öka trycket i duschen

Går det att öka trycket i duschen?

Har du märkt att trycket har blivit sämre den senaste tiden? Har det aldrig varit riktigt bra? Finns det ett sätt att öka trycket i duschen?

Den vanligaste anledning till lågt vattentryck är korroderade vattenledningar. Men det kan finnas ett antal andra orsaker som är lättare att ågärda och som garanterat kommer öka trycket i din dusch

Steg 1. Kontrollera ditt vattentryck

Innan du vidtar några drastiska åtgärder bör du kontrollera att du verkligen har lågt duschvattentryck. Utför detta enkla test för att mäta vattentrycket. Det är enkelt och förutom en klocka, behöver du bara en stor hink.

  1. Börja med att skruva loss duschhuvudet för hand. Detta gör att en stadig ström av vatten kommer att forceras och ger dig en mer exakt avläsning. Om duschhuvudet inte ger sig för hand, lägg en handduk över hylsdelen och lossa med en karlsson-tång.
  2. Slå på vattnet till full kapacitet.
  3. Placera hinken under vattenflödet.
  4. Ställ klockan på 1 minut och Starta klockan.
  5. Mät sedan hur mycket vatten hinken innehåller

6 till 12liter per minut anses vara normalt.

1-3 Liter/minutMycket dåligt vattentryck
3-6 Liter/minutUndermåligt vattentryck
6-8 Liter/minutOkej vattentryck
8-10 Liter/minutBra vattentryck
10-12 Liter/minutMycket bra vattentryck

Steg 2. Förbättra ditt vattentryck

Byt ut ditt duschhuvud

Ditt duschflöde minimeras om du har ett duschfilter eller ett vattenbegränsande duschhuvud installerad. Byt ut till ett nytt.

Duschhuvud i krom

Handdusch i krom med 5 olika funktioner samt antikalk.

Pris 129:-


Rengör från kalk

Med tiden stoppar mineralavlagringar effektivt trycket i duschen. Och det handlar inte om “om” utan “när”, eftersom allt vatten (såvida det inte är destillerat vatten i behållare) innehåller mineraler.

Skruva loss duschhuvudet och låt det dra i en skål med vinäger i minst åtta timmar. Tryck ut återstående partiklar med en tandpetare.

Kalkrengöring

Intensivt kalkrengöring som tar bort envisa avlagringar, rostfläckar och ärg.

Pris 69.90:-


Vrid upp avstängningsventiler till max

I vissa fall kan du ha levt med lågt vattentryck i hela huset eftersom ventilen inte är helt påslagen. Det kan ha stängts av på grund av större byggnationer i hemmet och sedan inte helt tillkopplats.

Där din vattenledning kommer in i din fastighet är en vattenmätare och avstängningsventil. Kontrollera att ventilen är påslagen hela vägen (moturs).

Men du kan också ha fler avstängningsventiler.

Dessa ventiler finns på enskilda grenledningar och fungerar som nödstopp. De är praktiska om du arbetar i ett lokalt område (dusch, toalett, handfat etc.) och inte vill stänga av vattnet i hela hemmet.

Dessa avstängningsventiler skulle vara belägna i i anslutning till tillförselpunkten. För en dusch skulle denna avstängning vara placerad på rören som leder fram till duschen.

Vrid ventilen moturs för fullt tryck.

Lycka till!


Tack för att du läste. Om du är intresserad av att läsa mer och bli ännu vassare i hemmet. Då rekommenderar vi att du läser:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *