Våra 8 bästa feng shui tips för hallen

FENG SHUI HALL
5
(3)

Vi vill alla komma hem till ett friskt och levande hem, men små saker som vi knappt märker kan förändra vårt humör. Högar med oöppnad post, ett lås som lätt fastnar eller par skor som lätt kan snubblas över kan omedvetet påverka vår psyke, även om vi inte inser det. Dessutom kan saker som är praktiskt taget omöjligt att märka också ha en negativ inverkan på vår vardag: placering av en spegel eller vilken typ av växter du äger.

Feng shui hall

Feng shui i hallen och entre handlar om att ge dig god energi istället för att tynga ner dig. I detta inlägget pratar vi om att göra din hall mer feng shui-vänlig. Är du redo att ge din hall stressminskande och positiva vibbar?

Läs vidare

feng shui hall
Feng shui hall

1. Håll det städat och organiserat.

Om du kommer hem till ett stökigt hus anpassar sig ditt sinne omedelbart till den energin och gör det svårare att varva ner. Men om du efter en hektisk dag kommer hem till ett hem som är rent och organiserat kommer din miljö att ge ett lugnt intryck som gör det lättare att varva ner i.

Se till att du har solida organisseringsystem på plats för att hålla röran till ett minimum, och välj genomtänkta möbler och tillbehör som håller inredningen tydlig.

”Ingången till ditt hus är det som sätter stämningen för resten”

2. Välj växter med omsorg

Jag rekommenderar att du kastar döda växter. Döda växter representerar döden och försvagar energin i ditt hus. Tänk också på vilka typer av växter du bjuder in i ditt utrymme. Byt ut växter med spetsiga blad mot sådana som har runda löv, eftersom spetsiga blad anses vara oinbjudande för energi. Beroende på hur mycket utrymme och solljus du har i ditt utrymme, kan du tänka på en Jade-anläggning, kinesisk pengaväxt, gummiväxt eller fiolblad. De är alla rundbladiga växter som är relativt lättskötta.

3. Tillse god belysning

När du planerar din belysning kan du försöka ha ljuskällor i olika höjder: en takhänge och en lampa eller ett par lampetter, till exempel. För att släppa in naturligt ljus medan du bibehåller integriteten. Du vill att ditt utrymme ska vara väl upplyst, så öppet som möjligt och växa fram med välkomnande konstverk. Se till att du har tillräckligt starka ljuskällor, men använd också naturligt ljus. När solen lyser kan du öppna fönstrena och låta solljuset lysa in. Det kommer regelbundet att rena din halls energi.

feng shui hall
Feng shui i hallen

4. Se upp för spegelplacering

Ett misstag jag ofta ser är när människor hänger en spegel framför deras entré. Du vill inte ha en spegel mot dörren, för när chi kommer in i ditt hem, studsar det mot spegeln och går tillbaka ut. Placera istället en spegel på en vägg vinkelrätt mot din dörr, till exempel över en bänk. Detta ger också en station att släppa av dina nycklar och post, samtidigt som du kan ge dig själv en snabb koll innan du går ut genom dörren.

5. Ta hand om din ytterdörr

Om du har en ytterdörr som fastnar eller som är trög att öppna och stänga är det viktigt att fixa det. På energinivå tros problem med dörren göra det svårare att få nya möjligheter. Så se till att din dörr är i orörd skick utan sprickor, repor eller spån. Kontrollera din dörr snabbt: Stänger och öppnar den lätt? Är låset svårt? Behöver det målas? Detta är ett projekt du enkelt kan ta om hand på en helg som helt kan förändra ditt humör när du går in och ut genom dörren.

6. Lägg till en doftspridare

Har du någon gång önskat att ditt hem luktat som en gudomlig parfym? Att komma hem, slappna av och bara må bra. Med denna kombinerade luftrenaren och doftspridaren, kommer ditt första intryck att kännas som himlen.

doftspridare för god feng shui

Den supertysta portabla fuktgivaren håller ditt hem rent och med rätt fuktighet. Det som är bra med denna produkt, är att du både kan kontrollera fuktigheten i luften och sprida härlig doft.

  • Sprid härlig doft
  • Behaglig inomhusluft och väldoftande mist.
  • Lättplacerad – diskret design.

7. Välj färgglada tavlor

Färgglad konst och livliga bilder ger god energi till ett stillastående utrymme, så de används ofta i inredningen på en lång hall. Men ett stort misstag (ur en feng shui-synvinkel) är att ordna konsten i en rak linje. Detta kommer bara att betona Sha Chi som du vill mjukna upp, så gör inte det. När man använder feng shui för en lång korridor bör konst alltid arrangeras i en kreativ galleristil på båda väggarna, så att man skapar en känsla av naturligt flöde och ett visuellt äventyr.

8. Lägg till några kristaller

De är inte bara vackra att titta på, utan de kan också förändra energin i din hall. Även om vi inte har ett definitivt bevis på att detta faktiskt fungerar, tänker vi på det som att ta vitaminer: Det kan bara göra bra. ”Jag skulle rekommendera att du placerar en stor bit svart turmalin utanför fronten på din entré för att skydda energin i ditt utrymme när människor kommer in och ut. Jag älskar också att placera en ametistkristall i rummet för att fungera som en” energiförrenare” Ametister neutraliserar all negativitet och utstrålar positiv energi. ”

Tack för att du läste.

Som alltid, tack för att du läste 🙂 Hoppas du lärde dig något om feng shui hall. Vi tycker verkligen om att skriva dessa artiklar. Om du vill stödja oss, klicka dig igenom oss och köp byggvaror och hemartiklar. Vi får en mycket liten procentandel och uppskattar verkligen varje öre! Här går du till startsidan, om vill du läsa mer, rekommenderar vi:

Vad tycker du om artikeln?

Klicka för att ge din bedömning

Tack för din röst! 5 / 5. Röster: 3

Inga röster hittils.. Var den första som betygsätter!

Eftersom du tyckte artikeln var bra...

Dela den med dina vänner!

Vi är ledsna att vi inte höll måttet

Låt oss göra det bättre!

Vad tycker du vi kan göra bättre?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *