unikt hög effekten och många justeringsmöjligheter är den väl lämpad för alla sorts ytor.

Kanske mest imponerande är det otroligt starka arbetstrycket. I kombination med många olika specialiserade munstycken gör det att den tar hand om smuts på även de allra mest känsliga ytorna. Tack vare ergonomisk utformning, avtagbar rengöringstank och kvalitativ konstruktion är detta en högtryckspump som kommer att förbli lätt att använda, pålitlig och kraftfull under överskådlig framtid.

Fördelar:

 • Unikt robust och kraftfull motor
 • Enkel att rengöra
 • Många tillbehör säkerställer allt i från stark till skonsam rengöring

Nackdelar:

 • Väldigt hög vikt

Att tänka på inför ditt köp

Även om högtryckstvättar numera är tillräckligt oerhört vanligt förekommande så bör man komma ihåg att de är specialiserade verktyg med ett väldigt specifikt användningsområde. Därför är det också viktigt att ta sig en noggrann funderare gällande hur man planerar att använda maskinen. Annars gör man ofta misstaget att köpa en maskins om förvisso är kapabel, men inte rätt för ens egna behov. Så vad bör man tänka på?

1.Identifiera dina behov.

Det kanske låter uppenbart vad man har för behov när man letar efter en högtryckstvätt. Men låt oss inte göra felet att utgå i från att det bara handlar om att spruta vatten med högt tryck. Tvärt om så är moderna högtryckstvättar utrustade för att intressant nog vara både specialiserade och allmänt användbara. I praktiken betyder det att du bör leta efter en högtryckstvätt som uttryckligen är särskilt bra på det som du oftast planerar att använda den till.

2. Hur mycket får det kosta?

Om du har en specifik budget i åtanke kan det göra beslutsprocessen lite Även om priset ofta är en markör på hur kvalitativ en högtryckstvätt, så är det absolut inte nödvändigt att välja dyraste möjliga modell. Genom att välja en modell som är särskilt utformad för dina behov så kan du både spara pengar och få en riktigt bra produkt. Fundera därför först på hur stor din budget är, och begränsa ditt urval utifrån detta. I många fall leder det till ett både mer prisvärt och mer genomtänkt val.

3. Är tillverkaren bra?

Numera har ett väldigt stort antal tillverkare gett sig in på marknaden för högtryckstvättar. Därför är det väldigt svårt att säga huruvida ett visst märke faktiskt är bättre än ett annat. Men vill du vara på den säkra sidan så kan du hålla dig till de tillverkare som har byggt upp sin renommé inom andra branscher. Då kan du oftast känna dig trygg i vetskapen att du får en bra produkt.

4. Lär känna marknaden!

De flesta är överens om att man gör bättre val genom att bekanta sig med marknaden. Anledningen är att det ger en bättre inblick i de olika produkternas för- och nackdelar, samt de olika tillverkarnas styrkor. Vårt test är en bra introduktion, men vill du verkligen djupdyka bland högtryckstvättarna så rekommenderar vi att du gör egna efterforskning. Kanske hittar du något som är särskilt lämpad för ditt tilltänkta användningsområde.

5. Är du redo att köpa?

Nu när du har tittat närmare på våra förslag, funderat lite extra och kanske gjort dina egna efterforskning så borde du verkligen vara redo för ett köp. Vid det här laget är vi säkra på att du kommer bli nöjd med ditt val, och att ditt val kommer vara väl lämpad för dina behov.

Högtryckstvätt test

Det finns många högtryckstvättar att välja mellan och även om de flesta är riktigt bra så kan man ofta hitta en som är särskilt utformad för ens egna behov och önskemål.

Vi hoppas att går genomgång har gjort det enklare för dig att göra rätt val utifrån dina egna förutsättningar.

 

Lycka till!

Tack för att du tog dig tiden att läsa vårt högtryckstvätt test. Det är vår förhoppning att det har hjälpt dig på vägen till ett bättre köp. Vi är övertygad om att rätt högtryckstvätt kommer bli ett oumbärligt tillskott i din växande arsenal av pålitliga verktyg och maskiner. Vill du läsa mer kan du gå till startsidan här.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 3.3 / 5. Röster: 7

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *