Hur man byter till den bästa elleverantören

4.7
(3)

Få en bättre affär och ha mer pengar i fickan.

För närvarande accepterar många mindre återförsäljare inte nya kundansökningar på grund av den senaste tidens ökning i energipriser. Betalar du för mycket för din energi? Om du inte har granskat din energiplan nyligen kan svaret vara ja. De flesta räknar elräkningar som sina främsta bekymmer när det kommer till utgifter, vilket inte är förvånande med tanke på att elkostnaderna har skjutit i höjden.

Som tur är har det blivit enklare än någonsin att både byta elavtal och jämför elpriser.

Varför byta elhandlare?

Det finns flera potentiella orsaker. För det första urholkas värdet ofta med tiden när förmånsperioderna slutar och dina priser går upp.Det här är en medveten strategi och många återförsäljares taktik, där stora rabatter lockar in dig och sedan höjer de underliggande priserna utan förvarning.

Och även om energikostnaderna har ökat, fortsätter priserna att vara volatila och har potential att fortsätta uppåt. Allt detta betyder att din energiräkning är något du verkligen borde vara uppmärksam på.

Hur man hittar ett bättre elavtal

  1. Ta reda på vilken plan du har nu. Ta en titt på en tidigare faktura och kontrollera de dagliga leveransavgifterna och allmänna användningspriserna (även känd som ”tariffer”). Bli inte förvånad om du tycker att allt är förvirrande – elräkningar är notoriskt svåra att förstå och jämföra!
  2. Ring din återförsäljare och fråga vad de kommer att erbjuda dig för att stanna. Prata med din energiåterförsäljare och fråga dem vilken plan du har. Berätta sedan för dem att du letar efter ett bättre erbjudande.
  3. Jämför ditt nuvarande erbjudande med andra planer Elhandlare måste publicera ett ”faktablad” för varje detaljhandelsplan de erbjuder. Om du letar efter efter ett bättre erbjudande kan du jämföra dessa och se priser, villkor och extra avgifter för varje erbjudande på www.Elbruk.se 

Tack för att ni läste!

Som alltid, tack för att ni läste, hoppas ni fick lite inspiration 🙂 Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidanOm vill du läsa mer kan du gå hit.

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 4.7 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *